ΕυεξίαBody and mindΑνακαλύπτω τον αληθινό μου εαυτό!

Ανακαλύπτω τον αληθινό μου εαυτό!

Καθώς ζούμε και εξελισσόμαστε μέσα σε μία κοινωνία, υιοθετούμε ρόλους.

Της Μαρίας Καυρολογάκη, θεραπεύτρια ananda energy healing, www.ananda.com.gr

Στην αρχή είμαστε μωρά, γινόμαστε παιδιά, στην συνέχεια έφηβοι, ενήλικες, ακολουθώντας την δική μας πορεία, χτίζοντας την προσωπικότητά μας κομμάτι κομμάτι. Φτάνοντας στην ενηλικίωση, έχουμε ήδη αποκρυσταλλωμένες απόψεις για την ζωή, για ό,τι βλέπουμε να εκτυλίσσεται γύρω μας. Ασφαλώς θεωρούμε ότι έχουμε πλέον εδραιώσει το Εγώ μας και τις πεποιθήσεις μας αγνοώντας πως δεν είναι καν δικές μας.

Πώς χτίζω το Εγώ μου;

Ουσιαστικά, μεγαλώνοντας, δομούμε το Εγώ μας πάνω σε μία ψευδή ταυτότητα, η οποία έχει καθοριστεί από διάφορους παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί μπορεί να είναι τα βιώματα που αποκτήσαμε μεγαλώνοντας, οι πεποιθήσεις που «φυτεύτηκαν» μέσα στο μυαλό μας είτε το θέλαμε είτε όχι, αρχικά μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και αργότερα το σχολικό κλπ.

Ειδικοί στην περιγεννητική ψυχολογία υποστηρίζουν πως αποκτούμε βιώματα ακόμη και για όσο διάστημα βρισκόμαστε στην κοιλιά της μητέρας μας, πως την στιγμή της γέννησής μας λαμβάνουμε αποφάσεις για την ζωή μας οι οποίες μάς καθορίζουν για πάντα – ή μέχρι να το κατανοήσουμε και να τις αλλάξουμε.

Πώς εκδηλώνω αυτό που νομίζω ότι είμαι;

Μεγαλώνοντας λοιπόν και ανάλογα με το περιβάλλον μας, ίσως -υποσυνείδητα πάντα- να θεωρούμε πως είμαστε ανεπαρκείς, ότι δεν αξίζουμε την αγάπη, ότι δεν τα καταφέρνουμε. Υιοθετούμε αυτούς τους αρνητισμούς και τους κάνουμε κτήμα μας, θεωρώντας ότι είναι η αλήθεια μας. Για να το υποστηρίξουμε όλο αυτό μεγαλώνοντας, δύο είναι οι επιλογές: είτε δρούμε επιβεβαιώνοντας τον συγκεκριμένο αρνητισμό, είτε προσπαθούμε σε όλη μας την ζωή να αποδείξουμε ότι ο γάιδαρος πετάει.

Καθώς και τα δύο αυτά είναι άκρα, κάποια στιγμή ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μας «αναγκάζουν» να δούμε την πραγματικότητα, να αναγνωρίσουμε επιτέλους την αληθινή μας φύση, την θεϊκή μας υπόσταση! Ψυχοσωματικά προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια , άγχος, κατάθλιψη, φοβίες κλπ, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει η επίγνωση της Αλήθειας, απλώς την έχουμε καταπιέσει  για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε!

Πώς ανακαλύπτω την αληθινή μου υπόσταση;

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να έρθω πιο κοντά στην Αλήθεια, για να συνδεθώ με τον Ανώτερο Εαυτό μου, με την Αγάπη:

  • Συνειδητή Αναπνοή (Rebirthing Breathwork):

Αναπνέοντας συνειδητά και μέσα από δημιουργικές ασκήσεις και σωστή καθοδήγηση, αποβάλλω από το σύστημά μου κάθε αρνητική πεποίθηση, κάθε αρνητισμό.

Μαθαίνω να αναγνωρίζω τα αδύναμά μου κομμάτια και να τα ενδυναμώνω. Χρησιμοποιώ την αναπνοή μου ως οδηγό για να απελευθερώσω από το σύστημά μου κάθε αρνητικό συναίσθημα, κάθε φόβο, στρες ή ανησυχία. Μαθαίνω να μην ταυτίζομαι με ρόλους, κοινωνικές πεποιθήσεις ή ακόμη και με τα ίδια μου τα βιώματα. Φτάνω στο σημείο ανάμεσα στις σκέψεις μου, όπου επικρατεί η εσωτερική ηρεμία, η ευδαιμονία, η Αγάπη!

Δημιουργικές ασκήσεις, οραματισμός

Με τη βοήθεια θετικών διαβεβαιώσεων επαναπρογραμματίζω το σύστημά μου, καθώς η επώδυνη μνήμη που έχει καταχωρηθεί σε κυτταρικό επίπεδο τώρα ‘σβήνει’ και αντικαθίσταται με κάποια θετική που με ωθεί σε αλλαγή του νου. Καθώς οραματίζομαι όλα όσα θέλω να είμαι, με πίστη, αγάπη και ευγνωμοσύνη αυξάνονται οι πιθανότητες να τα καταφέρω, καθώς η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη.

Διαλογισμός

Η πρακτική του διαλογισμού μας βοηθά να καθαρίσουμε το ενεργειακό μας σώμα, να συνδεθούμε με την απεριόριστη αγάπη, να βιώσουμε την μη ύπαρξη. Όταν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που αισθανόμαστε άυλοι, τότε μπορούμε να νιώσουμε πραγματικά τι είναι ουσιαστικό και για ποιον λόγο βρισκόμαστε εδώ.

Άσκηση

Η κάθε είδους άσκηση  με βοηθά να έχω καθαρό μυαλό, επαφή με το σώμα μου και εγρήγορση, στοιχεία απαραίτητα για να έχω σωστή διάκριση και την δυνατότητα να κάνω τις σωστές επιλογές σε κάθε επίπεδο.

Μόλις αποκαταστήσουμε την επαφή με την προσωπική μας Αλήθεια, αυτόματα θα αλλάξει η εικόνα που έχουμε για την ζωή, καθώς θα μπορέσουμε πλέον να δούμε τον εαυτό μας ως ένα θεϊκό ον με άπειρες δυνατότητες. Όταν ευθυγραμμιζόμαστε με την Δύναμη που μας κινεί, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα στον βαθμό που μας επιτρέπεται!

Η Αγάπη, η Πίστη και η Ελπίδα δεν είναι πλέον απλές έννοιες αλλά γίνονται μέρος της ύπαρξής μας και μας ωθούν σε ό,τι θέλουμε να πετύχουμε σε μία υγιή βάση όπου δεν χωρούν η αμφιβολία, ο φόβος ή η απόρριψη!
πηγή: natura nrg T.87

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης