ΕυεξίαBody and mindTι είναι το Clean Sleeping και πώς θα το πετύχετε;

Tι είναι το Clean Sleeping και πώς θα το πετύχετε;

Δεδομένου ότι όλο και περισσότερες μελέτες επισημαίνουν τη σημασία που έχει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού ο καλός και σωστός ύπνος, δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που πλέον η προσοχή των ειδικών στην καλοζωία στρέφεται και στον τρόπο που κοιμόμαστε.
Ο ύπνος παίζει τόσο ισχυρό ρόλο στον προσδιορισμό της όρεξης και των επιπέδων ενέργειας που πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα – ακόμα και προτού σκεφτείτε τη διατροφή σας.
Κι επειδή μπορεί να αναρωτιέστε πώς θα πετύχετε το clean sleeping, έχουμε τα 7 βήματα που θα σας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

1) Συμπληρώστε 9-10 ώρες ύπνου κάθε βράδυ
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι 9 ώρες είναι το κλειδί υπέρ της αντιγήρανσης, της καλής σιλουέτας και του λαμπερού δέρματος.

2) Αποφύγετε τα μεταμεσονύχτια τσιμπολογήματα
Το ιδανικό για έναν ήρεμο και ελαφρύ ύπνο είναι να έχετε ολοκληρώσει τα γεύματά σας έως τις 21:00.

3) Κάντε γιόγκα και διαλογισμό
Είναι κοινό μυστικό ότι η γιόγκα και ο διαλογισμός προσφέρουν ηρεμία του νου, κάνοντας τον ποιοτικό ύπνο piece of cake.

4) Αφήστε το κινητό στην άκρη τουλάχιστον μισή ώρα πριν τον ύπνο
Το scrolling down μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να χάσετε τον ύπνο σας, καθώς το φως που εκπέμπει η οθόνη μπερδεύει τη μελατονίνη σας, την ορμόνη που αφορά στον ύπνο. Δίνει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι είστε ενεργοί, μη αφήνοντάς τον να κάνει την απαραίτητη παύση.

5) Διατηρήστε όσο είναι δυνατό ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνουΜε αυτό τον τρόπο διδάσκετε νου και σώμα να προετοιμάζεται την ίδια ώρα για ύπνο, κάνοντας τη διαδικασία με τον καιρό όλο και πιο εύκολη.

6) Περιορίστε τα ποσοστά καφεΐνης που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα
Λογικό να θέλετε έναν καφέ το πρωί, όμως ο δεύτερο και ο τρίτος αργά το απόγευμα δε βοηθούν την προσπάθειά σας να κοιμηθείτε καλά. Προσπαθήστε να μην καταναλώσετε ροφήματα με καφεΐνη τουλάχιστον 4 με 6 ώρες πριν πάτε για ύπνο.

7) Υιοθετήστε μια συνήθεια που σας χαλαρώνει
Το διάβασμα ενός βιβλίου, η ακρόαση μουσικής, το χαλαρό περπάτημα στη γειτονιά ή οτιδήποτε άλλο σας χαλαρώνει είναι ιδανικό να συμβεί λίγη ώρα πριν τον ύπνο.

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης