GreenTo 1ο Bio Festival κέρδισε τις εντυπώσεις!

To 1ο Bio Festival κέρδισε τις εντυπώσεις!

Η μεγάλη επιτυχία του 1ου Bio Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε 11-13 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, που δεν είναι άλλο από το «The Future Is Organic» ενώ αναδείχτηκε και σε ένα σημαντικό σημείο αναφοράς τόσο για τους επαγγελματίες στον χώρο των βιολογικών και φυσικών προϊόντων όσο και για το καταναλωτικό κοινό.

Το 1ο Bio Festival ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αναδεικνύοντας τα βιολογικά και φυσικά προϊόντα και την κουλτούρα του eco living σε πρωταγωνιστές!

Η μεγάλη βιολογική γιορτή της πόλης συγκέντρωσε 7.500 επαγγελματίες του κλάδου αλλά και καταναλωτές, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, από τις 11 με 13 Μαΐου.

Νέες τάσεις, ολοκαίνουργια προϊόντα, καινοτομίες, πρωτότυπες ιδέες, αποτέλεσαν τη βάση των προτάσεων των 70 εκθετών του φεστιβάλ και έτσι οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τους καλύτερους της αγοράς με στόχο να αναβαθμίσουν την επιχείρηση τους και να βελτιώσουν το προϊόν που παρέχουν στον καταναλωτή, είτε στα ράφια είτε στο μενού της επιχείρησής τους.

Επίσης, μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα των σεμιναρίων του Bio School, κατά την διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν και αναλύθηκαν πολλά καίρια ζητήματα του κλάδου μπόρεσαν να ενημερωθούν αλλά και να αξιοποιήσουν τις συμβουλές των ειδικών, προσαρμόζοντας κάθε τι στις ανάγκες της δικής τους επιχείρησης.

biofestival-episkeptes-bioschool-naturanrg

Το σημείο συνάντησης και για τους καταναλωτές

Χιλιάδες επίσης καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά παραγωγούς και εμπόρους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των βιολογικών και φυσικών προϊόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με αποτέλεσμα το φεστιβάλ να αποτελέσει πυρήνα ζύμωσης θετικών εξελίξεων στην αναπτυσσόμενη αγορά των βιολογικών προϊόντων. Τόσο οι καταναλωτές που ήδη έχουν εντάξει τα βιολογικά προϊόντα στην ζωή τους και την καθημερινότητά τους και που γνωρίζουν τι ακριβώς ζητούν όσο και αυτοί που επιθυμούσαν να μυηθούν για πρώτη φορά σε ένα πιο υγιεινό και εναλλακτικό τρόπο ζωής, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, να δοκιμάσουν και να κάνουν τις αγορές τους.

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις

Σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της bio κουλτούρας αλλά και στην περαιτέρω ανάλυση θεμάτων που «ταλανίζουν» τόσο τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και τους καταναλωτές είχα και τα σεμινάρια του Bio School. Κορυφαίοι εισηγητές από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό, δημοσιογραφικό και θεσμικό κόσμο μέσα από τα πάνελ και εισηγήσεις ανέλυσαν μία ευρεία θεματική γκάμα γύρω από τα βιολογικά προϊόντα, τόσο βρώσιμα όσο και καλλυντικά, τι πρέπει να προσέχουμε, πώς πιστοποιούνται, τι πλεονεκτήματα έχουν και πολλά άλλα.

bio-school-biofestival-Naturanrg

Live Cooking Shows

Εκτός από έγκυρη πληροφόρηση, το Bio Festival επιφύλασσε και Live Cooking Shows. Με την ambassador του φεστιβάλ και καταξιωμένη σεφ Ντίνα Νικολάου να δίνει το δυναμικό «παρών» και τις τρεις ημέρες στην open air kitchen και πολλοί άλλοι γνωστοί αρχιμάγειρες και food bloggers παρουσίασαν συνταγές πάντα με βάση βιολογικά προϊόντα. Ο επίσημος Chef της Γαλλικής Πρεσβείας Jean Marie Hoffmann, ο Chef των εστιατορίων «Nice n Easy» Χρήστος Αθανασιάδης αλλά και γνωστές food blogger όπως η «Funky Cook» – Εύα Μονοχάρη, η «The Ηealthy Cook» – Εύη Σκούρα και η «Πάστα Φλώρα» – Ιωάννα Χαλμούκη μαγείρεψαν… βιολογικά και έδωσαν προτάσεις και ιδέες σε όσους παρακολούθησαν τα cooking shows, τόσο για την επιχείρηση τους όσο και για το σπίτι τους.

live-cooking-shows-Biofestival-Naturanrg-02

Στο live stage της Bio Festival … μουσική και ενημέρωση!

Το τριήμερο είχε και πολλή και ποιοτική μουσική μέσα από live εκπομπές και dj sets δημοφιλών ραδιοφωνικών παραγωγών. Γιάννης Γιακουμάκης, Σάκης Τσιτομενέας, Εύα Μπουντούρη, Σπύρος Παγιατάκης, Μανώλης Οικονόμου, Μαίρη Μαργέλη, Ελένη Μανουσάκη, Δημήτρης Βραχνός, Γιώργος Αποστόλου, από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΗΙΤ 88.9, ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2, RED 96.3 και EN LEFKO 87.7, έδωσαν τους δικούς τους ρυθμούς πλαισίωσαν μουσικά το φεστιβάλ.

live-stage-biofestival-Naturanrg-03

Στο live stage της Bio Festival ήταν και η Natura nrg μέσα από τα λόγια του εκφωνητή του φεστιβάλ Δημοσθένη Λούκισα!

Στο βίντεο οι επισκέπτες της έκθεσης έμαθαν για την σημασία της σωστής διατροφής για την υγεία του εγκεφάλου. 

H Natura nrg συμμετείχε δυναμικά στην έκθεση

Biofestival_Naturanrg-01
Το περίπτερο της Natura nrg
BioArt-biofestival
Στο περίπτερο της Bioart ήταν συνεχώς γεμάτο κόσμο που γευόταν υπέροχες vegan νοστιμιές.  Από αριστερά: Νάσος Μεντζαφός (BioArt), Σπύρος Βλάχος (BioArt), Μαρία Γκέκα (Naturanrg), Νάνσυ Τσιμπίδη (Naturanrg) και Δήμητρα Μαγκλάρα (PlanVita).
BioFestival-Tsimpidi-Nikolaou-naturanrg
Η κα. Τσιμπίδη Νάνσυ μαζί με την chef & ambassador της Βiofestival κα. Ντίνα Νικολάου στο χώρο των live cooking shows.

Ευχόμαστε …και του χρόνου με ακόμη καλύτερα πράγματα!

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.