ΕυεξίαFitnessBODYPUMP Έκρηξη ενέργειας

BODYPUMP Έκρηξη ενέργειας

BODYPUMP είναι ο γρηγορότερος τρόπος εκγύμνασης να γραμμώσετε και να χάσετε λίπος. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τόνωσης και συντήρησης με βάρη, ιδανικό για όλους όσους θέλουν να προσθέσουν προπόνηση ενδυνάμωσης στην αερόβιά τους εκγύμναση. Η δυναμική μουσική και η δυνατή χορογραφία οδηγούν αυτή τη μονόωρη εκγύμναση. Θα χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα, μια μπάρα και διάφορα βάρη. BODYPUMP Έκρηξη ενέργειας

του Χάρη Μπίτζα, Personal Trainer / Fitness Coach 

Το πρόβλημα που έχουν πολλοί άνθρωποι με την άσκηση σε ένα γυμναστήριο είναι ότι μερικές φορές μπορεί να αισθάνονται μονοτονία. Δεν έχουν άδικο. Το να κάνετε την ίδια προπόνηση, μέρα με τη μέρα, όχι μόνο θα επιβραδύνει τη βελτίωσή σας, αλλά μπορεί να σας κάνει να χάσετε το ενδιαφέρον σας. Αντίθετα, το BODYPUMP θα σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη δυναμική προπόνηση. Θα φύγετε από την αίθουσα με ένα αίσθημα πρόκλησης, έτοιμοι να επιστρέψετε για μεγαλύτερους στόχους. BODYPUMP Έκρηξη ενέργειας

Πώς ήρθε το Bodypump στον κόσμο του fitness

Το Bodypump είναι μια επωνυμία μαθημάτων προπόνησης αντίστασης που αναπτύχθηκε από την εταιρεία γυμναστικής Les Mills International. Ξεκίνησε το 1968, όταν ο Les Mills δημιούργησε ένα μικρό οικογενειακό γυμναστήριο στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Τρεις γενιές μετά, το εν λόγω πρόγραμμα προπόνησης διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που γυμνάζονται με το Bodypump καθημερινά, σε όλο τον κόσμο. BODYPUMP Έκρηξη ενέργειας

Το Bodypump χρησιμοποιεί μια προπόνηση που υποστηρίζεται από την επιστήμη της φυσικής αγωγής για την ενίσχυση των μυών κάνοντας υψηλές επαναλήψεις με μπάρα χαμηλού βάρους. Κάθε τάξη έχει διαφορετικά τμήματα, που ονομάζονται πίστες, που εστιάζουν σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, ώστε να μπορείτε να γυμνάζετε ολόκληρο το σώμα σας.

Τι είναι το Bodypump;

Το BODYPUMP είναι μια προπόνηση με μπάρα που έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει αδύνατους, γραμμωμένους και σε φόρμα.

Αυτό το ομαδικό μάθημα διάρκειας 60 λεπτών αποτελεί προπόνηση με μπάρα για όλο το σώμα. Περιλαμβάνει καθίσματα, πρέσες, άρσεις κ.λπ. για να γυμνάσει κάθε μυ του σώματός σας. Όλα αυτά γίνονται με τη συνοδεία δυναμικής μουσικής και με τη βοήθεια της καθοδήγησης κι ενθάρρυνσης ενός εκπαιδευτή.

Ο συνδυασμός κινήσεων και η υποστήριξη που θα πάρετε από τους εκπαιδευτές θα σας βοηθήσει να πετύχετε πολύ περισσότερα από ό,τι θα κάνατε μόνοι σας. Η αποτελεσματικότητα του Bodypump προέρχεται από το «The Rep Effect», μια αποδεδειγμένη φόρμουλα που γυμνάζει τους μύες χρησιμοποιώντας μικρά βάρη, ενώ εκτελεί υψηλές επαναλήψεις – αυτό είναι το μυστικό για την ανάπτυξη αδύνατων, αθλητικών μυών.

Θα ξεκινήσετε με προθέρμανση χρησιμοποιώντας ελαφριά βάρη για να ετοιμάσετε τους μύες σας να κινηθούν. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτής σάς καθοδηγεί στην κύρια προπόνηση, εστιάζοντας στις κύριες μυϊκές ομάδες, όπως: Στήθος, Πλάτη, Ώμοι, Κοιλιακοί, Πόδια.

Πλεονεκτήματα του Bodypump

  • Θα κάψετε μέχρι και 600 θερμίδες ανά μάθημα.
  • Θα βελτιώσετε τη δύναμη, την αντοχή και τη φυσική σας κατάσταση, γενικότερα.
  • Θα σχηματίσετε γράμμωση και θα τονώσετε τους μύες σας, χωρίς να αποκτήσετε όγκο.
  • Θα βελτιώσετε την οστική πυκνότητα για την αποφυγή της οστεοπόρωσης.
  • Θα βιώσετε ένα δυνατό αίσθημα ευεξίας.

Τι ασκήσεις θα κάνετε κατά τη διάρκεια του Bodypump;

Μια προπόνηση BODYPUMP διάρκειας 55 λεπτών περιλαμβάνει δέκα διαδρομές, καθεμία από τις οποίες εστιάζεται σε διαφορετική μυϊκή ομάδα. Μπορείτε πάντα να περιμένετε μια καλή δόση από καθίσματα, άρσεις, ωθήσεις, push ups, κινήσεις πρέσας στο στήθος και πάνω από το κεφάλι, κ.α.

♦ Πόσο γυμνασμένοι πρέπει να είστε;

Σε μια προπόνηση BODYPUMP υπάρχουν επιλογές που ταιριάζουν σε κάθε ικανότητα. Εάν είστε νέοι στην προπόνηση ξεκινήστε με πολύ ελαφριά βάρη (ή ακόμα και μόνο με τη μπάρα). Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η φυσική σας κατάσταση και η δύναμή σας βελτιώνονται μετά από λίγες συνεδρίες.

♦ Πόσο βάρος πρέπει να σηκώνετε;

Δεν υπάρχει πίεση για να σηκώσετε βαριά βάρη. Στην πραγματικότητα, όλη η προπόνηση είναι δομημένη γύρω από πολλές επαναλήψεις χρησιμοποιώντας ελαφριά βάρη. Ωστόσο, η συνεχής πρόοδος είναι το κλειδί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο οποιαδήποτε προπόνηση δύναμης. Επομένως πρέπει να σηκώνετε περισσότερο βάρος καθώς δυναμώνετε. Οι ειδικοί προτείνουν να επιλέξετε μερικές πίστες όπου πιστεύετε ότι μπορείτε να σηκώσετε ένα μεγαλύτερο βάρος και να προσθέσετε ένα επιπλέον πιάτο βάρους στη μπάρα σας. Θυμηθείτε, εάν οποιαδήποτε στιγμή νιώσετε ότι το βάρος που σηκώνετε διακυβεύει την τεχνική σας, σταματήστε για μερικές επαναλήψεις και κάντε επαναφορά. Ή απλώς ρίξτε ελαφρά τα βάρη σας.

Διαβάστε ακόμα ⇒ Αύξησε το μεταβολισμό σου, κάψε περισσότερες θερμίδες

♦ Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε προπόνηση;

Το Bodypump γυμνάζει όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες. Γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν να μην κάνετε περισσότερες από δύο έως τρεις προπονήσεις την εβδομάδα και φροντίστε να έχετε μια μέρα άδεια στο ενδιάμεσο. Προσθέστε δύο ή τρεις ασκήσεις cardio στο πρόγραμμα και θα δώσετε σχήμα και τόνωση στο σώμα σας σε χρόνο μηδέν.

♦ Πόσες θερμίδες θα κάψετε;

Ενώ αναμένεται να κάψετε κατά μέσο όρο 500 θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης διάρκειας 55 λεπτών, είναι η οικοδόμηση άλιπης μυϊκής μάζας που παρέχει τα μακροπρόθεσμα οφέλη. Χτίζοντας άλιπη μυϊκή μάζα αυξάνετε την ικανότητα του σώματός σας να καίει αποτελεσματικά θερμίδες μακροπρόθεσμα. Αυτό συμβαίνει γιατί η αυξημένη μυϊκή μάζα θα αυξήσει το μεταβολισμό σας.

Το BODYPUMP είναι πραγματικά η απόλυτη προπόνηση αντίστασης και καύσης θερμίδων. Μια πρωτοποριακή νέα μελέτη δείχνει ότι παράγει μια μακροπρόθεσμη απόκριση καύσης θερμίδων που είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα μάθημα καρδιαγγειακής άσκησης. Αυτό υποστηρίζεται από έρευνα που τονίζει ότι η προπόνηση με γρήγορο ρυθμό αντίστασης του BODYPUMP ξοδεύει περισσότερη ενέργεια από την ανύψωση βαρύτερων φορτίων με πιο αργό ρυθμό. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η προπόνηση υψηλής επανάληψης και χαμηλής φόρτισης του BODYPUMP μπορεί να βοηθήσει στην οστική πυκνότητα μειώνοντας τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Πηγή: Naturanrg132o, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code