GreenΒραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ: H NATURA NRG βραβεύτηκε για 2η φορά

Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ: H NATURA NRG βραβεύτηκε για 2η φορά

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ τίμησαν για 2η φορά το έργο της Νatura nrg, ως μέσο ενημέρωσης που προωθεί με συνέπεια την περιβαλλοντική ευαισθησία για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, κριτήρια άλλωστε που εκτιμήθηκαν και πριν δύο χρόνια, για τη βράβευση του ιστότοπου www.naturanrg.gr στα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013, για την οικολογική προσφορά στη διαδικτυακή ενημέρωση.

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, θεσμός που καθιερώθηκε με εξαιρετική επιτυχία τη τελευταία δεκαετία, συμβάλλουν στην προβολή και στην αναγνώριση της έμπρακτης περιβαλλοντικής ευαισθησίας των Φορέων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρήσεων, των Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης.

aponomh-ton-vraveion-oikopolis-2015-kata-tin-pagkosmia-hmera-perivallontosΜε μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στον κήπο του Βυζαντινού – Χριστιανικού Μουσείου, στην Αθήνα, η τελετή απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015, που διοργάνωσε για 11η συνεχή χρονιά το ECOCITY.

Ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, απηύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε την εκτίμησή του για τον θεσμό των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, σε μια γιορτή που ήταν αφιερωμένη στο έργο για την προστασία του Περιβάλλοντος και την οποία παρακολούθησαν διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη των παραγωγικών φορέων της χώρας, καθώς και πολυάριθμοι φίλοι και μέλη του ECOCITY.

“Σπόρος”. Το αγαλματίδιο των Οικόπολις 2015

Συνολικά απονεμήθηκαν 23 βραβεία και ένας έπαινος, που συνοδεύθηκαν από το φετινό αγαλματίδιο «Σπόρος». Ο Σπόρος συμβολίζει την αναγέννηση και τη μεγάλη μάχη για το δικαίωμα της ελεύθερης καλλιέργειάς του από κάθε άνθρωπο. Ο Σπόρος πρέπει να δίνεται σε κάθε άνθρωπο ή ομάδα που με το έργο τους θα βγάλουν την κοινωνία από τον Λήθαργο. Πλάστηκε από τα χέρια του αγγειοπλάστη Νίκου Γαγιάτσου στο Μαρούσι, με έμπνευση και καθοδήγηση της επιτροπής διοργάνωσης των βραβείων. https://youtu.be/oUKcNadZamw
vraveio Oikopolis sporos
Οι φετινοί βραβευθέντες ανά κατηγορία βράβευσης είναι :

OIKOΠOΛIΣ 2015- ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:

Ευτυχία-Νίκη Ευθυμιάτου-Κατσούνη, ιδρύτρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κεφαλονιάς

OIKOΠOΛIΣ 2015 – ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΜΕ                                                         

ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ: Naturα Νrg, Free Press
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Δικτυακός τόπος ecozen.gr
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: Εκπομπή «Νόστιμη Γη» στον Alpha.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: Σιαμέλης Κώστας για το συνολικό του έργο.

OIKOΠOΛIΣ 2015 – ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ : ΚΑΤΕΚ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κατερίνης για την εργασία «Θέρμανση από τον Ήλιο».
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ : ΤΕΜΕΣ ΑΕ – Φορέας Διαχείρισης Costa Navarino – Navarino Environmental Observatory (NEO) για το έργο Μελέτη της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) για την εκστρατεία για εξοικονόμηση ενέργειας βάσει έρευνας, καταγραφής, επεξεργασίας εξατομικευμένων ζητουμένων των μελών του ΕΞΑΑΑ.

OIKOΠOΛIΣ 2015 – ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: Δήμος Πέλλας για το έργο «Αλλάζω εγώ-αλλάζει ο τόπος μου».
ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ: Δήμος Ορεστιάδας για την ανάπλαση της πλατείας και του εμπορικού κέντρου
ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: Δήμος Αχαρνών, για το Επιδαπέδιο παιχνίδι “Οι πλανητοφύλακες”.

OIKOΠOΛIΣ 2015 – ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ                                                                      

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: MEGA DISPOSALS για το πρόγραμμα «Διαχείρηση στερεών αποβλήτων -Διαχωρισμός στερεών Αποβλήτων από απορροές μηχανών».
ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΒΑΤ ( British American Tobacco)  για την δράση «Δίνουμε αξία καθημερινά στην κοινωνία και στο Περιβάλλον»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ: SUNLIGHT Recycling ΑΕ για την πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου της Ευρώπης, στην Κομοτηνή.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ για το πρόγραμμα «Κάθε σταγόνα μετράει».

vrabeia_oikopolisOIKOΠOΛIΣ 2015 – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ          

ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ: Αγγελική Μπίρμπα, για την εργασία: «Ανάπτυξη μη θερμικών τεχνολογιών για την απολύμανση τροφίμων έτοιμων προς κατανάλωση», Μονάδα Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Ιατρική Σχολή.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Εργαστήριο Λιμενικών Έργων, Κ.Ι. Μουτζούρης, Καθηγητής ΕΜΠ, για το έργο «Σχηματισμός Κυματοθραύστη με αναβαθμό».
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝIKOY ΕΡΓΟΥ: Καθηγητής Ματθαίος Σανταμούρης για το συνολικό του έργο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Φυσικής – Τομέας Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας.

OIKOΠOΛIΣ 2015 – ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ       

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (προπτυχιακή): Κλεοπάτρα Τζίμα, «Διαχείριση Κινδύνου Πλημμύρας με Σκοπό την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή Μέσω Υδραυλικών Μεθόδων και Τεχνολογιών GIS», Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Επιβλέπουσα: καθηγήτρια Μαρία Π. Παπαδοπούλου.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (μεταπτυχιακή): Λαγιόπουλος Ιωάννης, «Εργαστηριακή μελέτη επεξεργασίας ρυπασμένου με εξασθενές χρώμιο νερού». Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Επιβλέπων: Επίκουρος καθηγητής Δ. Δερματάς.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Στεφανία Μπανάκα, «Πολυκριτηριακή αξιολόγηση εργαλείων πολιτικής προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ενεργειακής Αποδοτικότητας στον κτηριακό τομέα στην Ελλάδα».Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών & Πανεπιστήμιο Πειραιά Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας. Επιβλέπων: Καθηγητής Αλέξανδρος Φλάμος.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Αθηνά Τσολάκη, «Ανάλυση προτιμήσεων για τη χρήση συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Αθήνα». Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής. Επιβλέπων: Καθηγητής Γιώργος Γιάννης.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Ρεβέκκα Σολομώντος, «Κλιματική Αλλαγή και Περιφερειακές Στρατηγικές Προσαρμογής: Η περίπτωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης. Επιβλέπουσα: Καθηγήτρια Θωίδου Δέσποινα.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015 – ΕΠΑΙΝΟΣ

Μαθητές της Α’ Λυκείου του Γενικού Επαγγελματικού Λυκείου Γουβών Ηρακλείου Κρήτης, για το έργο «Junior energy inspectors in action Ενεργειακοί επιθεωρητές Junior σε δράση».
Τους βραβευμένους και τα έργα τους παρουσίασε για ακόμη μια χρονιά η Κατερίνα Λάσπα ενώ την τελετή πλαισίωσε μουσικά η Καλλιτεχνική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Πολύμνια» με δύο μαγικές φωνές (soprano, mezzosoprano) και συνοδεία πιάνου. Όλη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία υπό τον συντονισμό και την επιμέλεια του έμπειρου σκηνοθέτη Νίκου Κροντηρά.
Η Επιτροπή Οργάνωσης του ECOCITY, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν και φέτος στη διοργάνωση των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στηρίζοντας με την εθελοντική τους δράση για μια ακόμη χρονιά τη μεγάλη προσπάθεια για την προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στη χώρα μας.
Περισσότερες πληροφορίες: www.oikopolisawards.gr & www.ecocity.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης