ΕυεξίαFitness7 λόγοι για να προτιμήσετε την ομαδική προπόνηση

7 λόγοι για να προτιμήσετε την ομαδική προπόνηση

Σκέφτεστε συχνά ότι “το γυμναστήριο είναι βαρετό” ή “δεν μου αρέσει να γυμνάζομαι μόνος μου”; Αυτές είναι οι δύο συνηθέστερες δικαιολογίες που προβάλλουν όσοι αποφεύγουν να γυμνάζονται συστηματικά. 7 λόγοι για να προτιμήσετε την ομαδική προπόνηση

Αν αναζητάτε ένα έξτρα κίνητρο για να γίνετε πιο τακτικοί επισκέπτες στο γυμναστήριο ή έχετε διαπιστώσει ότι δεν αποδίδει το πρόγραμμα ασκήσεων που ακολουθείτε μέχρι στιγμής, τότε η ομαδική προπόνηση μπορεί να είναι η λύση.

της Αφροδίτης Ραφτοπούλου

1. Κίνητρο και συνέπεια

Ο καλύτερος τρόπος για να πιέσετε τον εαυτό σας να κάνει εκείνες τις τελευταίες επαναλήψεις της άσκησης που δείχνει ο προπονητής, είναι έχοντας στο πλάι σας άτομα που σας χαμογελούν κάνοντας κι εκείνα τη δική τους… υπέρβαση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό. Έρευνες έχουν δείξει ότι είναι πιο πιθανό ένα άτομο να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια όταν βρίσκεται στο πλαίσιο μιας ομάδας παρά μόνο του, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει ταχύτερα και καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, η εγγραφή σε ένα πρόγραμμα ομαδικής προπόνησης με σταθερό ωράριο αυξάνει τις πιθανότητες να το εντάξετε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας και να είστε συνεπείς σε αυτό, σε αντίθεση με την αοριστία ενός ατομικού προγράμματος. 7 λόγοι για να προτιμήσετε την ομαδική προπόνηση

2. Διαφορετικά επίπεδα ευπρόσδεκτα

Όταν συμμετέχετε σε ένα πρόγραμμα ομαδικής προπόνησης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι περιβάλλεστε από άτομα διαφορετικών δυνατοτήτων, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και σας δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Η προπόνηση δίπλα σε πιο έμπειρα άτομα μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη φόρμα σας, ενώ αντίστοιχα η γυμναστική με πιο αρχάρια άτομα τονώνει την αυτοπεποίθησή σας.

3. Σωστή στάση σώματος

Όταν πρωτοαρχίζετε να γυμνάζεστε, είναι πολύ πιθανό να εκτελείτε λανθασμένα κάποιες ασκήσεις. Αν και η στάση του σώματος μπορεί να μην μοιάζει σημαντική, στην πραγματικότητα είναι καθοριστική για να μην πονάτε και να μην προκληθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Το ιδανικό θα ήταν να είχατε έναν personal trainer στο ξεκίνημά σας για να διορθώνει την κάθε κίνησή σας. Συχνά το κόστος όμως είναι αρκετά υψηλό. Η ομαδική προπόνηση αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στην ατομική άσκηση και την προπόνηση με προσωπικό γυμναστή. Οι προπονητές των ομαδικών προγραμμάτων δείχνουν την κάθε άσκηση. Στη συνέχεια φροντίζουν ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να την εκτελούν σωστά.

7 λόγοι για να προτιμήσετε την ομαδική προπόνηση

Διαβάστε επίσης ⇒ Πώς αλλάζει το σώμα σας μόλις ξεκινήσετε την άσκηση;

4. Ποικιλία ασκήσεων

Μπορεί να είστε πιο εξοικειωμένοι με κάποια όργανα γυμναστικής ή κάποιες ασκήσεις, όμως η ποικιλία στο πρόγραμμα της προπόνησης είναι σημαντική για να επιταχύνει την πρόοδό σας, να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα και να χάσετε λίπος. Στα ομαδικά προγράμματα, οι προπονητές φροντίζουν να ενσωματώνουν νέες ασκήσεις κάθε φορά. Έτσι κάθε μάθημα διαφέρει από το προηγούμενο. Επιπλέον, ακόμα κι αν τύχει να βαρεθείτε την εξέλιξη ενός συγκεκριμένου ομαδικού προγράμματος, έχετε πάντα τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ένα άλλο. Κάθε προπονητής έχει το δικό του στυλ προπόνησης.

5. Δομημένη προπόνηση

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της ομαδικής προπόνησης είναι ότι όλος ο σχεδιασμός των ασκήσεων γίνεται από άλλον. Αυτό είναι ιδανικό για τους αρχάριους που δεν γνωρίζουν πώς να δομήσουν σωστά και ολοκληρωμένα ένα πρόγραμμα προπόνησης. Για παράδειγμα, πέρα από τις ασκήσεις, είναι σημαντικό να προηγούνται μερικά λεπτά προθέρμανσης για να προετοιμαστούν οι μύες και να ανέβει σταδιακά η καρδιακή συχνότητα. Αντίστοιχα στο τέλος της προπόνησης πρέπει να προβλέπεται χρόνος αποθεραπείας και διατάσεων, στοιχεία που οι αρχάριοι τείνουν να παραλείπουν. Ο προπονητής σχεδιάζει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα για να γυμναστούν όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος. Υπολογίζει τον αριθμό των σετ και των επαναλήψεων, επιτρέποντάς σας να επικεντρωθείτε απλά στη στάση του σώματος και τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων που εκείνος έχει σκεφτεί για σας.

6. Αυξημένες ενδορφίνες

Έρευνες έχουν δείξει ότι η συμμετοχή σε προγράμματα ομαδικής προπόνησης αυξάνει την απελευθέρωση ενδορφινών, ορμόνες της καλής διάθεσης. Η γυμναστική υπό τον ρυθμό μουσικής, με την καθοδήγηση ενός προπονητή γεμάτου ενέργεια και την παρέα άλλων ατόμων, σάς φτιάχνει το κέφι. Επιπλέον, σας βοηθάει να αντιμετωπίζετε τις επισκέψεις στο γυμναστήριο με καλό μάτι!

7. Καλό παράδειγμα

Από μικροί γνωρίζετε από τους γονείς σας ότι οι φίλοι μπορούν να σας παρασύρουν σε καλές ή κακές συνήθειες. Οι γνωριμίες και οι φιλίες που δημιουργούνται στα ομαδικά προγράμματα γυμναστικής, είναι πολύτιμες για να μείνετε πιστοί και συνεπείς στις προπονήσεις σας. Τα άτομα που αναγνωρίζουν την αξία της άσκησης, μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας. Επίσης, τα άτομα αυτά θα αποτελέσουν θετική επιρροή τις στιγμές που μπαίνετε στον πειρασμό να εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Επιπλέον, πολλές γερές φιλίες έχουν γεννηθεί μέσα στα γυμναστήρια και έχουν εξελιχθεί έξω από αυτά!

Πηγή: Naturanrg127o, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code