ΟμορφιάΑντιγήρανσηΑποτοξινώστε το δέρμα σας

Αποτοξινώστε το δέρμα σας

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και είναι συνεχώς σε επαφή με τους ρύπους και τις τοξίνες του περιβάλλοντος. Η αποτοξίνωση του δέρματος είναι καθοριστική στον κύκλο ζωής του δέρματος. Χωρίς την αποτοξίνωση δεν υπάρχει πραγματική ενυδάτωση, δεν υφίσταται πραγματική περιποίηση. Και αυτό εξηγεί γιατί η επιδερμίδα σας, παρά τη συνεχή φροντίδα, είναι θαμπή και άτονη.  Αποτοξινώστε το δέρμα σας

♦ της Μαρίας Γκέκα

Τοξίνες και γήρανση

Τοξικά στοιχεία που δημιουργούνται φυσιολογικά σε όλον τον οργανισμό και στο δέρμα. Καθώς τα κύτταρα κάνουν καύσεις παράγοντας ενέργεια, διασπούν τις ουσίες που λαμβάνουν σε θρεπτικά στοιχεία που κρατούν και τοξικά που αποβάλλουν. Η φύση προνόησε και ο μηχανισμός του οργανισμού διαθέτει ένα σύστημα ενζύμων που εξουδετερώνει τις τοξίνες, μετατρέποντας τις σε αβλαβή στοιχεία.

Μέσα από τα υγρά του οργανισμού, οι αβλαβείς, πια τοξίνες, παρασύρονται και απομακρύνονται. Το πρόβλημα, όμως, ξεκινά όταν αυτό το φυσικό ενζυμικό σύστημα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πληθώρα τοξινών που επιβαρύνονται από τους ρύπους του περιβάλλοντος μας. Τότε, οι τοξίνες που δεν εξουδετερώνονται συσσωρεύονται στο εσωτερικό του δέρματος. Kαταστρέφουν τις μεμβράνες των κυττάρων, δρουν κατευθείαν στον πυρήνα τους και επιταχύνουν τη γήρανσή τους.

Η αντίδραση είναι αλυσιδωτή, αφού οι συσσωρευμένες τοξίνες προκαλούν συμφόρηση. Έτσι, η μικροκυκλοφορία του αίματος στο δέρμα γίνεται αδύναμη, οπότε τα κύτταρα δεν λαμβάνουν το απαραίτητο ποσοστό οξυγόνου για τη λειτουργία και ανανέωσή τους.

Με αυτά τα δεδομένα, η ενυδάτωση δεν είναι εφικτή. Όσο και αν περιποιείστε το δέρμα σας η ενυδατική φροντίδα δεν αποδίδει γιατί δεν είναι ποιοτική και τα κύτταρα δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν το νερό που τους προσφέρεται. Όταν όμως η ενυδάτωση εξουδετερώνει τις τοξίνες του δέρματος, μετατρέποντάς τις σε αβλαβή στοιχεία, τονώνει την μικροκυκλοφορία και έτσι το δέρμα αποκτά την δυνατότητα να απομακρύνει τα απόβλητα. Το διψασμένο δέρμα επιδιορθώνεται από τα σάκχαρα, τα αμινοξέα και τα λιπίδια, τονώνει τις λειτουργίες και τον μεταβολισμό των κυττάρων.

Τι μπορείς να κάνεις

Ο καλύτερος τρόπος για την αποτοξίνωση του δέρματος είναι 5 λεπτά στεγνού βουρτσίσματος με μια φυσική μαλακή βούρτσα. Θα το κάνετε κάθε πρωί, χωρίς νερό πριν το μπάνιο, για τουλάχιστον 3 μήνες. Στη συνέχεια, κάνετε ντους με ένα φυσικό καθαριστικό, ουδέτερου Ph, χωρίς χημικά.

  • Πάντα να βουρτσίζετε με απαλές, κυκλικές κινήσεις προς την καρδιά.
  • Ξεκινήστε το στεγνό βούρτσισμα από τα πέλματα των ποδιών και συνεχίστε μέχρι τα πόδια και στη συνέχεια βουρτσίστε τα χέρια σας. Τέλος, βουρτσίστε τους γλουτούς, μέχρι το μήκος της πλάτης, και στη συνέχεια γύρω από την περιοχή του στομάχου, η οποία θα πρέπει να βουρτσίζεται σε αριστερόστροφη κατεύθυνση.
  • Όταν τελειώσετε το βούρτσισμα, τρίψτε το σώμα σας με αποτοξινωτικό λάδι (όπως το σησαμέλαιο) και αφήστε το να απορροφηθεί για 5 λεπτά πριν το ντους.

Τι προσφέρει το στεγνό βούρτσισμα;

Ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα και βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος:

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα σύστημα αγωγών που απομακρύνουν από το σώμα τις τοξίνες, όλα δηλαδή τα άχρηστα υλικά του σώματος από τις κυτταρικές λειτουργίες, τα φάρμακα και τις τοξικές ουσίες που φιλτράρει και αποσυνθέτει το συκώτι. Σε αντίθεση με το φλεβικό σύστημα που κινείται μέσω των συσπάσεων της καρδιάς, το λεμφικό μας σύστημα βασίζεται μόνο στη βαρύτητα κι επομένως χρειάζεται λίγη παραπάνω βοήθεια για να λειτουργήσει στο έπακρο, ιδίως με όλες αυτές τις τοξίνες που πρέπει να απομακρύνει σε καθημερινή βάση. Με το να ενεργοποιείτε το λεμφικό σύστημα μέσω βουρτσίσματος, μασάζ, βοηθάτε στην αποτοξίνωση του σώματος, μειώνοντας τη φλεγμονή που οδηγεί σε χρόνιες ασθένειες.

Απολέπιση:

το στεγνό βούρτσισμα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος (τα οποία τα βλέπετε να φεύγουν σαν σκόνη την ώρα που βουρτσίζεστε) κάνοντας τη καλύτερη και πιο οικονομική απολέπιση αφήνοντας το δέρμα μαλακό σαν μωρού. Η απολέπιση είναι σημαντική όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για λόγους υγείας: το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος κι ένας βασικό τρόπος απομάκρυνσης των τοξινών. Όταν είναι φραγμένο με νεκρά κύτταρα το σώμα χάνει ένα πολύτιμο όργανο αποτοξίνωσης.

Με αυτό τον τρόπο γλιτώνετε και τα χρήματα και τις τοξικές ουσίες που βρίσκονται μέσα στα προιόντα peeling και στις ενυδατικές σώματος εμπορίου, και πιστέψτε με με τόσα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε εμείς οι γυναίκες μέσα στη μέρα και τις επακόλουθες τοξικές ουσίες που περιέχουν και απορροφούνται από το σώμα μας, το να γλιτώσουμε από δυο προϊόντα κάνει καλό όχι μόνο στη τσέπη μας αλλά και στην υγεία μας. Από τότε που ξεκίνησα στο στεγνό βούρτσισμα σταμάτησα το γαλάκτωμα σώματος!

Μπάνιο σε άλατα Εpsom

Το μπάνιο με άλατα θεϊκού μαγνησίου (άλατα Εpsom) είναι άλλος ένας απλός τρόπος να χαλαρώστε αλλά κυρίως να βελτιώσετε την υγεία σας μέσα από τις μοναδικές αποτοξινωτικές τους ιδιότητες. Το θειικό μαγνήσιο (μοριακός τύπος MgSO4) προκύπτει από την ένωση μαγνήσιου, θείου και οξυγόνου.

Έγινε ευρέως γνωστό ως αλάτι Epsom, παίρνοντας το όνομα του από την πόλη κοντά στο Surrey, της Αγγλίας. Όταν το θειικό μαγνήσιο απορροφάται μέσω του δέρματος, όπως σε ένα λουτρό, αφαιρεί τοξίνες από το σώμα, βοηθά στη μείωση φλεγμονών, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, μειώνει το πρήξιμο, χαλαρώνει τους μυς, είναι ένα φυσικό μαλακτικό της επιδερμίδας, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και μειώνει αισθητά πρηξίματα λόγω διαστρέμματος και τους μώλωπες.

Ενα ακόμη όφελος των μπάνιων με άλατα Epsom είναι ότι γεμίζουν τις αποθήκες μαγνησίου του σώματος. Το μαγνήσιο βοηθά παραπάνω από 325 ενζυματικές διαδιακασίες μέσα στο σώμα, μειώνοντας τη φλεγμονή, βελτιώνοντας τη κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των κυττάρων. Αναμφισβήτητα όμως η βασική λειτουργία του μαγνησίου είναι η χαλάρωση των μυών.

Κάντε ένα αποτοξινωτικό λουτρό 2-3 φορές την εβδομάδα για 20-30 λεπτά. Τα πιο δημοφιλή είδη αποτοξινωτικών λουτρών είναι:

Αλατα Epsom και τζίντζερ:

κόψτε μια ρίζα τζίντζερ σε λεπτές φέτες και βάλτε το σε σκεύος να βράσει με νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε 1 φλιτζάνι αλάτι Epsom και ρίξτε το μίγμα σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό.

Αλάτι Epsom και μαγειρική σόδα:

Προσθέστε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1 – 2 φλιτζάνια άλατα Epsom σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό.

Άλατα Epsom, θαλασσινό αλάτι και σησαμέλαιο:

Προσθέστε 1 φλιτζάνι αλάτα Epsom, 1 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι και 1 φλιτζάνι σησαμέλαιο σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό.

Μηλόξιδο και άλατα Epsom:

Προσθέστε 1 φλιτζάνι βιολογικό ακατέργαστο μη φιλτραρισμένο ξίδι μηλίτη και 1 φλιτζάνι άλατα Epsom σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου με ατμό στο σπίτι

Ο βαθύς καθαρισμός με ατμό είναι μια θεραπεία που χαρίζει λάμψη στο δέρμα. Ο ατμός ανοίγει τους πόρους, απομακρύνει τους ρύπους και ενυδατώνει το δέρμα. Μάθετε πώς να κάνετε καθαρισμό με ατμό στο σπίτι, με βότανα και αιθέρια έλαια που ενισχύουν τα οφέλη του καθαρισμού.

  1. Συγκεντρώστε τα απαραίτητα υλικά σας. Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα, μηλόξιδο και μερικά βότανα για να προσθέσετε στον ατμό σας.
  2. Η σόδα και το νερό είναι όλα όσα χρειάζεστε καταρχήν βαθύ καθαρισμό πόρων με ελαφριά απολέπιση. Ανακατέψτε δύο κουταλάκια του γλυκού σόδα με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό, δημιουργώντας ένα παχύρρευστο μίγμα. Χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις, κάνετε μασάζ με το μείγμα στο πρόσωπό σας για ένα λεπτό, και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά
  3. Βάζετε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα κι αφού βράσει το μεταφέρετε σε μια λεκάνη. Προσθέστε φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα. Χρησιμοποιούμε το μαϊντανό γιατί ενεργεί ως φυσικό στυπτικό, αντλώντας τοξίνες και ακαθαρσίες στους πόρους. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό ή ευαίσθητο, δοκιμάστε να χαλαρώσετε το χαμομήλι. Η μέντα και η γλυκόριζα είναι επίσης εξαιρετικά αποτοξινωτικά για όλους τους τύπους δέρματος.
  4. Τοποθετήστε το πρόσωπό σας πάνω από τη λεκάνη (σε απόσταση 35 περίπου εκατοστών από το νερό). Καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα. Έπειτα από πέντε λεπτά πάνω από τον ατμό, σκουπίστε το πρόσωπό σας και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια ψεκάστε το με μηλόξιδο και αφήστε το να στεγνώσει μόνο του. Αυτό βοηθά ώστε να κρυώσει περισσότερο το πρόσωπο και να κλείσουν οι πόροι. Τέλος, απλώστε το ελαφρύ υδατικό προϊόν.

Πηγή: Natura Nrg #89

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης