ΔιατροφήΑντίσταση στην Ινσουλίνη: Η Πανδημία που δεν άκουσες

Αντίσταση στην Ινσουλίνη: Η Πανδημία που δεν άκουσες

Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι ίσως ο πιο ύπουλος εχθρός της υγείας σου. Αντίσταση στην Ινσουλίνη: Η Πανδημία που δεν άκουσες

του Στράτου Μελίτη, Health Coach, www.stratosmelitis.com

Είναι προάγγελος πολλών παθολογικών καταστάσεων, όπως:

 • Διαβήτη
 • Παχυσαρκίας
 • Χρόνιας κόπωσης
 • Αυτοάνοσων νοσημάτων
 • Καρκίνου
 • Διογκώνει» τα αγγεία προσκαλώντας υπέρταση, μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου του ανθρώπου

Δηλαδή έχουμε ένα τερατώδες πλάσμα με ένα σώμα αλλά πολλά κεφάλια. Μια αιτία αλλά πολλές ασθένειες. Πράγματι, η Αντίσταση στην Ινσουλίνη αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αιτίες για δεκάδες ασθένειες. Αντίσταση στην Ινσουλίνη: Η Πανδημία που δεν άκουσες

Έτσι, το 2000 δημοσιεύτηκε επιστημονική μελέτη που δείχνει σαφή συσχέτιση μεταξύ αντίστασης στην Ινσουλίνη και έλλειψη γάλακτος στη μητέρα.

Αντίσταση στην ινσουλίνη & καρκίνος

Όταν κάποιος πάσχει από Αντίσταση στην Ινσουλίνη, τότε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι πολύ υψηλά, η γλυκόζη δεν αποθηκεύεται άμεσα στους μυς και τα λιποκύτταρα, οπότε η γλυκόζη παραμένει στο αίμα, φτάνει στον καρκινικό όγκο, και τα καρκινικά κύτταρα κάνουν πάρτι, μιας και η γλυκόζη είναι η αγαπημένη τους τροφή!

Γιατί αυτό; Γιατί τα μιτοχόνδριά τους είναι κατεστραμμένα, οπότε μπορούν να χρησιμοποιήσουν σχεδόν αποκλειστικά γλυκόζη ως τροφή! Γι’ αυτό και έχουν 6 φορές περισσότερους ανιχνευτές γλυκόζης (υποδοχείς) σε σχέση με τα φυσιολογικά κύτταρα, ώστε να αρπάξουν τη γλυκόζη πιο γρήγορα από τα υγιή κύτταρα. Εκτός όμως από γλυκόζη, τι άλλο περιέχει το αίμα κάποιου που έχει αντίσταση στην ινσουλίνη; Υψηλές δόσεις ινσουλίνης βέβαια! Μα, η ινσουλίνη είναι αναβολική ορμόνη! Άρα η αναβολική της δράση, βοηθάει τον καρκίνο να μεγαλώσει ΠΟΛΥ πιο γρήγορα! Για το λόγο αυτό ο τρομερός συνδυασμός, γλυκόζης και ινσουλίνης σε υψηλές δόσεις στο αίμα, διπλασιάζουν την πιθανότητα θανάτου από καρκίνο.

Διαβάστε επίσης ⇒ Plant based ή vegan διατροφή Ποια είναι η διαφορά;

Αιτίες

Οι δυο κυριότερες αιτίες δεν είναι το γενετικό μας υπόβαθρο, όχι δεν φταίει τόσο η μαμά και ο μπαμπάς! Οι δυο κυριότερες αιτίες είναι:

Αντίσταση στην Ινσουλίνη: Η Πανδημία που δεν άκουσες

Ζάχαρη

Όταν λέμε ζάχαρη, εννοούμε όλες τις μορφές από μονοσακχαρίτες και δισακχαρίτες, γιατί όλες αυτές οι μορφές κορυφώνουν απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα! Άρα και η ζάχαρη και το μέλι και η αγαύη και η ζάχαρη καρύδας και το σιρόπι καλαμποκιού και οι χυμοί φρούτων (εκτός από ολόκληρο το φρούτο) προάγουν την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Η ξυλιτόλη, και η μαλτιτόλη που χρησιμοποιούν κάποια ζαχαροπλαστεία αντί για ζάχαρη, είναι αλκοόλες ζάχαρης και έχουν περίπου 40-60% λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη, φαίνεται πως δεν επηρεάζουν τα επίπεδα ινσουλίνης. Όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί φαίνεται πως έχουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις όπως διάρροια και εμετό σε κάποιους ανθρώπους.

Η στέβια, η ερυθριτόλη και η ζάχαρη από το φρούτο του μονάχου εκτός ότι έχουν σχεδόν μηδενικές θερμίδες, φαίνεται πως δεν επηρεάζουν καθόλου τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα. Όμως υπάρχει και μία ζάχαρη η οποία αποτελεί τη ζάχαρη της ζωής! Αυτή είναι η πρώτη ζάχαρη, η οποία αποτελεί τμήμα από το DNA και το RNA του ανθρώπου! ΔΕΟΞΥΡΙΒΟΖΗ!

Ασφαλώς είναι πολύ ακριβή, δεν χρησιμοποιείται ως ζάχαρη, αλλά ως συμπλήρωμα σε ανθρώπους που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια κόπωση, και αθλητές που επιθυμούν ταχύτερη ανάρρωση! Ναι, αυτή η ζάχαρη – φάρμακο, έχει όλες αυτές τις εκπληκτικές ιδιότητες, χωρίς καμιά ανεπιθύμητη ενέργεια!

Διαβάστε επίσης ⇒ Αυτοάνοσα: Η σημασία της βιταμίνης D και των ωμέγα-3 

Βλαβερά λίπη

Αναφέρομαι στα τρανς – υδρογονωμένα λίπη και υπό συνθήκες τα κορεσμένα λίπη. Αυτά τα λίπη τα οποία προέρχονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία από ζωικά τρόφιμα (κυρίως κρέατα & τυριά) αλλά κι από τροφές βαριά επεξεργασμένες, είναι κορυφαίος παράγοντας πρόκλησης αντίστασης στην ινσουλίνη.

Κόκκινο συναγερμό αποτελούν τα λάδια που αγαπάει η βιομηχανία τροφίμων, όπως το φοινικέλαιο το οποίο είναι κίνδυνος – θάνατος για την υγεία μας. «Υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο σχετικά με το παλμιτικό οξύ (φοινικέλαιο) που το καθιστά έναν εξαιρετικά ισχυρό υποκινητή της μετάστασης του καρκίνου» δήλωσε ο καθηγητής Salvador Aznar-Benitah, του Ινστιτούτου Έρευνας στη Βιοϊατρική της Βαρκελώνης.

Χρυσός κανόνας

Το 90% των ανθρώπων που πεθαίνουν από καρκίνο, δεν πεθαίνουν από τον αρχικό όγκο. Πεθαίνουν από την μετανάστευση καρκινικών κυττάρων από τον αρχικό όγκο σε αλλά σημεία του σώματος δημιουργώντας νέους καρκινικούς όγκους. Αυτή την τρομακτική μετανάστευση, φαίνεται πως υποβοηθά το φοινικέλαιο! Δυστυχώς, το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ζαχαροπλαστική. Η συντριπτική πλειοψηφία των βιομηχανικών σνακ (πατατάκια, τσιπς κλπ) και των βιομηχανικών γλυκισμάτων χρησιμοποιούν φοινικέλαιο και χείριστης ποιότητας λίπη. Είναι πάμφθηνα σε σχέση με τα άριστα λιπαρά, όπως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το βιολογικό λάδι καρύδας.

Οι πασίγνωστες πραλίνες, εκτός ότι χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες επεξεργασμένης ζάχαρης που προάγει την αντίσταση στην ινσουλίνη, φτιάχνονται με φοινικέλαιο το οποίο περιέχει γλυκιδόλη, μια ουσία άκρως καρκινογόνα που παράγεται όταν το φοινικέλαιο μαγειρευτεί σε θερμοκρασίες άνω των 200 βαθμών Κελσίου.

Και γιατί μαγειρεύεται; Για να φύγει το κοκκινωπό του χρώμα, αλλά και η έντονα δυσάρεστη μυρωδιά του! Αυτή λοιπόν η ουσία, είναι τόσο καρκινογόνα, που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τροφίμων EFSA, αρνήθηκε να θέσει έστω και ελάχιστο όριο ασφαλείας!

Αντίσταση στην Ινσουλίνη: Η Πανδημία που δεν άκουσες

Δώστε στα παιδιά σας φρούτα αντί για βιομηχανοποιημένα σνακ! Τα φρούτα εκτός ότι είναι εξαιρετικά γλυκά και νόστιμα, δρουν ενάντια στην αντίσταση στην ινσουλίνη! Επίσης, αν επιθυμείτε γλυκίσματα, είναι κρίσιμης σημασίας να αναζητήσετε ζαχαροπλαστεία τα οποία χρησιμοποιούν μόνο άριστης ποιότητας λιπαρά όπως βιολογικό κακάο, ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, βιολογικό φιστικοβούτυρο, αλλά και άριστης ποιότητας γλυκαντικά όπως στέβια ή ερυθριτόλη. Έτσι λοιπόν, η διατροφική κοινή λογική προτείνει να μειώσουμε δραματικά αυτές τις τροφές ή ακόμα καλύτερα να τις εξαλείψουμε.

Τι συμβαίνει με τα γαλακτοκομικά;

Τα γαλακτοκομικά περιέχουν τεράστια ποσοστά σε κορεσμένα λίπη. Προσέξτε τώρα: Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το 66% των ανθρώπων στον πλανήτη πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη! Αν σε αυτό το ποσοστό προσθέσουμε την τροφή που δίνουν στις αγελάδες από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι και άλλα πολύ χειρότερα διατροφικά στοιχεία, καταλαβαίνουμε τι γάλα και τι κρέας παίρνουμε πίσω!

Επίσης μην ξεχνάμε τους “τόνους” αντιβιοτικά τα οποία χορηγούν σχεδόν καθημερινά σε αυτά τα καημένα ζώα. Πρόκειται για 2 τύπους αντιβιοτικών:

 1. Αντιβιοτικά που εξοντώνουν πολλά (όχι όλα) από τα παθογόνα βακτήρια, αλλά καταστρέφουν και την καλή χλωρίδα του εντέρου του ζώου, και πλέον, γνωρίζουμε πόσο αφάνταστα σημαντική είναι η καλή χλωρίδα.
 2. Αντιβιοτικά τα οποία δρουν ως αναβολικά. Έτσι το ζώο βαρύνει όσο γίνεται περισσότερο, ώστε να «δώσει» περισσότερο κρέας και γάλα στη βιομηχανία για μέγιστο κέρδος.

Τι σχέση λοιπόν έχουν αυτές οι αγελάδες των 500 κιλών σε σχέση με τις αγελάδες των 150 κιλών που είχαμε παλιότερα;

Συμπέρασμα

 • Ζάχαρη και βλαβερά λιπαρά, είναι οι δύο κορυφαίοι παράγοντες πρόκλησης αντίστασης στην ινσουλίνη. Τους αντικαθιστούμε με στέβια και ερυθριτόλη αλλά και με υπέροχα ολόκληρα φρούτα!
 • Στα λίπη, προτιμάμε αβοκάντο, ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορο, ταχίνι, φιστικοβούτυρο, βιολογικό κακάο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!
 • Περπατάμε τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα ώστε να «καεί» το συσσωρευμένο λίπος που εμποδίζει την ινσουλίνη να δράσει.
 • Τρώμε πολλές μερίδες φρούτων και λαχανικών τα οποία χάρη στις φυτικές τους ίνες και τα φυτοθεραπευτικά τους στοιχεία εμποδίζουν την αντίσταση στην ινσουλίνη!
 • Τρώμε ολικής άλεσης δημητριακά όπως το αξεπέραστο κριθάρι – απείρως ανώτερο από την ζέα – αλλά και όσπρια τα οποία βρίθουν από φυτικές ίνες!
 • Φτιάχνουμε υπέροχα αφεψήματα τα οποία περιέχουν τεράστιες ποσότητες σε πολυφαινόλες. Τις πολυφαινόλες τις λατρεύουν τα καλά βακτήρια του εντέρου και μας το ανταποδίδουν με μεταβολίτες που συμβάλλουν κατά της αντίστασης στη ινσουλίνη !

Αυτές οι απλές στρατηγικές, θα μας βοηθήσουν να νικήσουμε το πολυκέφαλο “τέρας” που ακούει στο όνομα Αντίσταση στην Ινσουλίνη!

Η γνώση είναι δύναμη όταν εφαρμόζεται!

Πηγή: Naturanrg126o, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code