ΕυεξίαFitnessΔιακοπές σε 2 ρόδες!

Διακοπές σε 2 ρόδες!

Οικονομία, ευελιξία, άσκηση αλλά και διασκέδαση.
Γνωρίστε το ποδήλατο, ένα οικολογικό και οικονομικό μέσο μεταφοράς, με παιδική καρδιά!

 ♦ του Γιώργου Λιαδή

Μελετήσαμε τους χάρτες μας, κλείσαμε δωμάτιο ή ετοιμάσαμε τη σκηνή μας, μάθαμε τις προβλέψεις για τον καιρό και πήραμε έξτρα σαμπρέλες και μπαταρίες. Ετοιμάσαμε τις φωτογραφικές μας μηχανές, φιλήσαμε σταυρωτά φίλους και γνωστούς και αφήσαμε το χώρο εργασίας μας, σίγουροι πως η Δευτέρα της επιστροφής είναι ακόμα πολύ μακριά… Το μόνο που μάς μένει είναι να βρούμε τον τρόπο να ταξιδέψουμε μέχρι τον επίγειο παράδεισο στον οποίο έχουμε σχεδιάσει να ποδηλατήσουμε…

Και πώς πάνε μέχρι εκεί;

Με ποδήλατο

Είναι η πιο απλή και εύκολη λύση, αν ο προορισμός μας είναι κοντινός (ή όχι και τόσο). Το πρόβλημα είναι συνήθως το φορτίο, ιδιαίτερα αν έχουμε σκηνές μαζί μας που προσθέτουν όγκο και βάρος. Επιλέγουμε (όπου αυτό είναι δυνατό) να φορτώνουμε την περιουσία μας στη σχάρα του ποδηλάτου και όχι σε τσάντες ή backpack που θα μάς κουράσουν. Είναι καλύτερα να τοποθετούμε το βάρος στο ποδήλατο, παρά στην πλάτη μας!
Από όσο χρόνο υπολογίσουμε για τη διαδρομή μας, προσθέτουμε λίγο ακόμα, για να είμαστε άνετοι και να μπορούμε να κάνουμε στάσεις ή να αντιμετωπίσουμε τυχόν απρόοπτα, χωρίς άγχος.

Με καράβι

Τα καράβια είναι φίλοι μας! Δένουμε το ποδήλατό μας στο χώρο που μπαίνουν τα αυτοκίνητα και η μεταφορά τους γίνεται δωρεάν. Καλό θα ήταν να έχουμε μαζί μας χταποδάκια, για να τα σταθεροποιήσουμε και μια αλυσίδα για λόγους ασφαλείας. Αν και δεν έχει ακουστεί κάποιο κρούσμα κλοπής σε καράβι, καλό θα ήταν, αν μεσολαβούν στάσεις πριν το λιμάνι προορισμού μας, να έχουμε το νου μας…

Με τρένο

Δεν υπάρχει σκευοφόρος και η μεταφορά του ποδηλάτου είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Εξαίρεση αποτελεί ο προαστιακός, στον οποίο τα ποδήλατα τοποθετούνται στο τελευταίο βαγόνι, στη θέση για τα ΑΜΕΑ. Και εδώ η μεταφορά τους γίνεται δωρεάν και το χταποδάκι αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο.

Με το ΚΤΕΛ

Αν μπει ποδήλατο… θα μπει στους χώρους των αποσκευών, κάτι που προϋποθέτει να βγάλουμε τη μπροστινή ρόδα. Καλό είναι να ζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες στο 14 505, πριν προγραμματίσουμε την εκδρομή μας.

Το σπαστό πάει παντού!

Αν έχουμε σπαστό ποδήλατο, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τον τρόπο μεταφοράς του, καθώς θεωρείται αποσκευή και μπαίνει παντού. Βέβαια, δεν συνίσταται για πολλά χιλιόμετρα ή κακοτράχαλο οδόστρωμα, αλλά είναι μια εναλλακτική λύση που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας.

Πηγή: NaturaNrg #17

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης