ΔιατροφήΔημητριακά: Το δώρο της Γης στο ...πιάτο σας!

Δημητριακά: Το δώρο της Γης στο …πιάτο σας!

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και με σημαντικά οφέλη για την υγεία, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα δημητριακά αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφικής πυραμίδας –και όχι μόνο.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το κοινό να μάθει περισσότερα για τα δημητριακά, που αποτελούν τη βάση της διατροφής μας, το πρώτο portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο medNutrition.gr, ξεκίνησε την 1η Απριλίου την ενημερωτική καμπάνια με τίτλο «Δημητριακά: Το δώρο της Γης στο …πιάτο σας!».

Πόσα δημητριακά πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά;

Γιατί τα προϊόντα ολικής άλεσης υπερέχουν σε σχέση με τα επεξεργασμένα δημητριακά; Τι θα πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες όταν επιλέγουμε δημητριακά; Πώς θα διατηρήσουμε την γεύση αλλά και τη θρεπτική ισορροπία τρώγοντας δημητριακά; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει απάντηση η επιστημονική ομάδα του medNutrition, με απώτερο στόχο ο καταναλωτής να μπορεί να κάνει πιο συνειδητές και πιο σωστές διατροφικά επιλογές των τροφίμων που καταλήγουν στο πιάτο του.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο της ολικής άλεσης και στην υγεία του πεπτικού συστήματος, το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ.) έχει αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη καμπάνια, θέτοντάς την υπό την αιγίδα του. Την επιστημονική ομάδα της καμπάνιας αποτελούν οι Κατερίνα Βάμβουκα, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. και Παναγιώτης Βαραγιάννης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Med.Sc., Ph.D.can
Ενημερωθείτε για την καμπάνια στη διεύθυνση www.grainsofnature.gr

Πηγή: NaturaNrg #49

Sas-endiaferei_arrow

Μεσογειακή διατροφή: lifestyle & αντιγήρανση

Δημητριακά. Το χρυσάφι της γης

Ασυνήθιστοι συνδυασμοί γευμάτων υψηλής διατροφικής αξίας

Σνακ χαμηλά σε υδατάνθρακες

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code