Αρχική Διαγωνισμοί -ΕΛΗΞΕ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

-ΕΛΗΞΕ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Κερδίστε 6 διπλές προσκλήσεις για το Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου με ύμνους &
χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Oυρανίας Γκάσιου, στο Μέγαρο Μουσικής

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου │20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

6.000 αυλοί ηχούν χαρμόσυνα στο Μέγαρο!

Το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο στην Ελλάδα, στα δεξιοτεχνικά χέρια της Ουρανίας Γκάσιου

Την τιμητική του έχει ο βασιλιάς των μουσικών οργάνων τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στο Μέγαρο!  Η Ουρανία Γκάσιου, η οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Γαλλικής Προτεσταντικής Εκκλησίας του Λονδίνου, μια βραβευμένη δεξιοτέχνης με πάμπολλες εμφανίσεις σε ιστορικούς καθεδρικούς ναούς και σε ονομαστές αίθουσες συναυλιών του εξωτερικού, μάς ξεναγεί σε ένα μαγικό γαλαξία 6.000 αυλών!
Στο πρόγραμμα του ρεσιτάλ της, μερικές από τις ωραιότερες παρτιτούρες για εκκλησιαστικό όργανο που γράφτηκαν ποτέ για τη Θεία Γέννηση: αριστουργηματικά κοράλ του μεγάλου Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, χριστουγεννιάτικοι ύμνοι του μπαρόκ συνθέτη Γιόχαν Πάχελμπελ, δεξιοτεχνικές δημιουργίες σημαντικών εκπροσώπων της Γαλλικής Σχολής Εκκλησιαστικού Οργάνου, όπως του Λουί Βιερν, του Ολιβιέ Μεσσιάν και του Πιερ Κοσρώ.
Το μεγαλόπρεπο εκκλησιαστικό όργανο, το μοναδικό αυτών των διαστάσεων σε όλη την Ελλάδα, θα αντηχήσει χαρμόσυνα την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, σκορπίζοντας στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Μια βραδιά με τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την εποχή του Μπαρόκ μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Louis Vierne (1870-1937)
Carillon de Westminster [Οι καμπάνες του Ουεστμίνστερ] αρ. 6, έργο 54
Johann Sebastian  Bach (1685-1750)
Das alte Jahr vergangen ist [Πάει ο παλιός ο χρόνος] BWV 614
Johann Pachelbel (1653-1706)
Vom Himmel hoch, da komm’ ich her, P. 52
[Από τον ουρανό ψηλά, από εκεί έρχομαι]
Johannes Brahms (1833-1897)
Es ist ein Ros entsprungen [Ένα ρόδο φυτρώνει] αρ. 8, έργο 122
Olivier Messiaen (1908-1992)
La Vierge et l’enfant [Η Παρθένος και το βρέφος]
Les enfants de Dieu [Τα παιδιά του Θεού]
Dieu parmi nous [Μεθ’ ημών ο Θεός]
Διάλειμμα
Sigfrid KargElert (1877-1933)
Ροντό αλά Καμπανέλλα, έργο 156
Joseph Bonnet (1884-1944)
Elfes [Ξωτικά] έργο 7
David Willcocks  (1919-2015)
Prelude on Irby  [Πρελούδιο στο Ίρμπυ]
(Once in Royal David’s City)
Richard Purvis (1913-1994)
Prelude on Greensleeves  [Πρελούδιο στο Γκρήνσληβς]
(What child is this)
David Willcocks
Postlude on Mendelssohn [Ποστλούδιο στον Μέντελσον]
(Hark! The Ηerald-Αngels Sing)
Jοhann Sebastian Bach
Παστορέλα σε φα μείζονα, BWV 590
Pierre Cochereau (1924-1984)
Συμφωνικό σκέρτσο

Πληροφορίες

210 72.82.333, www.megaron.gr

 ————————————————————————————————————————————–
Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας και 6 τυχεροί με τους συνοδούς τους θα κερδίσουν από μία πρόσκληση για το Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου με ύμνους & χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Oυρανίας Γκάσιου, στο Μέγαρο Μουσικής.
Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό, κάνε like & share στις σελίδες facebook του Μεγάρου Μουσικής και της Νatura nrg   και οπωσδήποτε συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας: [contact-form-7 404 "Not Found"]

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

Η NATURA NRG /free press (διοργανώτρια εταιρεία) και το Μέγαρο Μουσικής, διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 6 τυχεροί/ ές με τους συνοδούς τους θα κερδίσουν από μία πρόσκληση για το Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου με ύμνους & χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Oυρανίας Γκάσιου, στο Μέγαρο Μουσικής.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών που θα αποστείλει τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στην διοργανώτρια εταιρεία και του Μεγάρου Μουσικής, καθώς και των συγγενών τους.

  1.  Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail, πόλη), μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.naturanrg.gr. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό.
  2. Ο διαγωνισμός λήγει την 19.12.2017, ώρες 19.00. Μετά την πάροδο της ημερομηνίας λήξης του διαγωνισμού καμία συμμετοχή δε θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση. Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί παρουσία του νομίμου εκπροσώπου της διοργανώτριας εταιρείας στα γραφεία της (Μακεδονίας 1, Περιστέρι- Αθήνα) την 19.12.2017, μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος τυχαίας επιλογής αριθμών, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.randomizer.org. Κάθε συμμετέχων φέρει ένα μοναδικό αύξοντα αριθμό, που λαμβάνει αυτόματα μετά την υποβολή της συμμετοχής του. Θα κληρωθούν 6 νικητές και 6 αναπληρωματικοί.
  3. Mετά την κλήρωση οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα για το δώρο που κέρδισαν με τηλεφωνική κλήση ή αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Κατά την παραπάνω επικοινωνία θα τους ζητούνται τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, κ.λ.π.) προκειμένου να μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία κατά την παραλαβή του δώρου του. Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος νικητής έχει δώσει μη έγκυρα στοιχεία, ή ότι η συμμετοχή του δεν πληροί κάποιον από τους όρους του παρόντος, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή. Επίσης, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή σε περίπτωση αδυναμίας της διοργανώτριας εταιρείας να επικοινωνήσει με τον νικητή μετά δύο ημέρες από τη διεξαγωγή της κλήρωσης.
  4. Οι συμμετέχοντες συναινούν στη δημοσίευση του ονόματός τους στη σελίδα της Νatura nrg στο facebook εφόσον είναι μεταξύ των νικητών.

Οι νικητές παραλαμβάνουν τα δώρα τους από το Μέγαρο ΜουσικήςΗ διοργανώτρια εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να κληρώσει ξανά τα δώρα που δεν αναζητήθηκαν ή δεν παραλήφθηκαν έγκαιρα από τους νικητές. Η συμμετοχή στην κλήρωση συνιστά ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση και αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους του συμμετέχοντος. Τέλος, να σημειωθεί ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας.

 

Προηγούμενο άρθροΡοφήματα σοκολάτας με Υπερτροφές
Επόμενο άρθροΤα μουσεία που αγάπησε το Instagram το 2017