NATURADailyΧριστουγεννιάτικες δραστηριότητες Πολυχώρου Τέχνης Modus Vivendi

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες Πολυχώρου Τέχνης Modus Vivendi

Τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουμε και πάλι παρέα με δραστηριότητες για μικρούς & μεγάλους! Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες Πολυχώρου Τέχνης Modus Vivendi

♦ «Η σημασία της αναπνοής στα παιδιά!»

⇒ Breathing workshop for kids με την Τζίνα Πούλου (Certified Buteyko Breathing coach & Instructor)

Οι καθημερινές προσλαμβάνουσες επηρεάζουν τα παιδιά και διαμορφώνουν τον τρόπο που μεγαλώνουν και ισχυροποιούνται (ή όχι) ως ενήλικες. Η αναπνοή τους είναι ίσως, το σημαντικότερο εφόδιο, το οποίο τους εξασφαλίζει υγεία, αλλά δυστυχώς το χάνουν όσο μεγαλώνουν, λόγω εξωτερικών παραγόντων, όπως το άγχος. Η αναπνοή τους «κονταίνει»,  μειώνεται η ζωτική χωρητικότητα των πνευμόνων, το οξυγόνο άλλοτε ξεπερνάει τα επιτρεπτά όρια και άλλοτε είναι αισθητά μειωμένο. Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες Πολυχώρου Τέχνης Modus Vivendi

Στόχος είναι να μην χάσει κανένα παιδί το δώρο της αναπνοής και να εξακολουθεί να ζει με την απόλυτη υγεία και ποιότητα! Γιατί τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν να αναπνέουν!

Η σωστή αναπνοή, όχι μόνο τροφοδοτεί το σώμα με όσο οξυγόνο χρειάζεται, αλλά μπορεί να καθαρίσει το μυαλό, να ενδυναμώσει τους μυς, να βελτιώσει τον ύπνο, να διευκολύνει την πέψη. Επίσης, μπορεί να απογειώσει την ανοσολογική απόκριση του σώματός, να συνδράμει στη δημιουργία αντισωμάτων, να μειώσει τα επίπεδα άγχους/στρες και να οπλίσει τον οργανισμό, κρατώντας τον υγιή και ανθεκτικό απέναντι στις ασθένειες.

Σωστή αναπνοή σημαίνει: έμφαση στη βιοχημική λειτουργία αλλά και στην τεχνική της αναπνοής. Τα παιδιά χρειάζονται τον ποιοτικό αέρα και την ισορροπημένη οξυγόνωση, ώστε να μην επιτρέψουν στις τοξίνες να εγκατασταθούν στον οργανισμό τους.

Αυτό όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με το οξυγόνο και σίγουρα όχι με την ποσότητα αέρα. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών αναπνέει από το στόμα, είτε συνειδητά είτε στον ύπνο τους και αυτό είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό για την υγεία τους. Δεν είναι τυχαίο το πόσα παιδιά πάσχουν από άσθμα, αλλά και από αδικαιολόγητο άγχος, διάσπαση προσοχής και τόσα άλλα.  Όλα δυστυχώς είναι αποτελέσματα του υπεραερισμού και γενικότερα της λανθασμένης λειτουργίας της αναπνοής.

⇒ Μέσω αυτού του σεμιναρίου τα παιδιά θα διδαχθούν τη λειτουργία της σωστής αναπνοής, τον σύμμαχό τους στη διαχείριση του άγχους και στην υγεία τους στην ενήλικη ζωή τους.

Επιπλέον, ο εγκέφαλός τους οξυγονώνεται αποτελεσματικά, συγκεντρώνονται και αποδίδουν ευκολότερα μαθησιακά. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν πολύ ευκολότερα τις τεχνικές αναπνοών και να φέρουν σε ισορροπία το οξυγόνο και το διοξείδιο του!

Πρόγραμμα συναντήσεων: 

1st GROUP: 28 & 29 Δεκεμβρίου | 2nd GROUP: 3 & 4 Ιανουαρίου | ώρα: 5.00 μ.μ.-6.00 μ.μ. Κόστος: 45 ευρώ / διήμερο  *απαραίτητη η κράτηση θέσης  

♦ Δημιουργικός χορός για παιδιά & γονείς

⇒ με την Μαρκέλλα Σταμούλη
*για παιδιά 5 έως 8 ετών μαζί με το γονέα/συνοδό τους

Σας προσκαλούμε σε μια «χορευτική» συνάντηση για μικρούς και μεγάλους, παιδιά μεταξύ των ηλικιών 5-8 με τους συνοδούς τους. Για να συνδεθούμε, να εκτονωθούμε και να παίξουμε μέσα από την κίνηση!

«Ένα πρωτοχρονιάτικο παραμύθι μετράει τις μέρες αντίστροφα, καθώς περιμένει τους πρωταγωνιστές του, μικρούς και μεγάλους εξερευνητές, που θα του δώσουν πνοή και θα το ζωντανεύσουν μέσα από την κίνηση τους! Σσσσσσ…. Δεν θα σας το πω ακόμα….

Σας προσκαλώ όμως να το ξεφυλλίσουμε παρέα παίζοντας, και αφήνοντας το σώμα μας ελεύθερο να ερμηνεύσει την ιστορία. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψουμε σε μακρινούς προορισμούς, περνώντας μέσα από χιόνια και φοβερούς αγέρες, να συναντήσουμε ζώα και φύση μαγευτική, παίζοντας χιονοπόλεμο και φτιάχνοντας χιονάνθρωπους, μέχρι να φτάσουμε στο πιο χορευτικό πρωτοχρονιάτικο πάρτι που βρεθήκατε ποτέ!

Αντλώντας εικόνες μέσα από τη δημιουργικότητα της φαντασίας μας, ή και χρησιμοποιώντας εργαλεία διαθέσιμα στον χώρο για να στολίσουμε την κίνηση μας, θα τρέξουμε, θα πηδήξουμε, θα τεντωθούμε, θα συρθούμε και θα κουνηθούμε μέχρι να φέρουμε τα πάνω κάτω, και τα κάτω πάνω! Θα δουλέψουμε σε ζευγάρια, αλλά και σε ομάδες, με τον εαυτό μας και ταυτόχρονα πάντα παρέα. Σας περιμένω!» Μαρκέλλα Σταμούλη

Πρόγραμμα συναντήσεων:

♦ Παρασκευή 30/12/2022 και ώρα 6.00 μ.μ.-7.15 μ.μ.
♦ Σάββατο 31/12/2022 και ώρα 11.00 π.μ.-12.15 μ.μ.
Κόστος: 25 ευρώ / (παιδί & συνοδός)

Ενημερωθείτε για τα προγράμματά μας από το site μας: www.kraterosmodusvivendi.gr

Πληροφορίες & εγγραφές: email: kraterosmodusvivendi@gmail.com
τηλ.: 2106892276-6981806728

 

 Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code