Αρχική Editorials Detox body and mind- editorial

Detox body and mind- editorial

34
Detox body and mind- editorial

Μια καινούρια χρονιά ξεκίνησε και είμαι σίγουρη ότι ίσως για πρώτη φορά κάναμε όλοι την ίδια ευχή. Υγεία. Τα υπόλοιπα ίσως φαίνονται ασήμαντα…

♥ της Νάνσυς Τσιμπίδη

Εθιμοτυπικά πάντα ξεκινάμε τη χρονιά με τεύχος αφιερωμένο στην αποτοξίνωση, αφού τις γιορτές όλοι το «ρίχνουμε έξω», ξεφαντώνουμε, πίνουμε περισσότερο αλκοόλ, τρώμε ανθυγιεινά συγκριτικά με την υπόλοιπη χρονιά, καταστρατηγούμε προγράμματα άσκησης.

Φέτος όμως κι αυτό διαφοροποιήθηκε. Οι καταστάσεις άλλαξαν.

Μπορεί να μη ξεφαντώσαμε και να μη ξενυχτήσαμε, μπορεί να μη φάγαμε και να μην ήπιαμε τόσο, αλλά συναισθηματικά ζοριστήκαμε πολύ!

Η πίεση που δεχόμαστε καθημερινά από τα όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι πιθανόν να μας επηρεάσουν πολύ αρνητικά. Απόλυτα λογικό. Σε συνδυασμό με διάφορα προσωπικά μας προβλήματα ή όσα αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα, επιβάλλεται να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα. Στην πραγματικότητα, οι ψυχικές – συναισθηματικές τοξίνες μπορεί να είναι ακόμη πιο επιζήμιες από τις φυσικές τοξίνες, καθώς σχεδόν όλες οι ασθένειες έχουν ψυχική προέλευση.

Σας ενδιαφέρει επίσης ⇒ Βιώσιμη υγεία. Η ποιότητα ζωής μετά την πανδημία!

Όσο περισσότερο προχωρούμε τεχνολογικά, μάλλον τόσο περισσότερο  απομακρυνόμαστε από μια υγιή ζωή. Το να ζεις με υψηλά επίπεδα άγχους, να ξοδεύεις χρόνο σε τοξικά εργασιακά και οικιακά περιβάλλοντα, να τρως ανθυγιεινά τρόφιμα, δημιουργώντας αυστηρές ρουτίνες για τον εαυτό σου, καθώς και μια σειρά από άλλες ανθυγιεινές πρακτικές που γίνονται εύκολα ο κανόνας της ζωής σου.

Έτσι, οι ψυχικές, συναισθηματικές και σωματικές τοξίνες κάνουν σπίτι τους στο σώμα σου και γίνεσαι ευάλωτος σε ασθένειες.

Η αποτοξίνωση του νου είναι αληθινή υγεία, πραγματική ελευθερία!

Detox body and mind- editorial meditation-yoga

Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε αυτό το ξεκαθάρισμα. Πέτα όλα τα άχρηστα. Απόφυγε ό,τι τοξικό. Το λέμε και το ξαναλέμε. Φρόντισε εσένα. Όμως φέτος προστάτευσε κυρίως την ψυχική σου υγεία. Είναι πολύ σημαντικό να πιστέψεις  ότι όλο αυτό που συμβαίνει θα περάσει, γιατί θα περάσει. Και να θυμάσαι ότι δεν είσαι ο μόνος που το βιώνει.

Εσύ όμως ξέρεις, έμαθες ότι ο φόβος, οι τοξικές σκέψεις και πληροφορίες θα σε τσακίσουν. Ψυχικά και σωματικά. Η επόμενη μέρα πρέπει λοιπόν να σε βρει υγιή, σωματικά αλλά πρωτίστως ψυχικά. Τότε θα είσαι πραγματικά ελεύθερος. Και για να γίνει αυτό, ο μόνος που μπορεί να το καταφέρει για εσένα είσαι εσύ και κανένας άλλος.

Τα καλύτερα λοιπόν έρχονται αν εσύ το επιλέξεις. Να έχεις μία υπέροχη χρονιά, γεμάτη υγεία και θετική ενέργεια!

Detox body and mind- editorial

Πηγή: Naturanrg#118owww.naturanrg.gr

Προηγούμενο άρθροYoga Detox – Αποτοξίνωση με γιόγκα!
Επόμενο άρθροΤα κτίρια-κοσμήματα της Αθήνας ξαναβρίσκουν ζωή