ΥγείαΑναγνωρίζοντας τη θηλυκή μας πλευρά

Αναγνωρίζοντας τη θηλυκή μας πλευρά

Πόσο εύκολο μας είναι να αναγνωρίσουμε στον εαυτό μας και να του επιτρέψουμε να εκφράσει ευαισθησία, ευγένεια, καλοσύνη, απαλότητα; Πόσο αφήνονται οι άνθρωποι (άντρες και γυναίκες) να «εκτεθούν» απογυμνώνοντας τον συναισθηματικό εαυτό τους; Πόσος φόβος κρύβεται πίσω από μια τέτοια πράξη; Πόση ανασφάλεια;

 Μαρία Καυρολογάκη, Θεραπεύτρια ‘Ananda’ Energy Healing & Bodywork, www.ananda.com.gr

Πεποιθήσεις όπως, «οι άντρες δεν κλαίνε», «οι γυναίκες είναι πονηρές και χειριστικές» και άλλες παρόμοιες ανέθρεψαν ολόκληρες γενιές και συνεχίζουν να καλλιεργούνται με ζήλο ακόμη και σήμερα. Το αποτέλεσμα αυτών των τακτικών είναι να προκύπτουν συνεχώς άνθρωποι που διστάζουν και πολλές φορές απαγορεύουν στον εαυτό τους να εκφράσουν την ευαίσθητη πτυχή τους.

Επί της ουσίας όμως η θηλυκή πλευρά αποτελεί μέρος της ανθρώπινης φύσης μας και χωρίς την παρουσία της η ισορροπία διαταράσσεται. Μάλιστα, ο προγραμματισμός ότι είναι σημαντικό να είμαστε δυνατοί, σκληροί και να ανταγωνιζόμαστε αντί να συνεργαζόμαστε, καλλιεργείται από την κοινωνία μας από πολύ νεαρή ηλικία. Το παρατηρούμε σε κάθε τομέα της ζωής, στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία γενικότερα, όπου οι άνθρωποι πιστεύουν ότι υπερισχύει ο «δυνατός» έναντι του «αδυνάτου».

Κάτι που συχνά εντοπίζουμε είναι άντρες να συμπεριφέρονται με σκληρότητα, να προσπαθούν απεγνωσμένα να υπερνικήσουν κάθε εμπόδιο. Άνθρωποι που όμως λαχταρούν να εκφράσουν το χάδι, την κατανόηση και που καταπνίγουν τέτοιες συμπεριφορές για να μην τους «πατήσουν». Από την άλλη πλευρά είναι οι γυναίκες, οι οποίες ολοένα και περισσότερο παγιδεύονται σε συμπεριφορές «ανδρικές» στην ανάγκη τους να «επιβιώσουν» στον επαγγελματικό τομέα, στη σχέση με τους άντρες, σε μια κοινωνία που τις οδηγεί στην αποξένωση από την ίδια τους τη φύση.
Φαύλος κύκλος …

Όσο οι άνθρωποι απομακρύνονται από την αληθινή τους φύση, καταλήγουν να γίνονται αυτοκαταστροφικοί. Η ευτυχία ξεγλιστρά μέσα από τα χέρια τους, καθώς ο νους τους σχηματίζει μια ψευδή ταυτότητα, αποτρέποντάς τους από το να ακολουθήσουν απλώς τη διαίσθησή τους και να συνδεθούν με τη Ζωή.

Πώς ανατρέπουμε μια τέτοια κατάσταση;

Τεράστιο ρόλο σε μια τέτοια μεταμορφωτική διαδικασία παίζει η ΕΠΙΓΝΩΣΗ. Χρειάζεται να έχουμε επίγνωση του εαυτού μας, της συμπεριφοράς μας σε κάθε περίπτωση, ώστε να είμαστε σε θέση κάθε φορά να εντοπίσουμε την ανισορροπία. Με τον τρόπο αυτό μένουμε συνειδητοί και αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ευτυχίας μας, της εσωτερικής μας ηρεμίας και της τελικής αποδοχής του εαυτού μας για αυτό που είναι. Κατά συνέπεια αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε και τους άλλους ανθρώπους με τους ίδιους όρους. Διότι η αλλαγή ξεκινάει από εμάς.

Εάν εμείς αισθανθούμε ασφάλεια να εκφράσουμε τρυφερότητα, αγάπη, αποδοχή όπου το έχουμε ανάγκη, τότε και το περιβάλλον μας θα παρατηρήσουμε ότι αλλάζει προς αυτή την κατεύθυνση. Μαθαίνοντας συγκεκριμένες πρακτικές και τεχνικές έχουμε τη δυνατότητα να απαλλαγούμε από περιοριστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να αισθανθούμε πιο χαρούμενοι και πιο ελεύθεροι! Πρόκειται για μια διαδραστική διαδικασία, η οποία, αν μη τι άλλο, μας φορτίζει με δύναμη, αυτοπεποίθηση και μας βοηθά να εκφράσουμε την ανθρώπινη πλευρά μας.

Ας αδράξουμε λοιπόν την ευκαιρία, με αφορμή την ‘Ημέρα της Γυναίκας’ στις 8 Μαρτίου, για να συνδεθούμε με τη θηλυκή μας φύση. Ας νιώσουμε ασφάλεια και εμπιστοσύνη και χωρίς αντιστάσεις ας κάνουμε αυτό το δώρο αγάπης προς τον εαυτό μας και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Πηγή: NaturaNrg #58

Sas-endiaferei_arrow

Γιατί δεν κρατάει η ευχαρίστηση;

Αγαπώ αυτό που είμαι + μετά αυτό που φαίνομαι!

Το πέρασμα

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης