ΥγείαΟλιστικές ΘεραπείεςΑλλάξτε τη ζωή σας με θετικές δηλώσεις

Αλλάξτε τη ζωή σας με θετικές δηλώσεις

Πολλά έχουν γραφτεί για την επίδραση του νου, για τον τρόπο που επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων και που συχνά παίζει καθοριστικό ρόλο σε αποφάσεις πολύ σημαντικές για την ευτυχία τους. Η πλειοψηφία των ανθρώπων βάλλεται από τα προβλήματα της καθημερινότητας, γι’ αυτό παρατηρούμε συχνά συμπεριφορές που φανερώνουν απελπισία, θυμό, φόβο, στρες και ποικίλα ακόμη αρνητικά συναισθήματα.

της Μαρίας Καυρολογάκη, Θεραπεύτρια / Ananda-Energy Healing & Bodywork, www.ananda.com.gr

Κοιτάζοντας το θέμα από την ενεργειακή σκοπιά, είναι πλέον γνωστό και αποδεδειγμένο ότι η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ό,τι σκεφτόμαστε έχει την τάση να υλοποιείται σε φυσικό επίπεδο. Ο νους τροφοδοτεί με ενέργεια το περιεχόμενο της σκέψης μας, δίνοντας τελικά φυσική και ενεργειακή υπόσταση σε αυτό. Όσο περισσότερο επιμένουμε νοητικά σε κάτι, τόσο αυτό θα ενδυναμώνεται και εξελικτικά θα έχει την τάση να πραγματοποιηθεί. Βέβαια, αυτό συμβαίνει τόσο για τα θετικά όσο και για τα αρνητικά θέματα που μας απασχολούν, καθώς η ενέργεια δεν κάνει διακρίσεις.

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τις αρνητικές σκέψεις;

Αρχικά, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας για να συνειδητοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο πώς αισθανόμαστε. Αν αναλογιστούμε πως σε όλη τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιούμε περίπου 50.000 σκέψεις, αυτόματα αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσο παραμένουμε συνειδητοί σε αυτές!
Ξεκινάμε λοιπόν πρώτα απ’ όλα να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς νιώθουμε ‘ΤΩΡΑ’. Κάθε στιγμή είναι σημαντικό να διατηρούμε την επαφή με τον εαυτό μας και να παρατηρούμε τα συναισθήματά μας, τα λόγια μας, τις πράξεις μας.

Κάντε ένα μικρό πείραμα:

Αμέσως μόλις αισθανθείτε ένα αρνητικό συναίσθημα, επαναλάβετε νοερά το αντίθετό του (π.χ. αν νιώθετε «λύπη», πείτε: «χαρά») αρκετές φορές και θα παρατηρήσετε τη διάθεσή σας σταδιακά να αλλάζει προς θετική κατεύθυνση. Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό κάθε φορά που έχετε αρνητικές σκέψεις, συμπεριφορές ή συναισθήματα και θα διαπιστώσετε ότι μαζί με τη διάθεσή σας αλλάζει και η έκφρασή σας, ακόμη και ο τρόπος που συμπεριφέρεστε σε κάθε περίσταση. Πιθανόν στην αρχή να μη σας είναι εύκολο να προχωρήσετε σε αυτή την άσκηση, άλλωστε πρόκειται για συμπεριφορές και πεποιθήσεις που έχουν γίνει ένα μ’ εσάς στην πορεία της ζωής σας. Χρειάζεται να επιμείνετε και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Οι Θετικές Δηλώσεις δρουν ακριβώς έτσι. Από τη στιγμή που έχετε εντοπίσει το αρνητικό συναίσθημα ή την πεποίθηση που έχετε σχηματίσει και που λειτουργεί ως τροχοπέδη στην προσωπική σας ευτυχία, αλλά επιθυμείτε να απαλλαγείτε από αυτό, χρησιμοποιώντας τις Θετικές Δηλώσεις μπορείτε να το μετασχηματίσετε σε θετικό. Επαναλαμβάνοντας καθημερινά τις Θετικές Δηλώσεις αλλάζετε την κυτταρική σας μνήμη, τροφοδοτώντας την με θετικές πληροφορίες που σας κινητοποιούν να σκέφτεστε και να δράτε διαφορετικά.

Φράσεις όπως «αγαπώ τον εαυτό μου», «η αγάπη υπάρχει πάντα στη ζωή μου», «χαλαρώνω και επιτρέπω στη ζωή να ρέει», «τα χρήματα ρέουν προς εμένα εύκολα», εάν τις επαναλαμβάνουμε καθημερινά, μας ενδυναμώνουν και μας βοηθούν να απελευθερωθούμε πνευματικά και να θεραπεύσουμε τον συναισθηματικό μας νου.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε τις Θετικές Δηλώσεις: μπορούμε να τις απαγγέλουμε, να τις τραγουδάμε, να τις λέμε νοερά, να τις οραματιζόμαστε να συμβαίνουν ή να τις γράφουμε βάζοντας έτσι την προσωπική μας σφραγίδα.
♦ Δοκιμάστε να το κάνετε αυτό συστηματικά για ένα διάστημα περίπου 2 μηνών και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! Θα σας παρακινήσει να το συνεχίσετε και σε άλλα πεδία της ζωής σας που οι πεποιθήσεις σας μπολοκάρουν την ευτυχία σας και την ευημερία σας σε κάθε επίπεδο. Είναι βέβαιο ότι οι θετικές δηλώσεις θα αποτελέσουν μέρος της καθημερινής φροντίδας του συναισθηματικού εαυτού σας!

Πηγή: NaturaNrg #59

Sas-endiaferei_arrow

Ο ρόλος των θετικών συναισθημάτων στη ζωή μας

Τα θετικά συναισθήματα «ασπίδα» της καρδιάς

Χρωματίστε τα συναισθήματά σας και αλλάξτε την ψυχολογία σας

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης