ΕυεξίαBody and mindΑιθέρια έλαια που θα σας ανεβάσουν την ερωτική διάθεση!

Αιθέρια έλαια που θα σας ανεβάσουν την ερωτική διάθεση!

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα κάποια φυτά έχουν χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσουν την σεξουαλική επιθυμία, την απόδοση και την ευχαρίστηση των ανδρών και των γυναικών. Ακολουθεί μια λίστα με αιθέρια έλαια που μπορείτε να βάλετε στην κρεβατοκάμαρά σας για να σας ανεβάσουν την ερωτική διάθεση.

⇒ της Μαρίας Γκέκα

Σύμφωνα με έρευνα  πολλά είδη αιθέριων ελαίων έχουν αγχολυτικές ιδιότητες. Πολλά μάλιστα διαθέτουν και αφροδισιακές ιδιότητες όταν εισπνέονται πριν ή κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.

Στην πραγματικότητα, έχει αποδειχθεί ότι κάποιες δυνατές οσμές μπορούν να προκαλέσουν στύση, καθώς επίσης οι γυναίκες που διαθέτουν ισχυρότερη την αίσθηση της οσμής τείνουν να έχουν περισσότερους οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ.

Αιθέρια έλαια που βοηθούν στη γυναικεία διέγερση

Μεταξύ των αιθέριων ελαίων που διαθέτουν αφροδισιακές επιδράσεις στις γυναίκες είναι:

  • Φασκόμηλο
  • Λεβάντα
  • Σανταλόξυλο
  • Ylang ylang

Clary Sage/ Salvia sclarea/ Φασκόμηλο

Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το φασκόμηλο μπορεί να διευκολύνει αρκετά γυναικολογικά προβλήματα, όπως οι επώδυνες εμμηνορροϊκές περίοδοι.

faskomilo-Έρευνα έχει επίσης δείξει ότι το φασκόμηλο μπορεί να μειώσει τις ορμόνες του στρες όταν χρησιμοποιείται ως αιθέριο έλαιο. Πράγματι, αποτελεί ένα από τα πλέον χαλαρωτικά αιθέρια έλαια στην αρωματοθεραπεία, καθώς μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος και να φέρει ευφορία. Το όνομα προέρχεται από το λατινικό «clarus», το οποίο σημαίνει καθαρό. Είναι εξαιρετικό για μασάζ, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση της εσωτερικής ισορροπίας και της ηρεμίας.

Παρόλο που δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιες ιδιότητές του προωθούν την ερωτική διάθεση, με βεβαιότητα όμως μπορείτε να το εντάξετε στα έλαια που θα σας βοηθήσουν να ανεβάσετε τη σεξουαλική σας ορμή.

Λεβάντα

Η εισπνοή της μυρωδιάς της λεβάντας έχει βρεθεί ότι μειώνει σημαντικά το άγχος. Έτσι τα υψηλά επίπεδα χαλάρωσης που μπορεί προσφέρει το έν λόγω έλαιο βοηθούν εξαιρετικά τη σεξουαλική απόλαυση.

Σανταλόξυλο

Σε συγκεκριμένη έρευνα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που εισέπνευσαν αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου κατά τη διάρκεια του σεξ ανέφεραν αυξημένη διάθεση και υψηλότερα επίπεδα επιθυμίας.

Ylang ylang

Πολλές έρευνες αποδεικνύουν ότι η εισπνοή αιθέριου ελαίου ylang ylang συνδέεται με συναισθήματα ευφορίας ενώ βοηθά στην ανακούφιση της κατάθλιψης.

Μια μελέτη έδειξε, ακόμη, ότι η εφαρμογή ελαίου ylang ylang στο δέρμα μπορεί να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση.

Παρότι δεν υπάρχει σαφής επιστημονική απόδειξη ότι το ylang ylang μπορεί να τονώσει τη σεξουαλική διέγερση, επειδή όμως προσφέρει ευφορία και καλή διάθεση, θεωρείται ένα καλό αιθέριο έλαιο για να το χρησιμοποιήσετε πριν την ερωτική σας επαφή.

Αιθέρια έλαια που βοηθούν στην ανδρική διέγερση

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα παρακάτω αιθέρια έλαια μπορεί να λειτουργούν ως αφροδισιακά για τους άνδρες:

Carpolobia, eurycoma longifolia, casimiroa edulis, fadogia agrestis, lepidium meyenii, kaempferia parviflora, mondia whitei, myristica fragrans, ginseng, satureja khuzestanica, yohimbe

Carpolobia

Στην Αφρική, οι άνδρες συχνά μασούν, πριν από το σεξ, το στέλεχος και τη ρίζα του carpolobia για να φτάσουν στο αιθέριο έλαιο του φυτού και να ενισχύσουν την απόδοσή τους. Πολλές αξιόπιστες επιστημονικές πηγές συνηγορούν ότι το αιθέριο έλαιο του φυτού Carpolobia alba (CA) και Carpolobia lutea (CL) επηρεάζει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών. 

Εurycoma longifolia / Ευρυκόμη η μακρόφυλλος

Εurycoma longifolia / Ευρυκόμη η μακρόφυλλοςΜελέτες υποδηλώνουν ότι η ευρυκόμη η μακρόφυλλος, που ονομάζεται επίσης Longjack, αυξάνει την ικανότητα των αρσενικών αρουραίων να έχουν στύσεις και επίσης ενισχύει τη σεξουαλική κίνηση των αρουραίων που διστάζουν να κάνουν σεξ.

Στη Μαλαισία, αυτό το φυτό έχει τη φήμη ότι είναι ισχυρό αφροδισιακό για τον ανδρικό πληθυσμό. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διερευνηθούν αυτά τα οφέλη στον άνθρωπο.

Casimiroa edulis / Κασιμιρόα η εδώδιμος

Οι επιστήμονες έχουν βρει ότι το έλαιο του casimiroa edulis, μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική συμπεριφορά και τις εκσπερματώσεις σε αρσενικούς αρουραίους. Στην Κεντρική Αμερική και την Ασία, οι σπόροι του φυτού που περιέχουν ισχυρό λάδι καταναλώνονται συνήθως ως αφροδισιακοί.

Kaempferia parviflora

Το Kaempferia parviflora (Krachaidum) είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Ζιγγιβεροειδών. Χρησιμοποιείται εδώ και καιρό στη Νοτιοανατολική Ασία για να ενισχύσει τη σεξουαλική διέγερση των ανδρών. Οι επιστήμονες έχουν βρει ότι το εκχύλισμα αιθέριου ελαίου kaempferia parviflora φαίνεται να αυξάνει τη ροή του αίματος στους όρχεις των αρσενικών αρουραίων, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να έχει αφροδισιακές ιδιότητες.

Ginseng

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το έλαιο του τζίνσενγκ απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που συνδέονται με την καλύτερη στυτική λειτουργία στα αρσενικά ζώα και τους ανθρώπους.

Yohimbe / Γιοχίμπε

Όταν λαμβάνεται στη σωστή δόση, το έλαιο γιοχίμπε / yohimbe διεγείρει τη ροή του αίματος στο σώμα – συμπεριλαμβανομένου και του πέους. (13) Το Γιοχίμπε έχει επίσης βρεθεί ότι παράγει μια χημική ουσία του εγκεφάλου που προωθεί τη δημιουργία στύσεων ενώ διεγείρει τα νεύρα στη λεκάνη που ενισχύουν τη σεξουαλική απόδοση.

 Mondia whitei

Το Mondia whitei, ένα φαρμακευτικό φυτό από την Αφρική με αφροδισιακές ιδιότητες. Αξιόπιστη επιστημονική έρευνα δείχνει ότι το mondia white oil μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων στους άνδρες αυξάνοντας τα επίπεδα των ανδρικών σεξουαλικών ορμονών. Έτσι, είναι δυνατόν το mondia whitei να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφροδισιακό στους άνδρες.

Πηγή: www.naturanrg.gr, Naturanrg#109o

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης