Ανακάλυψε την ιταλική ρίζα!

Ανακάλυψε την ιταλική ρίζα!

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Vegan, Δίαιτα & Αδυνάτισμα, Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Βασικό συστατικό της ιταλικής κουζίνας, δίνει γλυκιά γεύση και ένα άρωμα γλυκάνισου σε κάθε πιάτο.

Ο λόγος για τη μαραθόριζα ή αλλιώς φινόκιο! Το φινόκιο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.

Γιατί να τη βάλετε στο τραπέζι σας

♦ Η σαρκώδη ρίζα κάτω από το μάραθο -που καταναλώνεται τόσο ωμή όσο και μαγειρεμένη- αποτελείται σε ποσοστό 95% από νερό, αλλά είναι πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών, φυλλικού οξέος και καλίου.

♦ Βοηθάει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Επίσης βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας και λειτουργεί αποτρεπτικά για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

♦ Μειώνει την αρτηριακή πίεση και αφαιρεί τις τοξίνες. Φαίνεται ότι βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας αλλά και της δυσκοιλιότητας.

♦ Επιπλέον, όπως προκύπτει από πολλές μελέτες, το φινόκιο χάρη στην αυξημένη περιεκτικτικότητά του στην ανηθόλη παρουσιάζει καταπραϋντική δράση στο έντερο καταπολεμώντας αποτελεσματικά τα συμπτώματα δυσπεψίας και φουσκώματος που δημιουργούνται από ερεθισμούς του γαστρεντερικού συστήματος, λόγω δύσπεπτων τροφών.

♦ Τέλος περιέχει  ελάχιστες θερμίδες.

Χρησιμοποίησε το μάραθο με την ιδιαίτερη γεύση ως συνοδευτικό στα κρεατικά και το ψάρι ή ακόμα και ωμό στη σαλάτα σου και δε θα χάσεις!

Πηγή: NaturaNrg #59

Sas-endiaferei_arrow

Σαλάτα φινόκιου σε διάφορες υφές με γαρίδες

Σαλάτα με Καλαμάρι, Φινόκιο και Πορτοκάλι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *