GreenΠεριβάλλον6 φυσικά αντιβακτηριακά για την ασφαλή απολύμανση του σπιτιού σας

6 φυσικά αντιβακτηριακά για την ασφαλή απολύμανση του σπιτιού σας

Η απολύμανση του σπιτιού σας με φυσικά, μη τοξικά καθαριστικά μπορεί να ακούγεται σύνθετη εργασία, αλλά είναι απλά εκπληκτικά απλή.

της Μαρίας Γκέκα

Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των φυσικά αντιβακτηριακών απολυμαντικών μπορεί να βρεθεί ακριβώς στην κουζίνα σας. Τα φυσικά καθαριστικά είναι όχι μόνο καλύτερα για την υγεία σας αλλά είναι ασφαλέστερα για τα παιδιά, τα ζώα και το περιβάλλον.

Λευκό ξίδι

Το λευκό ξίδι είναι ένα δυνατό καθαριστικό  – διαλύει εύκολα το λίπος και απομακρύνει τη μούχλα, τις οσμές, τους λεκέδες ενώ απολυμαίνει. Χάρη στην υψηλή οξύτητά του, το λευκό ξύδι μειώνει τα επιφανειακά βακτηρίδια, καθιστώντας την ασφαλή εναλλακτική λύση έναντι της χλωρίνης. Σε μια μελέτη του 1994 της Journal of Environmental Health, το ξίδι βρέθηκε να μειώνει την ποσότητα βακτηρίων σε σκληρή επιφάνεια. Το ξίδι είναι σύμμαχος σε όλους εμάς που εκτιμούμε μια ασφαλή μέθοδο καθαρισμού που απαλλάσσει τα σπίτια μας  από επικίνδυνες χημικές ουσίες, αλλά και από επιβλαβή βακτήρια.

Βότκα

Επειδή η βότκα περιέχει 40 % αλκοόλ κατ ‘όγκο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό απολυμαντικό. Όπως το ξύδι, η βότκα αφαιρεί λεκέδες, γυαλίζει τα  φωτιστικά και αναζωογονεί το ύφασμα – αλλά χωρίς την παρατεταμένη όξινη οσμή, που έχει το ξύδι. Για ισχυρότερη αντιβακτηριακή δύναμη, αναζητήστε βότκα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, καθώς τα περισσότερα απολυμαντικά χεριών που αγοράζετε από το κατάστημα περιέχουν τουλάχιστον 60% αλκοόλ.

Λεμόνι

Τα λεμόνια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την απολύμανση επιφανειών και για τη λάμψη οξειδωμένων μετάλλων. Στην ίδια μελέτη που αναφέρθηκε παραπάνω, το λεμόνι έδειξε ότι μπορεί να μειώσει τα βακτήρια σε σκληρές επιφάνειες, αλλά ήταν λιγότερο αποτελεσματικό από ό, τι το ξύδι.  Χρησιμοποιήστε λοιπόν, το λεμόνι ως απολυμαντικό, γιατί αν και είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το ξύδι, σίγουρα κερδίζει στο κομμάτι της μυρωδιάς, που αφήνει στο σπίτι μας.

Δείτε: 20 + 1 έξυπνες χρήσεις του λεμονιού

Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)

Από τη δεκαετία του 1920, το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει χρησιμοποιηθεί ως αντισηπτικό για τα κοψίματα και για διάφορα άλλα τραύματα λόγω των δυνατοτήτων του να σκοτώνει τα βακτήρια, διασπώντας τα κυτταρικά τοιχώματα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει τους λεκέδες στα λευκά ρούχα.

Αιθέρια Έλαια

Τα αιθέρια έλαια έχουν ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών ιδιοτήτων. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι επίσης αρκετά ισχυροί παράγοντες κατά των βακτηρίων. Όταν προστίθενται στη βότκα ή σε διάλυμα σαπουνιού και νερού, μερικά αιθέρια έλαια μπορούν να βελτιώσουν τις ιδιότητες καθαρισμού, βοηθώντας να απαλλαγείτε στο σπίτι σας από μούχλα, και δυσάρεστες μυρωδιές. Υπάρχει ένας συνδυασμός αιθέριων ελαίων που δρώντας συνεργατικά έχουν εξαιρετικά  ισχυρή απολυμαντική δράση.

Επιλέξτε: tea trea oil, citronella γεράνι, λεμόνι, πορτοκάλι και πατσουλί.

Σήμερα, οι επιστήμονες εξακολουθούν να μελετούν τις ικανότητες καταπολέμησης των βακτηρίων των αιθέριων ελαίων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής χρήσης τους ως αντιβιοτικά.

 Ναι! Τα αιθέρια έλαια χάρη στις αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες επιτυγχάνουν βαθύ και συγχρόνως φιλικό προς το περιβάλλον καθαρισμό του σπιτιού μας.

gynaikeio xeri katharizei pomolo portas

Ατμός

Ο απλός συνδυασμός νερού και θερμότητας καθιστά τον ατμό το απόλυτο οικονομικό και χωρίς χημικά απολυμαντικό. Όταν το νερό θερμαίνεται σε τουλάχιστον 95 βαθμούς Κελσίου,, ο ατμός όχι μόνο εξαλείφει τους σκληρούς λεκέδες και το λίπος, αλλά μπορεί επίσης να απολυμαίνει τόσο σκληρές όσο και μαλακές επιφάνειες. Εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, ο ατμός είναι ικανός να απομακρύνει βακτήρια, μικρόβια, ακάρεα σκόνης και άλλα παθογόνα μικρόβια.

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης