GreenΡοζ άλατα Ιμαλαΐων

Ροζ άλατα Ιμαλαΐων

Όλοι γνωρίζουμε τις βλαβερές συνέπειες της συχνής και υπερβολικής χρήσης του κοινού αλατιού στη διατροφή μας. Όμως, υπάρχει ένα μοναδικό στον κόσμο αλάτι που φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και μάλιστα αποτελεί θεραπευτικό μέσο για πολλές λειτουργίες στον οργανισμό μας: Τα ροζ άλατα Ιμαλαΐων.

της Μαρίας Γκέκα

Στα απομακρυσμένα βουνά των Ιμαλαΐων υπάρχει το κρυσταλλικό ορυκτό αλάτι που έχει δημιουργηθεί πριν 250 εκατομμύρια έτη. Μια κληρονομιά των αρχαίων ωκεανών, παγιδευμένο ύστερα από τεκτονικές μετακινήσεις και την ακόλουθη εξάτμιση.
Το αλάτι δεν είναι μόνο διατηρημένο σε ένα καθαρό περιβάλλον που περιβάλλεται με χιόνι και πάγο, αλλά η λάβα το προστατεύει επίσης από τη ρύπανση. Αυτός είναι ο λόγος που το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων θεωρείται ότι είναι το πιο αγνό αλάτι. Σήμερα εξορύσσεται με το «χέρι» από τα βουνά και αργότερα πωλείται στην αγορά.

Πεντακάθαρο αλάτι 200 εκατομμυρίων ετών με 84 μεταλλικά στοιχεία ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία, από τους πρόποδες των Ιμαλαων.
Χωρίς βαρέα μέταλλα, τοξική βροχή, περιβαλλοντική μόλυνση και τεχνική επεξεργασία!

Ροζ άλατα Ιμαλαΐων
Ροζ άλατα Ιμαλαΐων

Γιατί είναι ροζ;

Το ροζ χρώμα του υποδηλώνει ότι το αλάτι Ιμαλαΐων είναι φορτωμένο με μέταλλα και πλούσιο σε ενέργεια σιδήρου. Το κρυσταλλικό αλάτι περιέχει 84 μεταλλικά στοιχεία ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία. Αυτές οι ουσίες περιλαμβάνουν νάτριο, χλωριούχο κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ιώδιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και πολλά άλλα. Η μοναδική κυτταρική του δομή του επιτρέπει να αποθηκεύει ζωτική ενέργεια. Τα μέταλλα του αλατιού έχουν κολλοειδή μορφή, κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά μικρά ώστε να απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό μας.

Οφέλη για την υγεία

Μερικά από τα βασικότερα οφέλη του για την υγεία μας είναι τα εξής:

> Συμβάλλει στη ρύθμιση των αποθεμάτων νερού στον οργανισμό
> Εξισορροπεί το pH στο εσωτερικό των κυττάρων (συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του εγκεφάλου)
> Συμβάλλει στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα
> Καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης
> Προωθεί την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το γαστρεντερικό
> Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα
> Υποστηρίζει την αναπνευστική λειτουργία
> Προλαμβάνει τις κράμπες
> Ενισχύει τα κόκκαλα
> Διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος
> Συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της χολής και των νεφρών, σε σύγκριση με το κοινό επιτραπέζιο αλάτι

Το Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένας συσσωρευτής ηλιακής ενέργειας και ιονισμένων μετάλλων έτοιμων να απελευθερωθούν με την προσθήκη νερού και να δράσουν ευεργετικά στον οργανισμό μας.

Τα πλούσια φυσικά ανόργανα άλατα, όταν προστίθενται στις οδοντόπαστες βελτιώνουν  την κυκλοφορία, αντιβακτηριακά, διεγείρουν τη φυσική ροή του σάλιου και έτσι υποστηρίζεται ο αυτο-καθαρισμός. Το αλκαλικό όξινο ανθρακικό ορυκτό αλάτι εξουδετερώνει επιβλαβή οξέα του στόματος. 

Πηγή: Natura Nrg #80

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code