ΕυεξίαBody and mind20 χρόνια Αγιουρβέδα Ελλάς. Ανακαλύπτοντας τη γνώση της Ζωής!

20 χρόνια Αγιουρβέδα Ελλάς. Ανακαλύπτοντας τη γνώση της Ζωής!

Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια της ουσιαστικής παρουσίας της Αγιουρβέδα στην Ελλάδα, συναντήσαμε την  Σοφία Παπαδοπούλου, την ψυχή της «Ayurveda Hellas A.E και είχαμε τη χαρά να μας παραχωρήσει μια γενναιόδωρη, ζωηρή, μεστή συνέντευξη. 

της Μαρίας Γκέκα

Το 1999 δημιουργήθηκε επίσημα η Αγιουρβέδα Ελλάς Α.Ε. με βασικό στόχο και σκοπό, πέραν της όποιας επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ολιστικής υγείας, του φαρμακείου, των βιολογικών καταστημάτων, να διαδώσει και να στηρίξει το concept της επιστήμης της Αγιουρβέρδα, που παγκοσμίως θεωρείται ως «the mother of all healing arts”. 

Η ίδια λέει: “Είχα την τύχη-ευλογία να «συναντήσω» την Αγιουρβέδα, τη Γιόγκα και την Himalaya από πολύ νωρίς, από τα πρώτα μου βήματα, οπότε σχεδόν μεγάλωσα με όλα αυτά…

Είναι για μένα «στάση ζωής», είναι το χόμπι μου είναι η δουλειά -πεδίο δημιουργίας μου, είναι η ευρύτερη «οικογένειά» μου”

Ποιο είναι λοιπόν το concept της Αγιουρβέδα;

Πρόκειται για ένα ολιστικό παραδοσιακό υγείας, αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που δέχεται τον άνθρωπο ως «όλον» (σώμα -νους-πνεύμα) και μέρος ενός «όλου». Υπάρχουν χώρες με την κατάλληλη υποδομή (νοσοκομεία, κλινικές, πανεπιστήμια), όπου εφαρμόζεται ως παραδοσιακό ιατρικό σύστημα και χώρες όπως η δική μας που εφαρμόζεται ως σύστημα «φυσικού Ευ Ζην και μακροζωίας».

Το κατάλληλο lifestyle στο αγιουρβεδικό σύστημα, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία (αγιουρβεδικός τύπος) θεωρείται βασικός παράγοντας θεραπείας – αυτοθεραπείας, οπότε αν κανείς γνωρίζει τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία του, έχοντας τα βασικά εργαλεία (βότανα, αιθέρια έλαια, αγιουρβεδικές τεχνικές, γιόγκα, ασκήσεις αναπνοής, ηχοθεραπεία, κ.α.) μπορεί σε μεγάλο βαθμό να ελέγξει τις καταστάσεις γύρω του.

Πώς μπορεί κανείς να μάθει για όλα αυτά;

Νομίζω πως η βασική μας καινοτομία ως Αγιουρβέδα Ελλάς είναι ακριβώς ότι δεν προωθούμε μόνο προϊόντα ή υπηρεσίες, αλλά προσπαθούμε μέσα από την 20ετή μας και πλέον αφοσίωση στην επιστήμη αυτή να βοηθήσουμε πρακτικά τον αναζητητή να κάνει τη στροφή κατά τα μέσα, να συντονιστεί με τη δική του Αληθινή Φύση, να ενεργοποιήσει τους δικούς του μηχανισμούς αυτοθεραπείας και να αξιοποιήσει στο έπακρο όλα τα «εξωτερικά εργαλεία» που επίσης του προτείνουμε.

Και μάλιστα δωρεάν…

Ναι, η γενική συμβουλευτική δίδεται ως δώρο, μιας και πρόκειται για Γνώση 5000 ετών, ιδιαίτερα πλούσια και καταγεγραμμένη (28 εκατομμύρια αποτελέσματα στο διαδίκτυο).

Δεν μας ανήκει, όπως συνηθίζω να λέω χαρακτηριστικά: είναι και θα είναι με ή χωρίς εμάς….

Απλά, εμείς δημιουργήσαμε το «Σπίτι της Αγιουρβέδα», στο όμορφο διατηρητέο στην Πλάκα, δίπλα στο Σύνταγμα, κατάλληλο να την φιλοξενήσει επάξια, ώστε να εκφραστεί σωστά σε όλο του το μεγαλείο το δυναμικό της Αγιουρβέδα και της Αγιουρβέδα Ελλάς, κατ’ επέκταση.

Πείτε μας μια μαγική συνταγή;

Γνώση και άμεση εφαρμογή! Στη συνέχεια όλα θα πάρουν το δρόμο τους, ένα δρόμο με πολλά εμπρός-πίσω, αλλά που όταν κανείς τον πάρει είναι μονόδρομος, γιατί είναι συντονισμένος με την Ύπαρξή μας…

Ξεκινάει το «ταξίδι στην Ιθάκη», που άσχετα από το όποιο τελικό αποτέλεσμα δίνει νόημα και σκοπό στην κάθε στιγμή, στο τώρα μας και μας βοηθάει να κάνουμε ανά πάσα περίπτωση τις καλύτερες επιλογές. Και μην ξεχνάμε ότι η ζωή είναι το σύνολο των επιλογών μας.

Γι’ αυτό και η Αγιουρβέδα που ετυμολογείται από τις λέξεις “αγιούς”, που σημαίνει “υγεία, ζωή” και “βέδα”, που σημαίνει “γνώση” αποκαλείται ελεύθερα ως η Επιστήμη της Ζωής.

Το «Σπίτι της Αγιουρβέδα» βρήκε την αρμονικότερη έκφρασή του, σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτήριο στην Πλάκα, στην οδό Νίκης 28, που απέχει λίγα μόλις λεπτά από την πλατεία Συντάγματος.

Αν θέλετε να «συναντήσετε» την Αγιουρβέδα στη ζωή σας και  να βιώσετε τις ολιστικές προτάσεις ”Φυσικού Ευ Ζην & Μακροζωίας”, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@ayurveda-hellas.gr

Πηγή: www.naturanrg.gr, Natura Nrg #110

 

 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code