Αρχική Green 3 συμβουλές για την κουζίνα σας

3 συμβουλές για την κουζίνα σας

3 συμβουλές για την κουζίνα σας

Για να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη στην κουζίνα δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!

Ο βραστήρας  έχει άλατα;

Για να απομακρύνετε τα άλατα που συγκεντρώνονται στο εσωτερικό του βραστήρα μπορείτε να κάνετε το παρακάτω: Βράστε μέσα στο δοχείο του βραστήρα ½ φλιτζάνι ξίδι μαζί με 2 φλιτζάνια νερό. Μόλις βράσει, χύστε το διάλυμα και ξεπλύντε το εσωτερικό πολύ καλά με ζεστό νερό, όσο είναι ακόμη ζεστός. Στη συνέχεια κάντε μια ακόμη βράση μόνο με νερό για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει η μυρωδιά του ξιδιού.

Μαστίχα σε σκόνη

Για να κάνετε τη μαστίχα σκόνη και να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε είτε σε κάποιο γλυκό είτε σε κάποιο φαγητό κάντε το εξής:

Ρίξτε την ποσότητα της μαστίχας μέσα σε ένα γουδί και προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη εάν τη θέλετε για κάποιο γλυκό. Εάν τη θέλετε για κάποιο αλμυρό φαγητό προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι . Κοπανίστε καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως.

Κιτρίνισε το μάρμαρο;

Αν ο νεροχύτης της κουζίνας σας είναι μαρμάρινος και λόγω της χρήσης και των χρόνων έχει κιτρινίσει γυαλίστε τον με τον εξής τρόπο. Aνακατέψτε 1 ποτήρι αμμωνία με ένα διάλυμα νερού και σαπουνιού. Τρίψτε καλά την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι ποτισμένο με αυτό το διάλυμα. Στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά με νερό. Αν σε κάποια σημεία υπάρχουν σπασίματα επιδιορθώστε τα τρίβοντας με το γυαλόχαρτο.

Προηγούμενο άρθροΑποτοξίνωσε το μυαλό σου
Επόμενο άρθρο-ΈΛΗΞΕ- Έλαια Amygdalea. Κέρδισε ομορφιά κι ευεξία!