ΟμορφιάΑντιγήρανση10 + 1 συμπληρώματα για ενυδατωμένο δέρμα χωρίς ρυτίδες

10 + 1 συμπληρώματα για ενυδατωμένο δέρμα χωρίς ρυτίδες

10 + 1 συμπληρώματα για ενυδατωμένο δέρμα χωρίς ρυτίδες

 Το νεανικό, ενυδατωμένο, υγιές δέρμα παραμένει πάντα ο πρωταρχικός στόχος φροντίδας της ομορφιάς. Σίγουρα, η χρήση δερμοκαλλυντικών προϊόντων είναι χρήσιμη, αλλά η φροντίδα του δέρματος πρέπει να αρχίζει από μέσα μας.  Δείτε τα 10 + 1 συμπληρώματα για ενυδατωμένο δέρμα χωρίς ρυτίδες

⇒ της Μαρίας Γκέκα

Πράγματι, η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, λένε οι επιστήμονες – δερματολόγοι κι ενδοκρινολόγοι. Η σχέση μεταξύ της διατροφής και της κατάστασης του δέρματος ή μάλλον η επίδραση της διατροφής στη γήρανση του δέρματος αποτελεί ένα σημαντικό ερευνητικό πεδίο όχι μόνο για τους ειδικούς, αλλά και ένα κοινό πεδίο ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους, από την αρχαιότητα έως και σήμερα.

Η γήρανση του δέρματος αποτελείται από δύο ανεξάρτητες, κλινικά και βιολογικά, διακριτές διαδικασίες:

  • Η πρώτη είναι η εγγενής γήρανση του δέρματος, η οποία αντιπροσωπεύει τη χρονολογική γήρανση και επηρεάζει το δέρμα με το ίδιο μοτίβο που επηρεάζει όλα τα εσωτερικά όργανα.
  • Δεύτερη είναι η εξωγενής γήρανση του δέρματος: αποτέλεσμα εξωτερικών παραγόντων και της περιβαλλοντικής επίδρασης. Οφείλεται κυρίως λόγω της χρόνιας έκθεσης στον ήλιο και της υπεριώδους ακτινοβολίας, αλλά και του καπνίσματος, της ρύπανσης, της στέρησης ύπνου και της κακής διατροφής.
Tο δέρμα μας, λοιπόν, αντικατοπτρίζει τη γενική υγεία, τη ζωτικότητα και τη διατροφική μας κατάσταση. Για να έχετε πραγματικά ένα υγιές, νεανικό δέρμα, πρέπει να έχετε ένα υγιές σώμα.

Δείτε τα διατροφικά συμπληρώματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη νεότητά σας και να επιβραδύνετε τη γήρανση. Τα τελευταία χρόνια έχει εκπονηθεί μεγάλη επιστημονική έρευνα γύρω από αυτά που έχουν αποδειχθεί ότι αξίζει απολύτως να δοκιμάσετε. Και αν μπορείτε να πάρετε ένα που να συνδυάζει πολλαπλά οφέλη, αυτό είναι ακόμα καλύτερο!Ανακαλύψτε τα 10 + 1 συμπληρώματα για ενυδατωμένο δέρμα χωρίς ρυτίδες.

1. Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ παράγεται φυσικά από το σώμα μας και απαντάται συχνότερα στο δέρμα, στα μάτια και τους συνδετικούς ιστούς. Το υαλουρονικό οξύ ελέγχει το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς, δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας, επιβραδύνει τη διάχυση του νερού από το χόριο (η βασική στιβάδα του δέρματος, κάτω από την επιδερμίδα) προς την επιδερμίδα αυξάνοντας την ενυδάτωση του δέρματος.

Βοηθά στο σχηματισμό και τη διατήρηση του κολλαγόνου, που είναι ένας σημαντικός συνδετικός ιστός.  Λειτουργεί επίσης και ως λιπαντικός παράγοντας για το κολλαγόνο του δέρματος, προσφέροντας ελαστικότητα και απορροφητικότητα. Η αποδόμηση του κολλαγόνου θεωρείται ότι προκαλεί μείωση στον τόνο και την ελαστικότητα του δέρματος. Τα επίπεδα του υαλουρονικού οξέος στο σώμα συνήθως μειώνονται με την ηλικία, γι ‘αυτό τα συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσουν.

Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι τα άτομα που έλαβαν 120 χιλιοστόγραμμα υαλουρονικού οξέος καθημερινά για 12 εβδομάδες βοηθήθηκαν σημαντικά στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος χωρίς σημάδια γήρανσης σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν ένα εικονικό φάρμακο.

⇒ δείτε: Υαλουρονικό οξύ

2. Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι το κύριο δομικό συστατικό του δέρματος. Αλλά με την πάροδο της ηλικίας και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το υπεριώδες φως, το κολλαγόνο γίνεται αδύναμο και άκαμπτο. Το συμπλήρωμα κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει, αλλά μόνο αν επιλέξετε τον σωστό τύπο, λένε οι ειδικοί. Δεδομένου ότι αποτελείται από ένα μεγάλο μόριο, τα συμπληρώματα του κολλαγόνου συνήθως δεν είναι αποτελεσματικά, επειδή το κολλαγόνο διασπάται από το γαστρεντερικό σύστημα.

Ωστόσο, η τελευταία γενιά συμπληρωμάτων κολλαγόνου περιέχουν υδρολυμένο κολλαγόνο ή θραύσματα κολλαγόνου που έχουν υποστεί προσθήκη, γνωστά και ως πεπτίδια κολλαγόνου. Τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι αυτά απορροφώνται και κυκλοφορούν στο δέρμα, προσφέροντας οφέλη.

3. Βιταμίνη Ε

vitamin E Η βιταμίνη Ε είναι μια ομάδα λιποδιαλυτών ενώσεων που λειτουργούν για την αποκατάσταση κατεστραμμένων κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματος. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Ε έχει συσχετιστεί με την ξηρότητα του δέρματος.

Όπως το υαλουρονικό οξύ, έτσι και η βιταμίνη Ε λειτουργεί για να διατηρήσει την υγρασία στο δέρμα, λειτουργεί όμως και ως αντιοξειδωτικό, το οποίο καθαρίζει τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν τις κυτταρικές μεμβράνες. Η βιταμίνη Ε έχει επίσης και αντιφλεγμονώδη οφέλη και μπορεί να καταπραΰνει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό του δέρματος.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η βιταμίνη Ε βοήθησε στην αναζωογόνηση του δέρματος σε άτομα με έκζεμα και φαγούρα στο δέρμα.

⇒ δείτε: Βιταμίνη Ε: ελιξίριο νεότητας

4. Βιταμίνη C

Η εν λόγω βιταμίνη συνήθως προσφέρεται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος. Η έρευνα έχει δείξει ότι η βιταμίνη C μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή του φυσικού λίπους και να ενισχύσει τα κύτταρα στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

Ως γνωστόν καθώς μεγαλώνουμε, αυτό που υποχωρεί και αφήνει το δέρμα να χαλαρώσει, είναι το στρώμα λίπους που το υποστηρίζει. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα να έρχεται πιο κοντά στο μυ, να καταπονείται άμεσα από τις συσπάσεις και να φθείρεται πιο γρήγορα. Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η παραγωγή φυσικού λίπους στο δέρμα μας.

5. Συνένζυμο Q10

q-10 Το συνένζυμο Q10 (CoQ10), γνωστό και ως ουβικινόνη, αποτελεί βασικό αντιοξειδωτικό συστατικό, το οποίο βρίσκεται στις μεμβράνες και τα μιτοχόνδρια των κυττάρων με κύριο στόχο την παραγωγή ενέργειας με τη μορφή ATP, του ενεργειακού νομίσματος του οργανισμού μας.

Λόγω της συμμετοχής του στη σύνθεση του ATP, το Q10 επηρεάζει τη λειτουργία όλων των κυττάρων και είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας όλων των ιστών και των οργάνων. Το συνένζυμο Q10 μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν οι λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Μια μελέτη σε ζώα που δημοσιεύθηκε το 2005 στο περιοδικό Biofactors έδειξε ότι η πρόσληψη Q10 βελτιώνει το εσωτερικό στρώμα του δέρματος. Καθώς το δέρμα γερνά, οι ίνες που διατηρούν σταθερό το δέρμα, γνωστές ως κολλαγόνο και ελαστίνη, σταδιακά επιδεινώνονται. Μια σταδιακή μείωση της φυσικής παραγωγής του Q10, που συμβαίνει με την ηλικία μπορεί να αποδυναμώσει την αποτελεσματικότητα αυτών των ινών. Το συνένζυμο Q10 υπό μορφή συμπληρωμάτων μπορεί να μειώσει τη διάσπαση του κολλαγόνου.

Οι αντιοξειδωτικές επιδράσεις του Q10 μπορεί επίσης να προστατεύσουν το δέρμα από ενδογενή και εξωγενή γήρανση. Η ενδογενής γήρανση, όπως αναφέραμε παραπάνω, οφείλεται στο γενετικό μας υλικό, ενώ η εξωγενής γήρανση είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των επιλογών του τρόπου ζωής που κάνουμε, όπως το κάπνισμα, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η έκθεση στον ήλιο, κ.α.

6. Ιχθυέλαιο

omega-lipara Το ιχθυέλαιο είναι το έλαιο που εξάγεται από τους ιστούς των λιπαρών ψαριών και τίθενται σε μορφή συμπληρώματος. Το ιχθυέλαιο περιέχει ωμέγα λιπαρά οξέα, τα οποία παρέχουν τα δομικά στοιχεία για την παραγωγή υγιών κυτταρικών μεμβρανών. Επίσης, περιέχει πολλά ευεργετικά λιπαρά οξέα που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι αρουραίοι στους οποίους δόθηκε ιχθυέλαιο διατήρησαν εξαιρετικά ενυδατωμένο δέρμα, ακόμη και 60 ημέρες, μετά τη λήψη των συμπληρωμάτων.

7. Προβιοτικά

proviotika Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία και τη νεότητα του δέρματος με άμεσο και έμμεσο τρόπο. Το σώμα μας περιέχει φιλικά βακτήρια που ζουν στο δέρμα αλλά και στο έντερο, το οποίο είναι γνωστό ως μικροβίωμα του δέρματος και μικροβίωμα του εντέρου, αντίστοιχα.

Αυτοί οι οργανισμοί ζουν συνεργατικά με το σώμα μας. Μια πιθανή ανισορροπία του μικροβιώματος μπορεί να προάγει τη φλεγμονή, τόσο στο δέρμα όσο και στο έντερο. Η φλεγμονή με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματός μας. Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν καταρχήν στην ηρεμία της φλεγμονής, στην αποκατάσταση του μικροβιώματος του εντέρου και στη συνέχεια στη θεραπεία της φλεγμονής του δέρματος.

8. Βιταμίνη D

vitamin-d Το σώμα μας παράγει φυσικά τη βιταμίνη D όταν εκτίθεται σε υπεριώδες φως, αλλά παρά πολλοί άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή για διάφορους λόγους, που έχουμε πολλάκις αναφέρει, καταλήγουν να παρουσιάζουν έλλειψη της εν λόγω βιταμίνης. Κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξηρό, γηρασμένο δέρμα. Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε έλλειψη βιταμίνης D, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει πρώτα να προσθέσετε στη διατροφή σας τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D. Αλλά, αν αυτό δεν βοηθήσει, τα συμπληρώματα βιταμίνης D έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμα.

Επειδή η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, συνιστάται να συνοδεύσετε το συμπλήρωμα με ένα γεύμα που να περιέχει καλά λιπαρά. Έτσι ενισχύεται η απορρόφησή του.

⇒ Σας ενδιαφέρει: Αυξήστε τη βιταμίνη D για να χάσετε Βάρος!

9. Ασταξανθίνη

Πρόκειται για μια φυσική χρωστική ουσία με εκπληκτικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που θα πρέπει να τις γνωρίζετε. Βρίσκεται στα θαλασσινά και λειτουργεί όπως η βιταμίνη Ε. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ασταξανθίνης την καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχει εξαιρετική προστατευτική δράση απέναντι στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Επομένως, η λήψη της πριν την καλοκαιρινή περίοδο, μπορεί να προετοιμάσει αποτελεσματικά το δέρμα εκ των έσω, ώστε να αντιμετωπίσει το οξειδωτικό στρες από την έκθεση στον ήλιο.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι η ασταξανθίνη μπορεί να βοηθήσει στην αντιγήρανση. Μία μελέτη 16 εβδομάδων  παρακολούθησε 65 υγιείς γυναίκες στις οποίες χορηγήθηκαν συμπληρώματα με 6 χιλιοστόγραμμα ή 12 χιλιοστόγραμμα ασταξανθίνης ή εικονικού φαρμάκου. Στο τέλος της μελέτης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που έλαβαν το εικονικό φάρμακο είχαν πιο ορατές ρυτίδες και ξηρότερο δέρμα από αυτές που έλαβαν ασταξανθίνη.

Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι τακτικές δόσεις ασταξανθίνης μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της βλάβης και της γήρανσης του δέρματος από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

⇒ δείτε: Ασταξανθίνη: Το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό … που αδυνατίζει!

10. CLA

omega-6 Το CLA ή συζευγμένο λινολεϊκό οξύ είναι ένα σημαντικό λιπαρό οξύ, επίσης γνωστό ως ωμέγα-6. Μαζί με το λινολενικό οξύ και το ελαϊκό οξύ, είναι απαραίτητο για τη σύνθεση σημαντικών φυσικών λιπών που βοηθούν στη δημιουργία του φυσικού φραγμού του δέρματός μας. Αυτά τα λιπαρά οξέα δεν μπορούν να παραχθούν στο ανθρώπινο σώμα και πρέπει να προσλαμβάνονται από τη διατροφή. Η υψηλότερη πρόσληψη λινoλεϊκού οξέος, ειδικότερα, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά σημαντικά κατά της γήρανσης του δέρματος.

10 +1. Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι ένα πολύ σημαντικό ιχνοστοιχείο. Ανανεώνει τα κύτταρα και κρατάει το δέρμα μας σφριγηλό και νεανικό. Κάποιες από τις πιο βασικές λειτουργείς του ψευδαργύρου στο σώμα μας είναι οι ακόλουθες:

  • Αποτελεί βασικό στοιχείο πολλών ενζύμων και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων
  • Συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου

Επίσης έχει αποδειχθεί ότι ο ψευδάργυρος έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, η οποία φλεγμονή επηρεάζει την ξηρότητα και την ερυθρότητα του δέρματος.

Η φροντίδα του δέρματος, λοιπόν, δεν αφορά μόνο την εξωτερική περιποίηση με τα ανάλογα δερμοκαλλλυντικά προϊόντα. Οι θρεπτικές ουσίες που λαμβάνετε με τη διατροφή ή μέσω συμπληρώματος έχουν εξαιρετική σημασία. Η ομορφιά και η νεότητα ξεκινούν βιοχημικά από μέσα μας.

Πράγματι, ενώ η εφαρμογή τοπικών προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στην επιδιόρθωση και ενίσχυση του δέρματος από έξω, τελικά το δέρμα μας μπορεί να λειτουργήσει βέλτιστα, μόνο εάν έχει τα κατάλληλα δομικά στοιχεία εκ των έσω, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Πηγή: www.naturanrg.grNaturanrg#114o

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code