Αντιμετωπίστε οικολογικά τα κουνούπια

Αντιμετωπίστε οικολογικά τα κουνούπια

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Green, Περιβάλλον

Πολλοί συνηθίζουν να αντιμετωπίζουν τα έντομα με διάφορες χημικές ουσίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ευτυχώς, υπάρχουν και οικολογικοί τρόποι αντιμετώπισης των κουνουπιών! Αντιμετωπίστε οικολογικά τα κουνούπια

Τι ελκύει τα κουνούπια

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πόλοι έλξης για τα κουνούπια θεωρούνται κάθε είδους στάσιμα νερά, τα έντονα αρώματα αλλά και τα σκούρα ρούχα, τα οποία θα πρέπει να αποφεύγουμε να φοράμε το βράδυ σε περιοχές με πολλά κουνούπια.

Τι μπορούμε να κάνουμε

Αν έχουμε κάποιο σημείο στον κήπο ή το μπαλκόνι μας στο οποίο μας αρέσει να καθόμαστε τα βράδια του καλοκαιριού, μπορούμε να το οργανώσουμε κατάλληλα ώστε τα κουνούπια να μην πλησιάζουν. Αυτό μπορεί να γίνει φυτεύοντας σε γλαστράκια δενδρολίβανο, βασιλικό, φασκόμηλο και λεβάντα.
Μπορούμε επίσης να αλείψουμε στο δέρμα μας ελάχιστο λάδι λεβάντας (προσοχή στην ποσότητα και στις αλλεργίες). Το λάδι λεβάντας απωθεί όχι μόνο τα κουνούπια αλλά και τα περισσότερα έντομα. Τέλος, μπορούμε να παρασκευάσουμε ένα βιολογικό εντομοαπωθητικό ως εξής: Ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι μαϊντανό τον οποίο ρίχνουμε σε 400ml μηλόξυδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα για λίγες ώρες στο ψυγείο, το σουρώνουμε και απλώνουμε λίγο στα πόδια και τους αγκώνες μας.

Πηγή: NaturaNrg #61

Δείτε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *