ΟικογένειαPetΑφήστε το πνεύμα των Χριστουγέννων να σας παρασύρει

Αφήστε το πνεύμα των Χριστουγέννων να σας παρασύρει

Αν έχετε πεισθεί ότι είστε ένας άξιος υποψήφιος ιδιοκτήτης που μπορεί να μοιραστεί με συνέπεια  το χώρο του με ένα κατοικίδιο και να το φροντίσει, το πρώτο και ίσως σημαντικότερο ζήτημα που θα τεθεί είναι η ο τρόπος απόκτησης του κατοικιδίου σας.  

της Χριστίνας Κοφινάκου

Η επίσκεψη σε ένα pet shop είναι η πιο εύκολη και γνωστή λύση, ιδίως στην περίπτωση που αναζητάτε κάποιο εξωτικό ζώο ή πτηνό ή και καθαρόαιμο ζωάκι.  Η πρόταση της στήλης αυτής όμως είναι πως καλύτερα είναι να υιοθετήσετε κάποιο αδέσποτο ζωάκι χωρίς απαραίτητα να είναι ράτσας. Αδέσποτα τετράποδα μπορείτε να διαλέξετε για υιοθεσία  από αγγελίες που χαρίζονται ή από τα πολλά δυστυχώς που υπάρχουν στους δρόμους ή σε κυνοκομεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων όπου σας περιμένουν  αναζητώντας φροντίδα και συντροφιά.

Η αγάπη και η  ευγνωμοσύνη ενός αδέσποτου άλλωστε είναι ανεκτίμητη και σίγουρα η αγάπη που θα του δώσετε και η φροντίδα επούλωσης των πληγών του, θα σας επιστραφεί πολλαπλάσια.

Κόστος φροντίδας

Το κόστος φροντίδας σίγουρα πρέπει να προσμετρηθεί στον προϋπολογισμό μιας οικογενείας που έχει κατοικίδιο. Κόστος δεν είναι μόνο η τροφή, η οποία μπορεί να ποικίλει από φτηνή σε ακριβή, ανάλογα με τη μάρκα, την ηλικία και τις ιδιαιτερότητες του ζώου, αλλά και η τακτική εξαμηνιαία επίσκεψή του στον κτηνίατρο, τα έξοδα για τα απαραίτητα φάρμακα ρουτίνας και τα εμβόλια. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ το χρόνο.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι για την υγεία του ζώου μας, την καλοζωία του, δεν χρειάζονται απαραίτητα πολλά χρήματα, αλλά σωστή και προγραμματισμένη φροντίδα.

Βοήθεια σε Καταφύγια ζώων

Για όποιον θέλει να προσφέρει βοήθεια  και φροντίδα σε ζώα, αλλά δεν μπορεί να έχει κατοικίδιο σπίτι του, υπάρχει πάντα ο τρόπος να το κάνει. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων δέχονται με χαρά τη βοήθειά σας. Μπορείτε να τα στηρίξετε οικονομικά, ανάλογα με τις δυνατότητές σας ή ακόμα καλύτερα με τη φυσική σας παρουσία. Πάντα υπάρχει κάτι χρήσιμο να κάνετε σε ένα καταφύγιο που τα ζώα χρειάζονται καθημερινή φροντίδα, εμβολιασμούς, φάρμακα, θεραπεία, συντροφιά. Μπορείτε να στηρίξετε και εσείς το δύσκολο έργο κάποιας οργάνωσης εθελοντικά.

Καταφύγια ζώων

Αθήνα

ΚΑΖ: e-mail: info@kazshelter.org
Ζωοφιλικός Σύλλογος Ελευσίνας & Εθελοντές: contact@zse.gr
Strayshelp: www.strayshelp.gr
Adespoto: www.adespoto.gr
Ο Σύλλογος Προστ. και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ANIMA: wildlifecare@gmail.com
Αδέσποτη ζωή- STRAY LIFE : http://www.stray-life.gr
Καταφύγιο Ζώων Κορωπίου,  6945 419668, 6972 133523

Θεσσαλονίκη

H ΑΓΑΠΗ: Email: spazth@hotmail.com

Κέρκυρα

Καταφύγιο Corfu Care – ΕΛΛΑΔΑ: enquiries@carecorfu.com
Ας μην ξεχνάμε και τα αδέσποτα που τριγυρνάνε στους δρόμους ψάχνοντας στα σκουπίδια τα αποφάγια μας. Εν όψει Χριστουγέννων κάντε μια καλή πράξη και βοηθήστε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή ενός τετράποδου φίλου χωρίς σπίτι.
Βοηθήστε ένα αδέσποτο και σώστε μια ζωή!

Πηγή: NaturaNrg #23

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης