150 εκατομμύρια χρήστες έχουν κατεβάζει μέχρι στιγμής την εφαρμογή!
Δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό που οι χρήστες των social media εκστασιάζονται με κάποια εφαρμογή ή διαδικτυακό challenge που μπορεί να εμφανίσει την όψη τους διαφορετική. Αρκεί να θυμηθούμε πριν λίγους μήνες, το #10yearschallenge.
Η αλήθεια είναι πως την ίδια ώρα που εμείς διασκεδάζουμε με την εικόνα του γερασμένου εαυτού μας, δίνουμε στην εφαρμογή Face App τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις εικόνες μας για όποιο σκοπό θέλει. Και επίσης, για όποιο χρονικό διάστημα επιθυμεί.
Ναι έτσι ακριβώς!!!
Όπως επισημαίνει το Forbes. “Ανεβάζοντας” φωτογραφίες για να δουν πως θα μοιάζουν με ρυτίδες και άσπρα μαλλιά, “παραχώρησαν” στην εφαρμογή τα προσωπικά δεδομένα και τις φωτογραφίες τους. Τα οποία πλέον το FaceApp μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει, για όσο καιρό θέλει.
Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του FaceApp, οι χρήστες διατηρούν τον έλεγχο στο “περιεχόμενό” τους, στην προκειμένη δηλαδή στο… πρόσωπό τους. Ωστόσο, η εφαρμογή έχει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ο περιεχόμενο που έχει “ανέβει” σε αυτήν, όπως θέλει, όπου θέλει, για όσο καιρό θέλει…
Συγκεκριμένα:
“Χορηγείτε στο FaceApp μια αέναη, αμετάκλητη, απεριόριστη, παγκόσμια, πλήρως πληρωθείσα, μεταβιβάσιμη άδεια χρήσης με άδεια χρήσης για τη χρήση, αναπαραγωγή, τροποποίηση, προσαρμογή, δημοσίευση, μετάφραση, δημιουργία παράγωγων έργων…”
Η μητρική εταιρεία της εφαρμογής, η ρωσική Wireless Labs θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας όπως αυτή κρίνει και επιθυμεί, όπως για παράδειγμα για την ανάπτυξη ενός αλγορίθμου αναγνώρισης προσώπου και άλλες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.
Και ίσως πλέον πρέπει όλοι μας να σκεφτόμαστε πολύ πιο υπεύθυνα πως διαχειριζόμαστε τα διαδικτυακά προσωπικά δεδομένα μας. Τα πολύ πρόσφατα παραδείγματα, όπως το σκάνδαλο Facebook – Cambridge Analytica, αποδεικνύουν αν μη τι άλλο ότι τα προσωπικά μας δεδομένα αντιμετωπίζονται πάντα με την δέουσα προσοχή και ασφάλεια που θα έπρεπε…