ΨυχολογίαSex -ΣχέσειςΑγιουρβέδα και Σεξουαλικότητα!

Αγιουρβέδα και Σεξουαλικότητα!

Ο άνθρωπος, μέσα στο μεγαλείο της ύπαρξής του και «τυφλωμένος» από τη μοναδικότητα της υψηλής νοημοσύνης του, συχνά ξεχνάει ότι μέσα στον κόσμο των υπάρξεων δεν είναι παρά μία από τις πολλές μικροσκοπικές φυσαλίδες ζωής, και ότι το μέγεθος της ομορφιάς της ύπαρξής του έγκειται στο γεγονός ότι ο ίδιος αποτελεί μία επιτομή της φύσης. Όλες οι λεπτομέρειες της φύσης είναι καταγεγραμμένες στα κύτταρά του, τα οποία στην ουσία αποτελούνται από τα ίδια βασικά στοιχεία – Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρα και Αιθέρα – που συνθέτουν ανεξαιρέτως όλα τα υλικά.

Επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου, Χημικός – Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α. *, (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εφαρμογής της Επιστήμης Ayurveda).
Σε συνεργασία με το R&D της Vitamin Research Products., www.ayurvedaingreece.gr

Η Αγιουρβέδα και τα 5 στοιχεία

Η Αγιουρβέδα, που στην κυριολεξία σημαίνει «Επιστήμη (Veda) της ζωής (Ayu)» ισχυρίζεται ότι αυτά τα 5 στοιχεία συνδυάζονται μεταξύ τους σε ζεύγη, δημιουργώντας έτσι τρεις ισχυρές δυνάμεις. Οι δυνάμεις αυτές ονομάζονται «Dosha» (vata, pitta, kapha). Τα Dosha είναι βιο-ενέργειες ή ιδιοσυγκρασίες που, ανάλογα με το ποιο από τα τρία κυριαρχεί, καθορίζουν τον «τύπο» του ατόμου. Η ισορροπία αυτών των ζευγών, τόσο μεμονωμένα όσο και μεταξύ τους, αποτελεί το κλειδί για την ισορροπία του νου και του σώματος. Είναι πολύ σημαντικό κανείς, να βρει το σκοπό της ζωής του και να διαμορφώσει μια «στάση ζωής» που θα τον εξελίξει και θα του δώσει τη δυνατότητα να προσφέρει στο Σύνολο. Έτσι λοιπόν και η σεξουαλικότητα, όπως και κάθε έκφραση, θα ήταν σοφό να «φιλτράρεται» από αυτά τα «φίλτρα».
sexΗ επιστήμη της Αγιουρβέδα μάς δίνει τάσεις και προδιαγραφές, που γνωρίζοντάς τες, μπορούμε με τους κατάλληλους χειρισμούς να αποφύγουμε «κακοτοπιές» και να ενδυναμώσουμε τα δυνατά μας σημεία. Με αυτή τη λογική, δίνει στοιχεία για τη σεξουαλικότητα του κάθε τύπου, που πολύ περιγραφικά είναι:

Vata:

Το αέρινο άτομο, ως άναρχο και ακατάστατο έχει και ανάλογη ερωτική επιθυμία, με συνεχείς διακυμάνσεις από καιρό σε καιρό. Η γονιμότητά του είναι συνήθως μικρή και το σπέρμα του πτωχό.

Pitta:

Το πύρινο άτομο, με τη φυσική «θερμότητα» που το χαρακτηρίζει, οδηγείται σε έντονη ερωτική επιθυμία. Είναι τα χαρακτηριστικά άτομα (συνήθως στην εφηβεία), στα οποία «το αίμα τους βράζει».

Kapha:

Το υδάτινο άτομο έχει μια σταθερή και συνεχή ερωτική ζωή, χωρίς υπερβολές και ακρότητες. Του αρέσει ο ρομαντισμός και δεν δημιουργεί ερωτική σχέση μόνο για χάρη της σεξουαλικής επαφής.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη θεωρία της Εξέλιξης του Ανθρώπου μέσω των 7 Chakras. Η θεωρία δίνει συν τοις άλλοις πληροφορίες σεξουαλικότητας ανάλογα με το ποιο τσάκρα έχουμε καταφέρει να ενεργοποιήσουμε τη δεδομένη στιγμή. Επιπλέον, μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για τη σεξουαλικότητα. Αυτό επιτυγχάνεται αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο όχι μόνο σαν σώμα, αλλά σαν Όλον (σώμα, νους, ψυχή).

Η Αγιουρβέδα δεν αποτελεί απλά και μόνο έναν εναλλακτικό τρόπο θεραπείας. Προσδιορίζει έναν ολόκληρο τρόπο ζωής. Ο τρόπος αυτός ζωής μέσα από φυσικές διαδικασίες και σε άμεση εξάρτηση με τις αλλαγές των καθημερινών συνηθειών μας, τις αλλαγές του περιβάλλοντος και του καιρού και το διαλογισμό, συμβάλλει στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων στοιχείων. Επίσης συμβάλλει στη δημιουργία άλλων επιθυμητών. Πάντα στην προσπάθειά της να φέρει το άτομο όσο πιο κοντά γίνεται στην «prakriti» του. Τη φυσική δομή δηλαδή ή πραγματική του φύση, γεγονός που αποτελεί το σημείο «κλειδί», εκτός των άλλων, και για μία υγιή σεξουαλική ζωή.

Πηγή: NaturaNrg #30

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης