LifeΑπολογισμός της εκδήλωσης "Η κλιματική αλλαγή μέσα από την τέχνη"

Απολογισμός της εκδήλωσης “Η κλιματική αλλαγή μέσα από την τέχνη”

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ο Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα « Η κλιματική αλλαγή μέσα από την τέχνη».

Natura-nrg-efimeridaΣτην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής κα. Μαρία Μάρκου-Τσιώτα, ο πρ. Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Στρατής Κώστας, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Καποτάς Θανάσης και Αλεξοπούλου Σοφία, ο κ Πατσιώτης Τάσος σύμβουλος Β΄δημοτικής κοινότητας, ο κ. Γιαννήρης Ηλίας π. καθηγητής πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Χρήστος Αλειφαντης Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού δρόμου “Σχεδία”, η κα. Νάνσυ Τσιμπίδη Γενική Διευθύντρια Έκδοσης της  free press “Νatura nrg” και της ιστοσελίδας www.naturanrg.gr (χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης), η κα. Βεντούρα Σοφία πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Αναβίωση Δυτικά, και η κα.  Πετρούτσου Μαίρη από το site pitsouni city.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και διάβασε το ποίημα του  Γάλλου ποιητή Pierre Goldin «Για το δίκιο της γης», με το οποίο χαιρέτιζε την εκδήλωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των παρεβρισκόμενων:

Η κα. Τσιώτα αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τη δράση του Συλλόγου. Ο κ. Γιωρής Παπακωνσταντίνου, περιβαλλοντικός εικαστικός (το έργο του οποίου «Ωκεανίς» εκτίθεται στο πάνελ), αναφέρθηκε στα βιωματικά στοιχεία που τον οδήγησαν στην καλλιτεχνική δημιουργία. Ο κ. Αλειφαντής αναφέρθηκε στο εγχείρημα του περιοδικού δρόμου “Σχεδία” και στο project “SHEDIA ART”, εκθέτοντας υπέροχες δημιουργίες από ανακυκλωμένο χαρτί των τευχών, που δημιούργησε η σχετική ομάδα του περιοδικού.

Τέλος, η κα. Τσιμπίδη αναφέρθηκε στο όραμα του περιοδικού που διευθύνει, το οποίο είναι η εκπαίδευση του αναγνωστικού κοινού στην προστασία του περιβάλλοντος και η προτροπή του στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Ο κος Ηλίας Γιαννίρης, που έχει τιμηθεί από το Σύλλογο μας για τις υπηρεσίες του στο οικολογικό κίνημα, χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Κούνδουρος αναφέρθηκε στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και στις επιπτώσεις που θα έχει στο άμεσο μέλλον. Επικεντρώθηκε στην επιβάρυνση της Δυτικής Αθήνας και στην περιβαλλοντική ανισότητα ανάμεσα στις διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοσθεί η πρόταση του ΕΜΠ για δημιουργία διαδρόμων, μέσω των οποίων θα ανανεώνεται η ατμόσφαιρα της Αθήνας.

Ακολούθησε η αναφορά του στην ανάγκη αλλαγής της συμπεριφοράς των πολιτών (υπερκαταναλωτισμός, ανακύκλωση κ.ά.) και οι προσπάθειες των καλλιτεχνών διεθνώς στην κατεύθυνση αυτή. Επικεντρώθηκε στα “environmental art movement”, στο “Trash art” , κ.λπ.

Τέλος, είπε ότι το κλειδί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω της οποίας οι αυριανοί πολίτες θα μπορούν να προσαρμοστούν στις κυοφορούμενες αλλαγές λόγω της επιδείνωσης του κλίματος, αλλά και να δραστηριοποιηθούν στην αντιμετώπιση τους.

Ακολούθησε η απαγγελία ποιημάτων από μέλη και φίλους του Συλλόγου, τα οποία ήταν σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης. Καταχειροκροτήθηκαν οι δυο μικροί μαθητές, ο Δημητράκης και η Καρίνα Μωρόγιαννη, που απήγγειλαν ένα διαλογικό ποίημα του Αργύρη Χατζηνάκη, με τίτλο « Το παιδί και το πευκάκι».

paidia-klimatiki-allagi-texni

Η εκδήλωση έκλεισε με τα υπέροχα τραγούδια που είπε ο Πέτρος Μιχόπουλος με την κιθάρα του, συνοδεία φλάουτου από τον Γιωρή Παπακωνσταντίνου.

Ο Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης αλλά και τους δεκάδες φίλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης