GreenΠεριβάλλον4 Ιουνίου 2016 - Aπονομή Βραβείων Οικόπολις στη Ρόδο

4 Ιουνίου 2016 – Aπονομή Βραβείων Οικόπολις στη Ρόδο

Ο Δήμος Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Δ.Ε.Ρ.Μ. Α.Ε, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η Επιτροπή Οργάνωσης των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016, ανακοίνωσαν την Τελετή Απονομής των βραβείων στην Ρόδο.

4-Ιουνίου-2016-Aπονομή-Βραβείων-Οικόπολις-στη-Ρόδο
(από αριστερά) Ζαφειρόπουλος, Χατζηδιάκος, Λάσπα, Αντόνογλου, Φλεβάρης

Στην Aίθουσα Eθιμοτυπίας του Δημαρχιακού Mεγάρου της Ρόδου, ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης η μεταφορά της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016, από την Αθήνα στην πανέμορφη Ρόδο. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί το βράδυ της παραμονής της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον, στον υπέροχο χώρο των Ιαματικών Πηγών της Καλλιθέας, στις εγκαταστάσεις που σχεδίασε ο Iταλός Πιέτρο Λομπάρντι, ως ένα από τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα του νησιού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε από την Κατερίνα Λάσπα που έχει την ευθύνη παρουσίασης της εκδήλωσης απονομής των Βραβείων, παρουσιάζοντας την υπεύθυνη της Τελετής Έρη Μπιζάνη, την Υπεύθυνη των αξιολογήσεων Χριστιάνα Πειρασμάκη και τον σκηνοθέτη Νίκο Κροντηρά.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος καλωσόρισε τον Πρόεδρο του ECOCITY και την Επιτροπή Οργάνωσης, τονίζοντας τον ενθουσιασμό του για την αποδοχής της πρότασής για την εκδήλωση απονομής στην Ρόδο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση της Τελετής στην Ρόδο, αναφέρθηκε στη μοναδικότητα του οικοσυστήματος του νησιού και γνωστοποίησε την Εσπερίδα που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια με το ECOCITY την ίδια ημέρα το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, με θέμα «Περιβαλλοντική Ζημιά και Ευθύνη».

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Αντώνογλου ανέφερε το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κοινού του νησιωτικού συμπλέγματος για την προστασία του Περιβάλλοντος και την ευκαιρία συνεργασίας με το ECOCITY.

Ο Πρόεδρος του ECOCITY Θάνος Ζαφειρόπουλος, παρουσίασε τον προσανατολισμό του Οργανισμού στην προστασία του Περιβάλλοντος  και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις. Τόνισε τη συμμετοχή σε πέντε ευρωπαϊκά δίκτυα ΜΚΟ και την ευκαιρία ανάπτυξης ενός σημαντικού περιβαλλοντικού πυρήνα στην Ρόδο.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβαζής, αφού η τελετή θα εμπλουτιστεί με τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα. Επίσης, συμμετείχαν οι τρεις βραβευμένοι με Βραβείο Οικόπολις Ροδίτες εθελοντές της δημοσιογραφικής στήλης «Οικολογικά Ροδιακά», Δημήτρης Γρηγοριάδης, Νίκος Κασέρης και Παναγιώτης Αυγερινός, που είχαν την ιδέα της μετακίνησης της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στην Ρόδο και κατέθεσαν την πρόταση στο ECOCITY. Μετά την θετική απόφαση της Επιτροπής Οργάνωσης οι τρεις Ροδίτες εθελοντές εντάχθηκαν στην Ομάδα Οργάνωσης που θα υποστηρίξει τοπικά την Επιτροπή.

Ο θεσμός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, που δημιουργήθηκε το 2005 και εδραιώθηκε από τον εθελοντικό οργανισμό ECOCITY, έχει σκοπό την επιβράβευση του ευ πράττειν, την προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και την ηθική υποστήριξη της προσπάθειας για το άριστον με προσανατολισμό το περιβάλλον. Κεντρική ιδέα των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι ότι η κάθε ενέργεια με στόχο την προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος που ξεπερνά το καθήκον είναι αξιέπαινη ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης. Όπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ πραγματοποιείται με την εθελοντική προσφορά όλων των συντελεστών σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό και τις διοργανώσεις προηγουμένων ετών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο www.oikopolisawards.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης