ΔιατροφήΔίαιτα & ΑδυνάτισμαΑντιμετωπίστε το τοπικό πάχος με τη δύναμη του κρύου

Αντιμετωπίστε το τοπικό πάχος με τη δύναμη του κρύου

 

Για χρόνια ακούμε ότι δεν υπάρχει τοπικό αδυνάτισμα. Ίσως να το έχετε ζήσει. Διατροφή, γυμναστήριο, χιλιάδες επαναλήψεις και μπορεί τα παραπανίσια κιλά να έχουν «φύγει» αλλά το λίπος στην κοιλιά ή στους μηρούς δεν λέει με τίποτα να εξαφανισθεί.

του Απόστολου Γαϊτάνη, πλαστικός χειρουργός, www.agaitanis.gr

Έχει όμως τελικά και αυτό το αδύναμο σημείο του. Δεν αντέχει το υπερβολικό ψύχος. Ακριβώς εκεί, λοιπόν, το χτυπά η νέα αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος λιπόλυσης με τη δύναμη του κρύου.

Τοπικό πάχος και συσσώρευση λίπους στο σώμα;

Ναι, υπάρχει μια νέα επαναστατική, μη επεμβατική λύση για μείωση πόντων και καταπολέμηση του επίμονου τοπικού λίπους. Ο λόγος για την κρυολιπόλυση (Cryolipolysis). Πρόκειται για μία γνωστή πλέον μέθοδο, απόλυτα ασφαλή που μειώνει αισθητά το λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, πχ. ψωμάκια, κοιλιά, μπράτσα, κ.λπ. χωρίς καμία παρενέργεια και πόνο. Η μέθοδος της κρυολιπόλυσης βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγαν οι ιατροί Dietev Manstein και R. Rox Anderson στο Massachusetts General Hospital στη Βοστόνη και η οποία έδειξε ότι, κάτω από προσεκτικά ελεγχόμενες συνθήκες, τα λιπώδη κύτταρα που βρίσκονται στο υποδόριο είναι ευάλωτα στην έκθεση στις συγκεκριμένες θερμοκρασίες.

Τι κάνει η λιπογλυπτική σώματος;

Η μέθοδος CoolSculpting είναι μια μοναδική, μη επεμβατική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος, που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψύξης −με μόνιμα αποτελέσματα− στην εξάλειψη του τοπικού λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, μέσω μιας μοναδικής τεχνολογίας που ονομάζεται Cryolipolysis. Πρόκειται για το πιο αξιόπιστο σύστημα Κρυολιπόλυσης, εγκεκριμένο από τον FDA Αμερικής (Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων) με σήμανση CE ως κατηγορίας IIa ιατρική συσκευή και με πρόσθετες ιατρικές εγκρίσεις σε όλο τον κόσμο. Είναι τόσο άμεση η δράση του, που και με μία μόνο εφαρμογή μπορείτε ν’ αποκτήσετε ένα πιο σφριγηλό και καλλίγραμμο σώμα, γρήγορα, ανώδυνα και με μη επεμβατικό τρόπο.

Η εφαρμογή δεν περιλαμβάνει τομές. Δεν χρειάζεται αναισθησία. Δεν απαιτεί νοσηλεία, ενώ μειώνει το στρώμα του λίπους χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή άλλους ιστούς. Μετά τη θεραπεία τα στοχευμένα κύτταρα του λίπους έχουν απομακρυνθεί για πάντα. Οι περιοχές που δεν έχουν υποβληθεί σε θεραπεία δεν παρουσιάζουν καμία απολύτως αλλαγή. Στις εβδομάδες που ακολουθούν της εφαρμογής τα λιποκύτταρα αυτά απομακρύνονται από τον οργανισμό με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο.

Σε ποιές περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;

Σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος. Στην κοιλιά και στα μπράτσα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος. Nα εξαλείψει το περιττό λίπος και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Εφαρμόζεται με επιτυχία στους γλουτούς (ψωμάκια), την κοιλιά, το πλάι της μέσης, το εσωτερικό των μηρών, τα μπράτσα, γενικά στις περιοχές που υπάρχει συσσωρευμένο λίπος, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Είναι επίπονη ή δύσκολη η εφαρμογή;

Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και απαιτείται, συνήθως, μόνο μία συνεδρία για την ολοκλήρωσή της. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή. Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία και η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση!

Πώς γίνεται η εφαρμογή;

Η λειτουργία βασίζεται στη χρήση του ψύχους που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν από τον οργανισμό, «φαγοκυττάρωση», με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο.
Απλώνεται στα σημεία που επιθυμούμε να γίνει η θεραπεία ένα ειδικό gel το οποίο και καλύπτεται με μια ειδική μεμβράνη, πάνω στην οποία στην συνέχεια εφαρμόζεται η ειδική κεφαλή, διαφορετική για κάθε σημείο του σώματος. Η αίσθηση που έχει κανείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι αυτή του κρύου στην περιοχή της εφαρμογής. Για κάθε περιοχή του σώματος υπάρχει ειδική, διαφορετική κεφαλή που εφαρμόζεται. Συνολικά υπάρχουν 5 κεφαλές.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και τι διάρκεια έχουν;

Η θεραπεία της κρυολιπόλυσης χρειάζεται συνήθως μία συνεδρία. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μία συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως και 2 ώρες περίπου. Από την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα θα κριθεί αν θα χρειαστεί επαναληπτική συνεδρία. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό 2-3 μήνες μετά την εφαρμογή. Τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια, διότι τα λιποκύτταρα μετά τη θεραπεία μειώνονται για πάντα, αφήνοντας το δέρμα και τους γύρω ιστούς ανεπηρέαστους. Σύμφωνα με έρευνες, το 92% των ασθενών που δοκίμασαν την κρυολιπόλυση είχαν αξιοσημείωτη διαφορά έπειτα από μία μόνο θεραπεία και 4,7 στους 5 γιατρούς που την εφάρμοσαν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Υπάρχουν κίνδυνοι ή αντενδείξεις;

Η τεχνολογία κρυολιπόλυσης (coolscultping) είναι απόλυτα ασφαλής χάρη στην ελεγχόμενη διαδικασία ψύξης, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας. Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχει βηματοδότης, διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος, δακτυλίδι στομάχου, σε περιοχές που υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή (μετά το πέρας 6μηνου μπορεί να πραγματοποιηθεί). Αντενδείκνυται επίσης σε καρκινοπαθείς και σε όσους λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή, ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν συγκατάθεσης του γιατρού τους. Επίσης, δεν πρέπει να υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα στο σώμα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Πηγή: NaturaNrg #62

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης