Αρχική Ασθένειες & Θεραπείες Απαλλαγείτε εύκολα από το επίμονο κοιλιακό λίπος

Απαλλαγείτε εύκολα από το επίμονο κοιλιακό λίπος

73
koiliako-lipos-Ayurveda-Naturanrg
koiliako-lipos-Ayurveda-Naturanrg

Είναι γνωστό ότι η διατήρηση ενός υγιούς βάρους αποτελεί εξαιρετικά σηµαντικό παράγοντα για τη διατήρηση της υγείας. Το βάρος επηρεάζει τα πάντα… από την καρδιά, τις αρθρώσεις, µέχρι την αυτοεκτίµησή σας.

Επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου, Χημικός, Πρόεδρος ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ ΕΛΛΑΣ, 

Όµως, το να κρατάτε µακριά αυτά τα πρόσθετα εκατοστά –κυρίως γύρω από την περιφέρεια της µέσης–είναι δύσκολο, ειδικά όσο η ηλικία µεγαλώνει και ο µεταβολισµός επιβραδύνεται. Ακόµα κι αν τρώτε σωστά ή ασκείστε τακτικά, αυτό το επίµονο «σωσίβιο» γύρω από τη µέση µπορεί να εξακολουθεί να σας ταλαιπωρεί…

Φρατζολάκι. Σωσίβιο.  Σαμπρέλα!

Ανεξάρτητα από το πώς το ονομάζετε, το κοιλιακό λίπος είναι κάτι περισσότερο από ζήτημα απλής ματαιοδοξίας. Στην πραγματικότητα, δηλώνει ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας.

Βλέπετε, στο σώμα υπάρχουν δύο τύποι λίπους. ⇒ Ο πρώτος τύπος ονομάζεται «υποδόριο λίπος» και είναι αυτό που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Το υποδόριο λίπος ευθύνεται για τους «σβώλους» και τις «προεξοχές» στο σώμα που συνοδεύουν την αύξηση του βάρους. ⇒ Ο δεύτερος τύπος είναι το «κοιλιακό ή σπλαχνικό λίπος» το οποίο βρίσκεται στα βαθύτερα εσωτερικά στρώματα της κοιλιακής χώρας και συμβάλλει στην αύξηση της περιφέρειας της μέσης.

Το κοιλιακό λίπος επηρεάζει πολλά περισσότερα από το μέγεθος του παντελονιού σας…

Το σπλαχνικό λίπος της κοιλιακής χώρας δεν περιορίζεται μόνο στην κοιλιά που πετάει προς τα έξω, το ίδιο είναι κι από μέσα. Καλά ακούσατε! Το σπλαχνικό λίπος γεμίζει το εσωτερικό της κοιλιακής κοιλότητας και περιβάλλει τα όργανά σας. Και, δυστυχώς, δεν είναι το μόνο που κάνει.

  • Συκώτι ….. Υποδόριο λίπος
  • Χοληδόχος κύστη ….. Κοιλιακό λίπος
  • Νεφρός ….. Ενδοκοιλιακό λίπος (βαθύ κοιλιακό λίπος)
  • Παχύ έντερο …..
  • Λεπτό έντερο …..

Τα λιποκύτταρα του ενδοκοιλιακού λίπους απελευθερώνουν επίσης έναν αριθμό κυτοκινών και πρωτεϊνικών διαβιβαστών που επηρεάζουν την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP), βασικού παράγοντα της υγείας της καρδιάς.

Επιπλέον, τα προϊόντα μεταβολισμού που εκλύονται από τα λιποκύτταρα εναποθέτουν ελεύθερα λιπαρά οξέα στο συκώτι και τα άλλα όργανα, πράγμα το οποίο μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός χρησιμοποιεί τη γλυκόζη. Κατά συνέπεια, ακόμα και η ελάχιστη αύξηση του αριθμού των λιποκυττάρων μπορεί να διαταράξει ουσιαστικά τις μεταβολικές λειτουργίες του σώματος προκαλώντας σας πολύ μεγαλύτερες ανησυχίες από το στενό σας παντελόνι.

Πηγή: NaturaNrg #40

Προηγούμενο άρθροΞεδιψάστε υγιεινά- Ποτά για διαβητικούς!
Επόμενο άρθροΜάθετε να ψωνίζετε λαχανικά έξυπνα και υγιεινά