LifeΒλάσης Μάρας: «Σκοπεύω να κατακτήσω Ολυμπιακό Μετάλλιο»

Βλάσης Μάρας: «Σκοπεύω να κατακτήσω Ολυμπιακό Μετάλλιο»

Σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται, σε μια χώρα που η κρίση βαθαίνει και «καταπίνει» τους πάντες και οι επιπτώσεις μετατρέπονται σε πληγές ανοιχτές, λίγα είναι τα ιδανικά που έχουν απομείνει για τονώνουν την αξιοπρέπεια αλλά και την περηφάνια μας. Μια περηφάνια που απουσιάζει από το λεξικό του Νεοέλληνα, αφού εξατμίστηκε στα χρόνια των μνημονίων. Ο Βλάσης Μάρας είναι ένας αθλητής ο οποίος κόντρα στην εθνική κατήφεια παλεύει για να υψώσει τη γαλανόλευκη στον πιο ψηλό ιστό. Ο πιο πετυχημένος αθλητής της γενιάς του, που έφερε το μονόζυγο στη ζωή μας μιλά στη NATURA NRG, ενώ μετρά αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Μας αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι στόχος του δεν είναι τίποτα άλλο από το Ολυμπιακό μετάλλιο. Ωστόσο, ο ίδιος νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη γιατί, όπως λέει, είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε το ταλέντο του.

Συνέντευξη στο Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Απολαύστε τη συνέντευξη που ακολουθεί…

✎ 16 χρόνια πρωταθλητισμός, η μισή ζωή σας. Με ποιες λέξεις θα περιγράφατε αυτά τα χρόνια;

«Γενικά, μια ζωή  θυμάμαι τον εαυτό μου μέσα σε ένα γυμναστήριο, oπότε πλέον έχει γίνει συνήθεια ζωής. Όμως, το ότι τα τελευταία αυτά χρόνια βρίσκομαι μέσα στον πρωταθλητισμό με κάνει να νιώθω ότι ζω οριακά και με μια συνεχόμενη πειθαρχία στην καθημερινότητά μου».

✎ Από το Αιγάλεω έως τα υψηλότερα βάθρα του κόσμου, πραγματικά μια ζωή που ηχεί σαν παραμύθι. Είναι έτσι; Υπάρχουν και κακές μάγισσες αλλά και νεράιδες στη διαδρομή αυτή;

«Πραγματικά το να φτάσεις στην κορυφή δεν είναι εύκολο και αυτό δεν μπορεί να βγει μέσα από μερικές λέξεις. Η διαδρομή ήταν μεγάλη και πιστεύω πως η ανάμνηση των επιτυχιών σβήνει τις δυσκολίες που υπήρξαν. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο και δεν το καταφέρνει κάποιος έτσι εύκολα αλλά ο κάθε χρόνος αφήνει το δικό του σημάδι και ένα λιθαράκι προς την κορυφή».

✎ Θεωρείται ότι έχετε σηματοδοτήσει το άθλημα, είστε ο πρώτος Έλληνας που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του. Τι άλλαξε από το 2001 και έπειτα;

«Με βάση τις επιτυχίες μου είμαι ένας αθλητής που έχει αφήσει ιστορία στο άθλημα γενικότερα και στο μονόζυγο ειδικότερα. Στην Ευρώπη κατέχω ρεκόρ μεταλλίων για το αγώνισμά μου. Παγκοσμίως είμαι ένας από τους τρεις αθλητές οι οποίοι έχουν κατακτήσει δυο φορές χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο στο μονόζυγο. Οι διακρίσεις αυτές θεωρούνται πρωτοπορία. Μετά το 2001 που κατέκτησα το πρώτο χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο απλώς μεγάλωσε ο αριθμός μεταλλίων κατακόρυφα».

«Το να φτάσεις στην κορυφή δεν είναι εύκολο και αυτό δεν μπορεί να βγει μέσα από μερικές λέξεις. Η διαδρομή ήταν μεγάλη και πιστεύω πως η ανάμνηση των επιτυχιών σβήνει τις δυσκολίες που υπήρξαν».

✎ Ποιος άνθρωπος θαρρείτε ότι έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο στην εξέλιξή σας;

«Μπορώ να πω με σιγουριά πως ο άνθρωπος που ανέδειξε το ταλέντο μου ήταν ο Δημήτρης Ράφτης, προπονητής μου από το 1992».

✎ Αυτήν τη στιγμή προετοιμάζεστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται η προετοιμασία;

«Η προπόνησή μας έχει αρκετές δυσκολίες και ο λόγος είναι ότι στερούμαστε υλικοτεχνικής υποδομής στο γυμναστήριο, ιατρικού υλικού και φυσιοθεραπευτών κάνοντας δυσκολότερη την προετοιμασία μας. Μεταξύ άλλων στερούμαστε και πολλών αγώνων προετοιμασίας, οι οποίοι μας βοηθούν  να προβάρουμε τα προγράμματά μας».

✎ Αλήθεια, πόση προπόνηση περιλαμβάνει το καθημερινό πρόγραμμά σας;

«Μια πρωινή προπόνηση και μια το μεσημέρι, δηλαδή περίπου 4-5 ώρες καθημερινής εξάσκησης».

✎ Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος για την Ολυμπιάδα;

«Στοχεύω στο να κατακτήσω Ολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο είναι και το μόνο που δεν έχω κερδίσει».

✎ Αν γυρνούσατε τον αθλητικό χρόνο πίσω, ποια διοργάνωση θα σβήνατε και ποια θα τη ζούσατε σε replay;

«Σίγουρα θα έσβηνα τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στον τελικό λόγω κακής βαθμολόγησης των κριτών στον πρόγραμμά μου, ενώ θα ήθελα να ξαναζήσω την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο του 2001».

✎ Σας ενοχλεί που τα σημερινά παιδιά αντί για τον αθλητισμό ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά και βρίσκονται εγκλωβισμένα μπροστά από μια οθόνη;

«Γενικά όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και σίγουρα η τεχνολογία και οι εφαρμογές της είναι πολύ ελκυστικές στους νέους. Πιστεύω πως θα ξεπεραστεί όλη αυτή η μόδα και σε λίγο καιρό θα ξαναγυρίσει η νεολαία σε καινούρια πράγματα. Βέβαια, είναι και θέμα παιδείας και ποια πρότυπα δίνουμε οι μεγαλύτεροι στα παιδιά. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε ότι είναι καλό για εμάς και τα παιδιά μας».

✎ Ευχόμαστε ένα μετάλλιο και στο Ρίο! Αν το κερδίσετε πού θα το αφιερώνατε;

«Ας έρθει πρώτα και θα μάθετε… »

Πηγή: NaturaNrg #71

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης