ΔιατροφήΔίαιτα & Αδυνάτισμα10 καλύτερες διαιτολογικές εφαρμογές για mobiles και tablets

10 καλύτερες διαιτολογικές εφαρμογές για mobiles και tablets

Του Μάριου Αθανασόπουλου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Χρειάζεσαι ένα σύμβουλο διατροφής, ώστε να ενημερώνεσαι ανά πάσα στιγμή για τις θερμίδες, το γλυκαιμικό δείκτη των τροφών, τους διατροφικούς συνδυασμούς των γευμάτων σου, την αποτελεσματικότητα της δίαιτάς σου; Αξιοποίησε σωστά τις εφαρμογές των «έξυπνων» συσκευών που έχεις στο σπίτι σου!!
Στην εποχή της τεχνολογίας δεν υπάρχει πλέον σπίτι που να μη διαθέτει υπολογιστή, smartphone ή tablet.  Μια σημαντική χρήση των συσκευών αυτών βασίζεται στις εφαρμογές που μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες τους από τα e-shops των εταιρειών (Google play για λειτουργικά συστήματα android, app store για τους χρήστες iPhone και iPad) τα λεγόμενα applications ή εν συντομία apps! Από την καινούρια αυτή χρήση της τεχνολογίας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και εφαρμογές σχετικές με τη διατροφή και γενικότερα τη φυσική μας κατάσταση. Δείτε ποιες είναι οι 10 καλύτερες διαιτολογικές εφαρμογές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στα application stores!
logo
Στο LOSE IT μπορείτε να τοποθετήσετε το βάρος σας, το ύψος σας , την ηλικία σας και τη φυσική σας δραστηριότητα, έτσι ώστε να μάθετε πόσες θερμίδες χρειάζεται να καταναλώνετε μέσα στην ημέρα για τη μείωση ή αύξηση του βάρους σας. Η ουσιαστική χρήση της εφαρμογής είναι ο υπολογισμός των θερμίδων που καταναλώνετε, αφού περιέχει μια τεράστια ποικιλία τροφίμων σε μερίδες με συνέπεια να ξέρετε το θερμιδικό περιεχόμενο όλων των γευμάτων σας. Είναι μια εφαρμογή πολύ φιλική προς το χρήστη και οι μόνες δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίσετε είναι στην ορθογραφία των φαγητών (καθώς είναι αποκλειστικά στα αγγλικά).

 Smoothie selectorSmoothie-Selector

Πρόκειται για μια εφαρμογή που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους γυμνάζονται. Περιέχει συνταγές για smoothies (τα οποία είναι πολύ γευστικά!!) που  καλύπτουν τις ανάγκες κάθε ασκούμενου. Οι συνταγές αφορούν το γεύμα  πριν την προπόνηση, το μεταπροπονητικό γεύμα, το πρωινό, πολυβιταμινούχα smoothies, υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά, καθώς και πληθώρα άλλων περιπτώσεων! Ένα ακόμη πολύ θετικό μέρος της εφαρμογής είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας smoothie, παρακολουθώντας συνεχώς την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά αλλά και σε θερμίδες.

The carrot

Μια από τις καλύτερες εφαρμογές. Σας βοηθάει ουσιαστικά να θέτετε στόχους για τη συνολική βελτίωση της υγείας σας, μέσω εύκολης καταγραφής των συνηθειών σας (διατροφή, άσκηση, φαρμακευτική αγωγή, διακοπή καπνίσματος), ενώ παράλληλα σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε πόσο γρήγορα θα επιτύχετε τους στόχους σας. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι ότι μπορείτε να μοιραστείτε τους στόχους σας με άλλα άτομα επιλογής σας που κάνουν χρήση τhς εφαρμογής ανταλλάσσοντας απόψεις επί του θέματος

Vegan xpress

Απευθύνεται κυρίως σε χορτοφάγους, όπως μας προδιαθέτει και ο τίτλος της. Αποτελεί ουσιαστικά μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων για όλα τα φαγητά που μπορούν να βρουν οι χορτοφάγοι σε εστιατόρια κάθε είδους. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι πως δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο internet για να την χρησιμοποιήσετε. Η βάση δεδομένων εμπλουτίζεται συνέχεια μέσω της διαδικασίας update της εφαρμογής.

fooducate-logoFooducate

Πρόκειται για την εφαρμογή που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες των smartphones και tablets. Σας δίνει τη δυνατότητα, φωτογραφίζοντας μέσω της εφαρμογής το barcode του προϊόντος, να πάρετε όλες τις διατροφικές πληροφορίες που χρειάζεστε! Μπορείτε λοιπόν, σε ελάχιστο χρόνο, να πληροφορηθείτε για τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά του προϊόντος που θέλετε, για το θερμιδικό του περιεχόμενο καθώς και για το αν περιέχει κάποιο ή κάποια επιβλαβή συστατικά (όπως κάποια ήδη συντηρητικών). Η εφαρμογή δεν είναι αλάνθαστη, αλλά θα μείνετε σίγουρα ικανοποιημένοι από τη χρήση της.

Restaurant nutrition app

Μια εφαρμογή πολύ απλή στη χρήση της και όμως πάρα πολύ χρήσιμη. Σας παρέχει διατροφικές πληροφορίες για την πλειονότητα των πιάτων που θα συναντήσετε στα περισσότερα εστιατόρια. Μακροθρεπτικά, μικροθρεπτικά συστατικά, θερμιδικό περιεχόμενο, όλα βρίσκονται ένα άγγιγμα μακριά, στην οθόνη του smartphone ή του tablet σας, βοηθώντας έτσι να κάνετε τις πιο σωστές διατροφικά επιλογές!


myfitnesspal-logoMy fitness pal

Πρόκειται για μια πολύ απλή εφαρμογή και συνάμα πολύ χρήσιμη. Αποτελεί ουσιαστικά ένα φορητό ηλεκτρονικό ημερολόγιο καταγραφής άσκησης και διατροφής. Σε ένα πολύ ευχάριστο και λειτουργικό ηλεκτρονικό περιβάλλον, σάς δίνεται η δυνατότητα να καταγράφετε τα γεύματά σας, κάνοντας τον υπολογισμό των  θερμίδων που προσλαμβάνετε καθώς και τον θερμίδων που «καίτε» κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Fitbit

Μοιάζει αρκετά με την εφαρμογή my fitness pal, αλλά έχει και κάποιες σημαντικές διαφορές. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα καταγραφής των ωρών ύπνου και της ποσότητας υγρών που καταναλώνετε. Ακόμη, συναρτήσει όλων των καταγραφών, βγάζει ένα αποτέλεσμα που σας επιτρέπει να βλέπετε βάσει ενός δείκτη την γενικότερη «εικόνα» των επιλογών σας, όσον αφορά στις επιλογές σας και στον τρόπο ζωής σας!

GluCoMo

Μια εφαρμογή που απευθύνεται σε διαβητικούς. Παρέχει απευθείας σύνδεση, μέσω της εφαρμογής με την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO).Είναι ουσιαστικά ένα ημερολόγιο καταγραφής επιπέδων σακχάρου του αίματος, δόσεων ινσουλίνης, λήψης φαρμάκων, άσκησης, συστολικής και διαστολικής πίεσης και έχει τη δυνατότητα υπενθύμισης για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Δεδομένου ότι έχει δημιουργηθεί από τη διατροφολόγο Marisa Moore (MBA,RD,LD) αποτελεί μια σημαντική βοήθεια στη ρύθμιση του διαβήτη.

Sodium 101

Απευθύνεται κυρίως σε υπερτασικούς, αλλά και σε όσους θέλουν να ελέγξουν την πρόσληψη νατρίου. Μέσα από ένα πολύ εύχρηστο μενού, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τα τρόφιμα που πρόκειται να καταναλώσει από έτοιμα πιάτα ή να υπολογίσει πόσο αλάτι περιέχει το φαγητό που μαγειρεύει, σύμφωνα με τις ημερήσιες ανάγκες του σε νάτριο. Η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα χρήσης πραγματικής(!!) αλατιέρας που μετράει αυτόματα την ποσότητα αλατιού που πέφτει στο φαγητό.

Πηγή: NaturaΝrg # 47

Sas-endiaferei_arrow

Αυξημένο ενδοκοιλιακό λίπος: γιατί είναι επικίνδυνο;

Μήπως οι ορμόνες δεν σας αφήνουν να αδυνατίσετε;

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης