Μπράβο

Μπράβο… Τι ωραίες που είναι οι στιγμές που τους δίνουμε χρόνο, που προσαρμοζόμαστε εμείς στο φυσικό ρυθμό τους και δεν τις «βιάζουμε» για να ακολουθήσουν και να χωρέσουν μέσα τους τα πολλά δικά μας, συνειδητά ή μη «πρέπει» και υποχρεώσεις. Αυτήν την ομορφιά προσφέρει νομίζω το καλοκαίρι και αυτή εύχομαι να σας προσφέρει και φέτος.

της Ειρήνης Ρηγοπούλου, PHD. Σύμβουλος επαγγελματιών στο χώρο του wellbeng, irigop@aegean.gr

Μια τέτοια στιγμή, αναλογιζόμουν: οι άνθρωποι που νοιάζονται για την προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη και περαιτέρω ομορφιά, κάποιες φορές μπορεί να παρασυρθούν από το να εστιάζουν περισσότερο στην επίτευξη του επόμενο προσωπικού τους στόχου, στη διαδικασία που κάποια δική τους αλλαγή θέλουν να την «φέρουν» από το stretch zone, μέσα στο δικό τους comfort zone (πρακτικά, δηλαδή, θέλουν να επεκτείνουν το δικό τους comfort zone).

Αναλογιζόμουν λοιπόν, πόσο οι άνθρωποι αυτοί (μου επιτρέπετε να μιλήσω στο πρώτο πληθυντικό), πόσο λοιπόν εμείς, προσφέρουμε στον εαυτό μας και εκείνες τις στιγμές που θα μας πούμε το μπράβο! Που θα μας χαμογελάσουμε με ικανοποίηση στον καθρέφτη γιατί αντισταθήκαμε. Γιατί «μαλακώσαμε» ως άνθρωποι. Ή γιατί σηκωθήκαμε μετά από κάποιο γλίστρημα και συνεχίσαμε. Αλλά και επειδή δεν αρκεστήκαμε στο να κρίνουμε τους άλλους ή τις καταστάσεις, προσπαθώντας να κατανοήσουμε και να διαχειριστούμε με πιο λειτουργικό και αμοιβαία επωφελή τρόπο…; Πόσο συχνά η ζωή μας έχει τέτοιες στιγμές; Αν έχει, μπράβο μας! Αν όχι, νομίζω ότι κακώς δεν το έχουμε φροντίσει.

Ιδιαίτερα σήμερα, με ένα χειμώνα κουραστικό που μας έχει αφήσει με λίγες δυνάμεις και εφόδια (περισσότερα από αυτά που ήμαστε ενήμεροι ότι τα διαθέτουμε), με κάποιους από εμάς να μας βρίσκει ο μήνας αυτός, όχι τόσο ξεκούραστους όσο θα θέλαμε ή θα έπρεπε… ειδικά τώρα, λοιπόν, ας μας νοιαστούμε και με τον τρόπο αυτό!

Αυτό το μπράβο δεν είναι κραυγαλέο, δεν είναι μπράβο της έπαρσης, ούτε του εφησυχασμού. Είναι εκείνο το βαθύ και ουσιαστικό βλέμμα επικρότησης και εν τέλει, εμπιστοσύνης προς τον εαυτό μας, ώστε να συνεχίσουμε. Η ετυμολογία της λέξης μας παραπέμπει στο brave= γενναίο! Ας μας αναγνωρίσουμε λοιπόν, εκείνες τις στιγμές γενναιότητας που μας αξίζουν, τι λέτε;

Πηγή NaturaNrg #94

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code