ΟμορφιάΑνανέωση τώρα!

Ανανέωση τώρα!

Της Δρ Αμαλίας Τσιατούρα, δερματολόγου-αφροδισιολόγου, επιστημονικής διευθύντριας του δερματολογικού τμήματος της Cosmetic Derma Medicine, www.cosmeticdermamedicine.gr

Μετρώντας αντίστροφα μέχρι την Πρωτοχρονιά

Τι μπορούμε να κάνουμε 25, 10, 5 ή 1 μέρα πριν την Πρωτοχρονιά για να έχουμε λαμπερό και νεανικό δέρμα;
Αυτή την περίοδο ολοένα περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται στο ιατρείο με ρωτούν για μικρές μη επεμβατικές μεθόδους, που χαρίζουν συχνά μια εντυπωσιακή αλλαγή. Παρακάτω θα διαβάσετε ασφαλείς ημερομηνίες που οι μέθοδοι μπορούν να γίνουν, ώστε και η αλλαγή να φανεί και το δέρμα να μην είναι ερεθισμένο. Καλή ανανέωση, λοιπόν!

Έχετε ουλές ακμής, σημάδια από κάποιο τραύμα, ρυτίδες ή καφέ κηλίδες και πανάδες;

Ιδανική ημερομηνία: 5-10 Δεκεμβρίου
Γίνεται με ασφάλεια μέχρι: 20 Δεκεμβρίου
Λέιζερ fractional: Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία του λέιζερ fractional θεωρείται επανάσταση στο χώρο της αισθητικής ιατρικής. Σε αντίθεση με τα παλιά λέιζερ που τραυμάτιζαν όλη την επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα ο χρόνος αποθεραπείας να είναι μεγάλος, η νέα γενιά λέιζερ διοξειδίου (CO2) λειτουργεί με βάση την κλασματική τεχνολογία.

Με το λέιζερ Fractional οι ακτίνες του λέιζερ χωρίζονται σε δεκάδες λεπτές δέσμες που κάνουν επιλεκτική σάρωση όλης της επιφάνειας του δέρματος. Δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και «ξυπνά» τους ινοβλάστες, τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη κάνοντας το δέρμα μας πιο λαμπερό, νεανικό και σφριγηλό. Το συγκεκριμένο λέιζερ είναι το μόνο laser που προσφέρει ουσιαστική ανάπλαση και αναδόμηση του κολλαγόνου εξαφανίζοντας τα σημάδια του χρόνου.

Η ερυθρότητα διαρκεί 2-3 μέρες και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας από την επομένη με makeup. Αν μάλιστα η ένταση είναι ήπια, μπορεί το πρόσωπό σας να δείχνει άψογο και την επόμενη μέρα. Η θεραπεία μπορεί να γίνει στις αρχές του μήνα, αλλά και 1 εβδομάδα πριν τις γιορτές, ώστε να μην έχετε ερυθρότητα και απολέπιση.

Το αποτέλεσμα: Ο τραυματισμένος ιστός δίνει σήμα στον οργανισμό να κάνει παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα είναι πλέον ανανεωμένο, πιο νεανικό και χωρίς ψεγάδια.

Παρουσιάζετε χαλάρωση στο δέρμα;

Ιδανική ημερομηνία: 14 Δεκεμβρίου
Γίνεται μέχρι: 24 Δεκεμβρίου
Ραδιοσυχνότητες και υπέρηχοι: Αν παρουσιάζετε χαλάρωση στο δέρμα, οι ραδιοσυχνότητες είναι η αναίμακτη μέθοδος που θα σας χαρίσει σύσφιξη. Τα ραδιοκύματα διοχετεύονται εσωτερικά στους ιστούς και προκαλούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η μέθοδος αυτή χαρίζει σφριγηλότητα και μάχεται την χαλάρωση. Οι ραδιοσυχνότητες μπορούν να εφαρμοστούν σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ αλλά και τα μπράτσα και την κοιλιά. Σήμερα η συνδυαστική μέθοδος που εφαρμόζουμε είναι ραδιοσυχνότητες και υπέρηχοι που μαζί προσφέρουν και λιπόλυση και γλυπτική χωρίς νυστέρι.

Ειδικότερα, με την πρωτοποριακή τεχνική συνδυάζουμε τα πλεονεκτήματα των υπερήχων και των RF ραδιοκυμάτων, για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην αναζωογόνηση και τη σύσφιξη προσώπου. Και οι δύο τεχνολογίες ξυπνούν τους ινοβλάστες, δρουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, διεγείρουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου και τη σύσφιξη προσώπου και ιστών της επιδερμίδας. Η θεραπεία προσώπου διαρκεί 30’, είναι ανώδυνη και μπορεί κανείς να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε το διπλοσάγονο και το οβάλ του προσώπου να σμιλεύονται μέσα σε 2-5 συνεδρίες.

Το αποτέλεσμα: Είναι άμεσο, αλλά η βελτίωση γίνεται σταδιακά και κορυφώνεται στους 3 μήνες, καθώς η παραγωγή κολλαγόνου απαιτεί κάποιο χρόνο, ώστε να δούμε την εντυπωσιακή αλλαγή στην εικόνα μας.

Χρειάζεστε βαθιά ενυδάτωση, λείανση των ρυτίδων και βελτίωση της όψης των μαύρων κύκλων;

Ιδανική ημερομηνία: 10-15 Δεκεμβρίου
Γίνεται μέχρι: 20 Δεκεμβρίου
κρέμα προσώπου
Μεσοθεραπεία: Για πάνω από πενήντα χρόνια οι γιατροί εφαρμόζουμε μια ιατρική μέθοδο με την οποία εισάγουμε φαρμακευτικές ουσίες στο δέρμα για να αντιμετωπίσουμε διάφορες καταστάσεις . Αν το πρόσωπό σας έχει αφυδάτωση, το συστατικό κλειδί είναι το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται για ενυδάτωση και βελτίωση των επιπέδων υγρασίας στο δέρμα. Το υαλουρονικό υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας (δέρμα, αρθρώσεις κ.ά) αλλά καθώς μεγαλώνουμε η παραγωγή του μειώνεται.

Η μεσοθεραπεία είναι ενέσιμη και μη ενέσιμη. Στην τελευταία δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιφάνεια της επιδερμίδας με ειδική συσκευή (roller), μέσα από τα οποία τα συστατικά φτάνουν στο βάθος που θέλουμε ώστε να δράσουν. Πρόκειται για μια θεραπεία απλή, γρήγορη, χωρίς παρενέργειες και σχετικά ανώδυνη. Μετά το τέλος της συνεδρίας μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Το αποτέλεσμα: Η μεσοθεραπεία προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, λείανση των ρυτίδων, πρόληψη εμφάνισης καινούριων, βελτίωση της υφής του δέρματος και της όψης των μαύρων κύκλων, φωτεινότητα, ήπια συσφικτική δράση με ειδικά διαλύματα σύσφιξης.

κοπέλα

Θέλετε ένα πρόσωπο καθαρό, νεανικό και φωτεινό ;

Ιδανική ημερομηνία: 24 και 30/12

Γίνεται μέχρι: 1 μέρα πριν το event

Τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται μέσα σε διάστημα 20 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται και τη θέση τους παίρνουν τα νεανικά. Μέσα από αυτό τον κύκλο η επιδερμίδα φαίνεται πιο λαμπερή. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, η φυσική αυτή διαδικασία επιβραδύνεται, κάτι που επιδεινώνεται και από τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής (κάπνισμα, αλκοόλ, έλλειψη ύπνου κ.ά).

Μικροδερμοαπόξεση: Αποτελεί τη θεραπεία κλειδί για την ανανέωση του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται και μέθοδος δερματολογικού καθαρισμού. Όπως είναι γνωστό, ο καθαρισμός με ατμό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, αντενδείκνυται σε ροδόχρου νόσο και υπάρχουν πιθανότητες εμφάνισης φλεγμονής. Αντίθετα, με τη μικροδερμοαπόξεση που γίνεται και με κεφαλή διαμαντιού ο καθαρισμός γίνεται ανώδυνα και σε βάθος.

Ειδικότερα, προσφέρει απολέπιση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, λείανση της υφής του δέρματος, των ρυτίδων, των ουλών ακμής και των γραμμών έκφρασης, απαλλαγή από τα μαύρα στίγματα και τους διευρυμένους πόρους, ανάπλαση και σύσφιξη με δημιουργία καινούριου κολλαγόνου και μείωση των οιδημάτων. Συνδυαστικά με τη μικροδερμοαπόξεση χρησιμοποιούμε και ένα πολύ μικρό εργαλείο, τον φαγεσωροεξαγωγέα που ασκεί ομοιόμορφη πίεση στο δέρμα και εξάγει το σμήγμα. Η διαδικασία αυτή δεν είναι επώδυνη. Η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια, αλλά και πλάτη και είναι πολύ οικονομική.

Το αποτέλεσμα: Το δέρμα είναι εμφανώς πιο λείο, καθαρό, νεανικό και φωτεινό, οι ρυτίδες έχουν λειανθεί και η θαμπάδα έχει υποχωρήσει. Η μέθοδος δεν δημιουργεί επιπλοκές. Το δέρμα είναι ελαφρώς ερυθρό για λίγη ώρα, αλλά η κοκκινίλα υποχωρεί σύντομα.

Λάμψη στο παρά 5

Τι συμβαίνει με τα μικρά απρόοπτα που μπορεί να συμβούν τελευταία στιγμή; Η Δρ Τσιατούρα συμβουλεύει:
⇒Στο σπυράκι απλώστε κρέμα με σαλικυλικό οξύ, και αν δεν έχετε, προτιμήστε μια λιωμένη ασπιρίνη (περιέχει σαλικυλικό οξύ).
⇒Στο θαμπό δέρμα επιλέξτε ένα καλό καθαριστικό με μικρούς κόκκους και ένα σέρουμ με βιταμίνη C που χαρίζει λάμψη. Το προηγούμενο βράδυ επιλέξτε μια κρέμα με παράγωγο της βιταμίνης Α.
⇒Στην ερυθρότητα εξαιτίας της ροδόχρου νόσου αποφύγετε πικάντικες τροφές και ποντάρετε σε μια κρέμα με silymarin και φλαβονοειδή.

Πηγή: NaturaNrg #55

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης