ΟικογένειαΠαιδίBig Bang School το εναλλακτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης

Big Bang School το εναλλακτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης

Η εκπαίδευση και η μάθηση συμβαίνουν παντού! Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας, ενός ταξιδιού, μιας περιπέτειας ή ενός παιχνιδιού!

Aυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει το Big Bang School στη Θεσσαλονίκη, ενός εναλλακτικού δημοτικού σχολείου που μεταξύ άλλων βασίζεται στη βιωματική εκπαίδευση και έχει στόχο όχι μόνο τη γνώση αλλά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων όπως η συναισθηματική νοημοσύνη και η αυτογνωσία. Οι εργασίες για την ίδρυση του σχολείου ξεκίνησαν το 2017, σε μια έκταση 19 στρεμμάτων, στην περιοχή Λάκωμμα, στα όρια Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.

Πως θα είναι το Big Bang School

Σύμφωνα με τον Άγγελο Πατσιά, εκπαιδευτικό και έναν εκ των ιδρυτικών μελών του Big Bang School, στο σχολείο θα υπάρχουν τρία χωριά, η ονομασία των οποίων παραπέμπει στην ελληνική παράδοση και την έννοια της κοινότητας. Σε καθένα από αυτά θα αντιστοιχεί και ένα κτήριο ημικυκλικού σχήματος. Σε κάθε ένα από αυτά θα στεγάζονται οι τάξεις και μια εσωτερική αυλή, που θα ονομάζεται αγορά. Η αγορά λειτουργεί με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξης. Στην αγορά, οι μαθητές θα επικοινωνούν, θα συνεργάζονται και θα ερευνούν.

Πηγή: Naturanrg#104, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης