ΥγείαΑσθένειες & ΘεραπείεςΑποτοξινώσου από τα αντιβιοτικά

Αποτοξινώσου από τα αντιβιοτικά

Ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα: είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα καταναλώνονται καθημερινά, όπως λέει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Ασθενειών, 32 δόσεις αντιβιοτικών ανά 1.000 κατοίκους, την ώρα που οι Ισπανοί καταναλώνουν 18 και οι Δανοί μόλις 11. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Εκτός από το τεράστιο κόστος -και κέρδος των φαρμακευτικών εταιρειών- «δημιουργήσαμε» τα πιο ανθεκτικά μικρόβια σε όλη την Ευρώπη.

Οι λοιμώξεις στον άνθρωπο προκαλούνται από ιούς και μικρόβια. Τα αντιβιοτικά δεν ασκούν καμία απολύτως επίδραση στους ιούς. Είναι αποτελεσματικά μόνο στις μικροβιακές λοιμώξεις. Αυτό τι σημαίνει; ότι δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνονται αντιβιοτικά για λοιμώξεις που οφείλονται σε ιούς.

Μήπως όμως, σημαίνει ότι πρέπει να χορηγούνται αντιβιοτικά σε κάθε μικροβιακή λοίμωξη;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ!
Γιατί, οι περισσότερες από τις λοιμώξεις που μας συμβαίνουν (π.χ. οξείες διάρροιες, ωτίτιδες, βρογχίτιδες, ιγμορίτιδες καθώς και ιώσεις με συμπτώματα όπως συνάχι, πονόλαιμος, πόνος στα κόκκαλα και στους μύες, πυρετός), θεραπεύονται από μόνες τους μέσα σε διάστημα μικρότερο ή μεγαλύτερο των τριών ημερών. Έτσι αν κάποιος έχει πάρει ένα αντιβιοτικό για να θεραπευτεί από μια τέτοια λοίμωξη, θα μπορούσε να αποδώσει τη θεραπεία του στη χρήση του αντιβιοτικού, ενώ κάτι τέτοιο δεν αληθεύει.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ψευδαίσθηση και ο μύθος για τις μαγικές ιδιότητες των αντιβιοτικών. Γιατί τα αντιβιοτικά δεν θα μας βοηθήσουν στο να γίνουμε πιο γρήγορα καλά. Η άμυνα μας είναι επαρκής για την ίαση της πλειοψηφίας των απλών λοιμώξεων που μας συμβαίνουν.

Δείτε: Πώς να διώξεις το κρυολόγημα με τα αντιβιοτικά της φύσης

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης