ΒιβλίοΑρωματοθεραπεία: Τα αιθέρια έλαια και η θεραπευτική δράση τους

Αρωματοθεραπεία: Τα αιθέρια έλαια και η θεραπευτική δράση τους

Αρωματοθεραπεία Τα αιθέρια έλαια και η θεραπευτική δράση τους

του ιατρού Νίκου Χρηστίδη

Ένας έγκυρος οδηγός, πολύτιμο εγχειρίδιο χρήσης για όλη την οικογένεια, απαραίτητος για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των αιθερίων ελαίων και να μυηθούν στη θεραπευτική χρήση τους.

Αρωματοθεραπεία ονομάζεται η χρήση των αιθερίων ελαίων για την υγεία και την ευεξία μας. Πρόκειται ίσως για την αρχαιότερη και πιο διαδεδομένη θεραπευτική πρακτική στον κόσμο.
Ο ιατρός Νίκος Χρηστίδης, με πολυετή εμπειρία στην ιατρική αρωματοθεραπεία, εξηγεί τι είναι τα αιθέρια έλαια, πώς εξάγονται από τα αρωματικά φυτά, ποιες είναι οι θεραπευτικές τους ιδιότητες και πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Το βιβλίο περιέχει, επίσης, αναλυτική περιγραφή όλων των βασικών αιθερίων ελαίων και περισσότερες από εξήντα συγκεκριμένες συνταγές με συνέργειες (θεραπευτικά μείγματα) αιθερίων ελαίων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων υγείας σε μεγάλους και παιδιά, καθώς και συνταγές κοσμετολογίας αλλά και υγιεινής του χώρου.

Ο Νίκος Χρηστίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στο Παρίσι. Εκπαιδεύτηκε στην Ψυχανάλυση, ατομική και ομαδική. Ζει και ασκεί την Ιατρική στην Τουλούζη. Διδάκτωρ του Αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Νάντης, είναι τακτικό συνεργάτης πολλών επιστημονικών περιοδικών και έχει μεταφράσει έργα του Φρόιντ στα Ελληνικά. Τα τελευταία χρόνια μελετά τη χρήση των αιθερίων ελαίων στην ιατρική και στην ψυχιατρική, στη Γαλλία και στην Ελλάδα.

Εκδόσεις Αιώρα,  Μαυρομιχάλη 11, Αθήνα
Τ: 210-3839000 e-mail: info@aiora.gr
www.aiora.gr
Διατίθεται online: https://aiora.gr/nikos_xristidis_aromatherapy/?lang=el

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code