Βιβλίο"Απλά και διαφορετικά" Εκδόσεις Πεδίο

“Απλά και διαφορετικά” Εκδόσεις Πεδίο

Γιώργος Ευγενειάδης

Εικόνες: Δέσποινα Παπαχριστούδη

Εμπνευσμένος από τους μαθητές του και όχι μόνο, ο γνωστός παιδαγωγός με σημαντική επαγγελματική εμπειρία στη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση και την Κατάρτιση Ενηλίκων, Γιώργος Ευγενειάδης υπογράφει ένα μοναδικό βιβλίο για τη μαγειρική τέχνη που αποδεικνύει ότι όλοι μπορούν να μαγειρέψουν και να εκτελέσουν υπέροχες και γευστικές συνταγές.

Προσαρμόζοντας στην αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας, όπου κατά την ανάγνωση επιθυμούν οι μαθητές του, καθώς και τον τρόπο σκέψης τους, παρουσιάζει «Απλά και Διαφορετικά» συνταγές όπως: αρωματικό κέικ μανταρινιού με μαύρη σοκολάτα, αλμυρή πάστα φλόρα τυριού, τραγανό κροκ μαντάμ, τούρτα παγωτού με πραλίνα αμυγδάλου, γεμιστό ρολό σπανάκι, αλμυρό cheesecake, κριτσινάκια και specialsticks για σνακ και συνοδευτικά…

Είκοσι λαχταριστές συνταγές

Είκοσι λαχταριστές και εύκολες συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής, μαζί με εικόνες της εικαστικού Δέσποινας Παπαχριστούδη, που περιγράφουν όχι μόνο το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και όλα τα υλικά και τα βήματα για την παρασκευή κάθε λιχουδιάς, μαζί με πολύτιμες συμβουλές για την απλότητα και τη χρηστικότητα των υλικών. Η διαφορετική παρουσίαση που κάνει εύκολα κατανοητή κάθε συνταγή καθιστά αυτό το βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό.

Χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά υλικά, μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση και χωρίς ζυγαριά, η κατάληξη δεν μπορεί παρά να είναι εύγευστη, γλυκιά και διασκεδαστική.

Το «Απλά και Διαφορετικά» μοσχοβολά από τις παιδικές αναμνήσεις του συγγραφέα, αναμνήσεις τις οποίες συντροφεύουν οι μυρωδιές και οι πολύχρωμες εικόνες από το μπακάλικο του παππού και την κουζίνα της γιαγιάς Τασούλας και της θείας Δέσποινας… χρώματα και αρώματα της ελληνικής επαρχίας και καλεί τον κόσμο να μαγειρέψει στο σπίτι του με απλά υλικά, παρέα με την οικογένεια του και να γευματίσει γύρω από το τραπέζι, όπως κάνει αυτός καθημερινά με τους μαθητές του.

«Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό άνθρωπο γιατί ποτέ δεν είδα τη δουλειά μου  σαν αγγαρεία, αλλά σαν ευκαιρία για προσφορά. Στόχος μου είναι να μεταδίδω τις γνώσεις μου στους μαθητές και να καλλιεργώ τις δεξιότητές τους…»

Εκδόσεις Πεδίο, www.pediobooks.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης