Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου με 15 ώρες ομιλία στο κινητό

Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου με 15 ώρες ομιλία στο κινητό

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Ευεξία, Υγεία

Οι άνθρωποι που μιλούν περισσότερο από 15 ώρες τον μήνα στο κινητό τους τηλέφωνο μπορεί να διατρέχουν τριπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του εγκεφάλου, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Γαλλία.

Όπως αναφέρει η βρετανική επιθεώρηση «Occupational and Environmental Medicine», το συμπέρασμά τους προέρχεται από τη σύγκριση 253 ασθενών με γλοίωμα και 194 ασθενών με μηνιγγίωμα με 892 υγιείς συνομηλίκους τους.

Τι έδειξε η  μελέτη;

Οι ασθενείς της μελέτης είχαν διαγνωστεί με αυτές τις δύο μορφές καρκίνου του εγκεφάλου την περίοδο 2004-2006. Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκαν όσοι χρησιμοποιούσαν το κινητό για επαγγελματικούς λόγους, όπως συμβαίνει με πολλούς εργαζόμενους και στελέχη επιχειρήσεων.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπορντώ και άλλα πανεπιστήμια της Γαλλίας σημειώνουν στο άρθρο τους ότι η μελέτη τους υποδεικνύει μία συσχέτιση και όχι μία σχέση αιτίας-αποτελέσματος. Επιπλέον, τονίζουν ότι «είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ένα επίπεδο κινδύνου, εάν υπάρχει, ιδίως καθώς η τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων εξελίσσεται διαρκώς. Η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση στη χρήση κινητών και σε παράλληλη μείωση της έντασης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα κινητά».

Πηγή: NaturaNrg # 50

Δείτε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *