NRGFreshΑυθεντικό υγρό σαπούνι Μάθε τα μυστικά του!

Αυθεντικό υγρό σαπούνι Μάθε τα μυστικά του!

Το αυθεντικό υγρό σαπούνι είναι ένα φυσικό μέσο καθαρισμού και περιποίησης που είναι ασφαλές και ευγενές για χρήση στο δέρμα μας. Χωρίς χημικά συντηρητικά ζωικά συστατικά, συνθετικά αρώματα χρώματα, απορρυπαντικά, αφριστικά. Λέγεται ότι είναι το πιο ήπιο και αγνό μέσο καθαρισμού. Αυθεντικό υγρό σαπούνι Μάθε τα μυστικά του!

της Στέλλας Μπανούση

Τα σαπούνια υπάρχουν σε στερεή ή σε υγρή μορφή. Η διαφορά μεταξύ ενός στερεού και ενός υγρού σαπουνιού είναι το αλκάλι που χρησιμοποιείται για να αλλάξει τα έλαια σε σαπούνι. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται σαπωνοποίηση. Αυθεντικό υγρό σαπούνι Μάθε τα μυστικά του!

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς κάτι μπορεί να είναι “φυσικό” όταν για την παρασκευή του χρησιμοποιείται αλκάλι και πώς στην τελική του μορφή δεν υπάρχει το αλκάλι, παρά μόνο σαπούνι γλυκερίνη και νερό.

Η μαγεία της χημείας είναι ότι μπορεί να συνδυαστούν δύο ουσίες και να δημιουργηθεί μια χημική αντίδραση η οποία δίνει μια εντελώς νέα ουσία. Πάρτε για παράδειγμα το αλάτι. Το φυσικό θαλασσινό αλάτι είναι μια χημική ένωση που αποτελείται κυρίως από νάτριο και χλώριο. Στην καθαρή του μορφή, το νάτριο είναι ένα μέταλλο που αντιδρά βίαια όταν εκτίθεται σε νερό και το χλώριο είναι ένα δηλητηριώδες αέριο. Αλλά η χημική τους ένωση, το αλάτι, είναι ένας φυσικός πόρος πολύτιμος και απαραίτητος για τη ζωή.

Αυθεντικό υγρό σαπούνι Μάθε τα μυστικά του!

Σαπούνι: μια μαγική ιστορία

Τα σαπούνια φτιάχνονται εδώ και χιλιετίες. Παράλληλα με τη φωτιά και το μαγείρεμα φαγητού, η μετατροπή των ελαίων και των λιπών σε σαπούνι αποτελεί μια από τις παλαιότερες και απλούστερες χημικές αντιδράσεις που γνωρίζει η ανθρωπότητα. Πιστεύεται ότι τα πρώτα σαπούνια παρασκευάστηκαν κατά λάθος από το λίπος που έσταζε στις στάχτες των μαγειρικών εστιών.

Το αυθεντικό υγρό σαπούνι είναι το αποτέλεσμα της μίξης ελαίων νερού και ενός αλκαλίου.

Αυθεντικά υγρά σαπούνια γίνονταν πάντα με ελαιόλαδο. Σήμερα όμως μπορούν να γίνουν με την προσθήκη και οποιοδήποτε άλλου φυτικού ελαίου, προσδίδοντας σε αυτό διαφορετικές ιδιότητες. Το σαπούνι είναι μαγικό. Όσο περισσότερα μαθαίνουμε για αυτό, τόσο περισσότερο μας εκπλήσσει. Το σαπούνι είναι μια παλιά ουσία, ωστόσο, παρά τις επιστημονικές μας προόδους, λίγα μπορούμε να προσθέσουμε για να το κάνουμε καλύτερο.

Αυτό το φυσικό, μη τοξικό, βιοδιασπώμενο αυθεντικό υγρό σαπούνι μπορεί στην σύνθεσή του να περιλαμβάνει εκτός του ελαιόλαδου και άλλα πολυτελή έλαια βιολογικά ή συμβατικά όπως καρύδας, καστορέλαιου τζοτζόμπα κλπ., αλλά και εκχυλίσματα, ανθόνερα και αγνά αιθέρια έλαια. Αυτές οι επιπλέον φυτικές φυσικές ύλες προσθέτουν στο υγρό σαπούνι τις ιδιότητες αφρισμού, ενυδάτωσης, καθαρισμού και αρωματοθεραπείας. Οι συνθέσεις αποτελούν και την ποιότητα του κάθε υγρού σαπουνιού.

♠ Εκχυλίσματα:

Το αποτέλεσμα διαδικασίας εμβάπτισης βοτάνων σε ένα διαλύτη. Τα αποξηραμένα ή φρέσκα βότανα συνδυάζονται με ένα διαλύτη (γλυκερίνης και νερού, κλπ.) στη συνέχεια αφαιρείται η στερεά ύλη αφήνοντας τα συμπυκνωμένα ωφέλιμα συστατικά των βοτάνων στον διαλύτη.

Εδώ και πολλά χρόνια τα εκχυλίσματα φυτών χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα του δέρματος, λόγω των σπουδαίων θεραπευτικών ιδιοτήτων τους. Σύμφωνα με έρευνες, τα φυτικά εκχυλίσματα είναι γνωστά για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές τους ιδιότητες. Παράλληλα προστατεύουν, ενυδατώνουν, καταπραΰνουν και αναζωογονούν το δέρμα, προσφέροντας σφριγηλότητα και λάμψη. Τα εκχυλίσματα μπορούν να είναι συμβατικής ή βιολογικής γεωργίας.

♠ Ανθόνερα ή υδρολύματα: 

Χρησιμοποιούνται συνήθως για τον καθαρισμό και ως φυσικά τονωτικά για να βοηθήσουν στην ισορροπία και τη βελτίωση του δέρματος.

Είναι τα φυσικά νερά που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόσταξης με ατμό. Μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εκχύλιση αιθέριων ελαίων από φυτικό υλικό. Έχουν παρόμοιες ιδιότητες με τα αιθέρια έλαια, είναι εξαιρετικά απαλά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας στο δέρμα. Τα ανθόνερα χρησιμοποιούνται συνήθως για καθαρισμό και ως φυσική τόνωση. Βοηθούν στην ισορροπία και τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος. Μπορούν να είναι από συμβατική ή βιολογική γεωργία.

Διαβάστε ακόμα ⇒ Είσαι ύπαρξη Πολύχρωμη – Είσαι Γυναίκα

♠ Αιθέρια έλαια:

Τα καθαρά αιθέρια έλαια είναι τα φυσικά προϊόντα που εξάγονται από διάφορα μέρη φυτών μέσω διεργασιών όπως απόσταξη ατμού ή εκχύλιση με διαλύτη. Τα αγνά αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται στην πρακτική της αρωματοθεραπείας και αρωματοποιίας, καθώς τα φυσικά συστατικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τρόπο ώστε να επιτευχθεί ισορροπία σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά.

Είναι οι αρωματικές ουσίες που λαμβάνονται με διάφορες μεθόδους από τμήματα των φυτών. Είναι η ουσία ενός φυτού, ένα δώρο από τη γη, που φέρνει τη δύναμη της φύσης στο σπίτι σου. Αυτά τα εξαιρετικά συμπυκνωμένα υγρά έλαια είναι τα θεμέλια αρωματοθεραπείας για τις ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, το μυαλό, το σώμα και την ψυχή και της αρωματοποιίας για το ευχάριστο άρωμά τους.

Το υγρό αυθεντικό σαπούνι δεν είναι μόνο ένα συναρπαστικό και αποτελεσματικό προϊόν καθαρισμού αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον. Η ποιότητα κατασκευής αυθεντικού υγρού σαπουνιού εξαρτάται από την επιλογή της σύνθεσης των πρώτων υλών. Των σωστών αναλογιών, τη χρήση πολύτιμων ελαίων, καθαρών αιθέριων ελαίων αλλά και την επιλογή τους από τη βιολογική γεωργία σταματώντας την απελευθέρωση τοξικών χημικών ουσιών και φυτοφαρμάκων στο περιβάλλον, προσέχοντας την υγεία μας αλλά και το περιβάλλον.

Πηγή: Naturanrg132o, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code