fbpx
15 λεπτά... για να αφαιρέσουμε έναν κάλο-naturanrg

15 λεπτά… για να αφαιρέσουμε έναν κάλο

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Ευεξία, Ομορφιά, Πρόσωπο - Σώμα

της Μαρίας Γκέκα

 Για να αφαιρέσουμε τους κάλους συνήθως απευθυνόμαστε στους ειδικούς ποδολόγους, αλλά ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας στο σπίτι!  
Αν η επιδερμίδα εκτίθεται σε μόνιμη πίεση και τριβή π.χ. από παπούτσια που δεν ταιριάζουν καλά στο πόδι σας, αντιδρά αναπτύσσοντας αυτό το εξωτερικό στρώμα, σχηματίζοντας έτσι σκληρή επιδερμίδα. Εάν η πίεση εξακολουθεί να υφίσταται, ειδικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο, η σκληρή επιδερμίδα μπορεί να σχηματίσει έναν κάλο με σκληρό πυρήνα που φθάνει στα βαθύτερα, ευαίσθητα στρώματα της επιδερμίδας και έτσι προκαλεί πόνο.

Οι κάλοι μπορούν να μετατρέψουν το περπάτημα σε μια επώδυνη διαδικασία. Ακολουθήστε τη σωστή μέθοδο για να απαλλαγείτε από αυτούς. Δεν είναι μόνο αισθητικό είναι πρωτίστως θέμα υγείας. Τα νύχια, το δέρμα, το πέλμα απαιτούν φροντίδα. Μην ξεχνάτε πως σύμφωνα με τη ρεφλεξολογία από το πόδι περνούν νεύρα που απλώνονται σε κάθε περιοχή του σώματος.  Γι’ αυτό ας δούμε πώς να τα περιποιηθούμε!

6 λεπτά για να κάνετε ένα ποδόλουτρο 

Βυθίζετε τα πόδια σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και μια κουταλιά μαγειρική σόδα. Αυτή η διαδικασία βοηθά στο να μαλακώσει το δέρμα για να μπορέσουμε στη συνέχεια να αφαιρέσουμε τις σκληρύνσεις. Προσοχή όμως, μην αφήσετε τα πόδια να μουλιάσουν περισσότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο, γιατί θα μαλακώσουν τόσο ώστε δεν θα διακρίνετε τους κάλους από το υγιές δέρμα. Στεγνώστε τα πόδια σας με πετσέτα, σκουπίζοντάς τα ελαφρά.
kaloi-15 λεπτά... για να αφαιρέσουμε έναν κάλο-naturanrg

5 λεπτά για να τα τρίψετε με ελαφρόπετρα  

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας μια ελαφρόπετρα. Είναι το λευκό, ηφαιστειακό πέτρωμα που επιπλέει στο νερό. Παίρνουμε λοιπόν την ελαφρόπετρα και τρίβουμε 10-15 φορές την πάσχουσα περιοχή. Με αυτό τον τρόπο φεύγουν τα νεκρά κύτταρα και μειώνεται έτσι η επιφάνεια του κάλου. Καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε ξύστρα ποδιών. Οι ειδικοί λένε πως οι κάλοι επανέρχονται δριμύτεροι, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να δημιουργήσετε πληγές στα πόδια σας.

3 λεπτά για το ειδικό προϊόν   

Εφαρμόστε στον κάλο ένα μικρό έμπλαστρο με ακετυλοσαλικυλικό οξύ. Θα το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία. Πρόκειται για την ενεργή ουσία που περιέχεται σε όλα τα προϊόντα του εμπορίου για κάλους. Αν αναρωτιέστε ακόμη ποια είναι αυτή η ουσία, οφείλω να ενημερώσω πως δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από τη γνωστή μας ασπιρίνη. Αν λοιπόν χρησιμοποιήσετε αυτά τα μικρά έμπλαστρα, μετά από 2-3 ημέρες, θα είστε σε θέση να αφαιρέσετε τον κάλο με μεγάλη ευκολία και χωρίς πόνο.


15 λεπτά... για να αφαιρέσουμε έναν κάλο-naturanrg 1 λεπτό για να βάλετε ένα τσιρότο

Αφού αφαιρέσατε τον κάλο, πρέπει να προστατέψετε το ευαίσθητο δέρμα με ένα τσιρότο. Έτσι θα εμποδίσετε τον πιθανό τραυματισμό της περιοχής λόγω της τριβής με τις κάλτσες ή τα παπούτσια, ιδιαίτερα αν αυτά είναι στενά.

 Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε 

 Μην χρησιμοποιήσετε ποτέ καταπλάσματα από κρεμμύδι ή σκόρδο για να μαλακώσετε τους κάλους. Δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αφήσουν κακοσμία στα πόδια σας. Αποτέλεσμα δεν έχει ούτε το ελαιόλαδο. Θα μαλακώσει προς στιγμήν η περιοχή αλλά η δράση θα είναι πρόσκαιρη.

Εξαλείψτε την αιτία

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε έναν κάλο είναι να διατηρείτε τα πόδια σας σε καλή κατάσταση και να φοράτε τα σωστά παπούτσια. Επιλέξτε παπούτσια που εφαρμόζουν σωστά και αλλάξτε τα συχνά. Το να φοράτε συχνά διαφορετικό τύπο παπουτσιών θα κατευνάσει την πίεση από ένα προβληματικό παπούτσι που αν είναι πολύ στενό θα αφήσει σημάδια στα δάχτυλα των ποδιών σας. Παρόλα αυτά, τα πληγωμένα σημεία, οι κάλοι και η σκληρή επιδερμίδα είναι κοινά προβλήματα και τείνουν να εμφανίζονται συχνότερα καθώς μεγαλώνουμε!

Πηγή: NaturaNrg #28

Sas-endiaferei_arrow

Πονάνε τα πόδια μου

15 λεπτά… για να ανακουφίσετε τα πρησμένα πόδια

Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια Αντιμετωπίστε την εγκαίρως!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *