ΥγείαΑσθένειες & Θεραπείες1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας 11-12-13 Οκτωβρίου

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας 11-12-13 Οκτωβρίου

11-12-13 Οκτωβρίου
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Με βασικό της στόχο την καταγραφή, μελέτη, διάδοση και αξιοποίηση της γνώσης σχετικά με τις παραδοσιακές θεραπευτικές χρήσεις των φαρμακευτικών φυτών, η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας (Ε.Ε.Ε.) διοργανώνει τον Οκτώβριο στην Αθήνα το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας με θέμα «Παραδοσιακή Θεραπευτική – Μύθοι και Αλήθειες».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2019, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών καταξιωμένοι επιστήμονες και ερευνητές από διά­φορες ειδικότητες θα αναπτύξουν μια ευρεία θεματολογία με επίκεντρο την Παραδοσιακή Θεραπευτική, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Εθνοφαρμακολογίας.

Η Εθνοφαρμακολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την παρατήρηση, τον προσδιορισμό, την περι­γραφή και την πειραματική έρευνα των φαρμάκων φυτικής, ζωικής και ορυκτής προέλευσης. Τα περισσότερα φάρμακα φυσικής προέλευσης ανακαλύφθηκαν ερευνώντας την παραδοσιακή χρήση τους στις τοπικές κοι­νωνίες.

Στον τόπο μας, απαντώνται περίπου 7.000 φυτικά είδη και υποείδη, πολλά εκ των οποίων χρησιμοποι­ούνται για θεραπευτικούς σκοπούς από την αρχαιότητα. Την ίδια ώρα, για αρκετά από αυτά δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη σύσταση και τις φαρμακολογικές τους ιδιότητες.

Στόχος του συνεδρίου

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η αναζήτηση λύσεων για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους επιστήμονες των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων, αναφορικά με την παραδοσιακή χρήση των φυσικών προϊόντων και την αξιοποίηση της σχετικής γνώσης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σε ποιους απευθύνεται

Το συνέδριο απευθύνεται σε φαρμακοποιούς, γεωπόνους, βιολόγους, φοιτητές των αντίστοιχων επιστημών, αλλά και σε επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την Παραδοσιακή Θεραπευτική και θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία ου­σιαστικής επιμόρφωσης και απόκτησης νέας γνώσης για κάθε συμμετέχοντα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://ethnopharmacologycongress.gr

Η Natura nrg είναι χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου!

Πηγή: www.naturanrg.gr 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code