GreenΔίκτυο 5G: Απώτερος σκοπός η χειραγώγηση του ανθρώπου;

Δίκτυο 5G: Απώτερος σκοπός η χειραγώγηση του ανθρώπου;

Όλη η αλήθεια για το δίκτυο 5G!

Η τεχνολογία 5G ή πέμπτης γενιάς δεν είναι μια συνέχεια της 3G ή 4G αλλά μια αρκετά διαφορετική τεχνολογία που αλλάζει όλες τις βασικούς παραμέτρους της ασύρματης επικοινωνίας

 ⇒  Δρ. Θεόδωρος Μέτσης, Dipl. Eng. M.Sc.(Eng.), Ph.D. Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου – Μηχανικού Περιβάλλοντος*

Ζω στο βόρειο Λονδίνο στην περιοχή Harrow. Από τα τέλη του προηγούμενου Δεκέμβρη οι εταιρείες EE και Vodafone άρχισαν εργασίες εγκατάστασης 5G στην περιοχή μου. Στα τέλη Φεβρουαρίου περίπου, τοποθετήθηκαν 2 νέες κεραίες 5G, μοιάζουν με κολώνες φωτισμού. Αυτές είναι κοντά στο ύψος του ανθρώπου και σε απόσταση λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το σπίτι μου και δεξιά και αριστερά. Επίσης στην περιοχή υπάρχουν και άλλου τύπου κεραίες -οι γνωστοί πύργοι- που όμως δεν ξέρω αν είναι 5G ή 4G. Εδώ και ενάμιση μήνα άρχισα να έχω πονοκεφάλους και μούδιασμα προσώπου, δοντιών, νευρικά τικ, πόνο στα αυτιά και ταχυπαλμίες.

Φυσικά δεν έκανα καμία σύνδεση αρχικά. Όσο όμως περνάει ο καιρός διαπιστώνω ότι κάτι στην ατμόσφαιρα με επηρεάζει ενώ όταν φεύγω στην εξοχή δεν τα αισθάνομαι όλα αυτά…  Ζητώ την συμβουλή σας γιατί σκοπεύω να ενημερώσω τους γείτονες και να ζητήσουμε απαντήσεις από το τοπικό συμβούλιο. Αυτή τη στιγμή που σας γράφω νοιώθω το δέρμα μου να καίει σα να έχω κάνει ηλιοθεραπεία και γενικά δεν βρίσκω ηρεμία. Οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή θα μπορούσατε να μου δώσετε θα μου ήταν πολύτιμη.

Αυτό είναι απόσπασμ­α από email που έλαβα πρόσφατα από συμπατριώτισσά μας που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Κραυγή αγωνίας μιας νέας που εγκατέλειψε την πατρίδα την εποχή της κρίσης και αναζήτησε καλύτερες συνθήκες εργασίας σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα όπως πολλοί άλλοι Έλληνες. Δυστυχώς στην Μ. Βρετανία την πρόλαβε αυτό που κάποιοι αποκαλούν “Πρόοδο και Ανάπτυξη”. Η τεχνολογία 5G έχει ήδη εγκατασταθεί σε 21 πόλεις και τα συμπτώματα υγείας δεν άργησαν να εμφανιστούν.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Ένα 5% των πολιτών που ζουν σήμερα στα μεγάλα αστικά κέντρα παρουσιάζουν κάποια μορφή ηλεκτρικής υπερευαισθησίας που σήμερα μπορεί να μεταφράζεται μόνο σε μια δυσκολία ύπνου ή ένα σφύριγμα στα αυτιά ενώ αν συνεχισθεί η έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, η υπερευαισθησία αυτή μπορεί να πάρει μια πολύ δυσάρεστη μορφή. Πολλά άτομα που ταλαιπωρούνται από αυτό το σύνδρομο δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται και ποια είναι η αιτία ενώ θα πω ότι ακόμα και οι περισσότεροι γιατροί δεν είναι ενήμεροι ούτε από πού προέρχεται ούτε ποια είναι τα χαρακτηριστικά συμπτώματα.

Η σύγχρονη κατάχρηση της κινητής τηλεφωνίας, του 24ωρου Wi Fi σε κάθε γωνιά του σπιτιού, και το αδιάλειπτο “χαζολόγημα” για ώρες στην οθόνη του κινητού μας ή του tablet, μας εκθέτει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια ακτινοβολία που κάθε άλλο από αθώα μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Τα προβλήματα υγείας που μας αναφέρει η ανεξάρτητη επιστημονική κοινότητα σε περισσότερα από 10.000 δημοσιευμένα συγγράμματα είναι και πολλά και σοβαρά. Η πολιτεία έχει επιλέξει να τα αγνοεί, οι θεσμοί της Υγείας σφυρίζουν αδιάφορα και ο νομοθέτης στη χώρα μας να τα ασπάζεται ακόμα ως ασφαλή όρια αυτά της προηγούμενης εικοσαετίας!!

Οι πάροχοι εκμεταλλευόμενοι τον εθισμό εκάστου από εμάς στην ευκολία των ασύρματων Gadgets φροντίζουν να παρέχουν ισχυρό και αδιάλειπτο σήμα 24 ώρες για να ικανοποιήσουν μια τρέλα που το σύγχρονο marketing μας τροφοδοτεί και προωθεί χωρίς αναστολές και περιορισμούς. Έτσι οι περισσότεροι δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα ότι οι κεραίες δίπλα μας έχουν πολλαπλασιαστεί και εξακολουθούν να φυτεύονται με ταχύτατους ρυθμούς μετατρέποντας τις σύγχρονες πόλεις σε φούρνους μικροκυμάτων βιβλικών διαστάσεων.

Σε αυτήν την δυσάρεστη συγκυρία, η σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να εγκαταστήσει την 5η γενιά κινητής τηλεφωνίας με πρόσχημα το γρήγορα internet αλλά με απώτερο σκοπό τη χειραγώγηση και έλεγχο όλων των κινήσεων του ανθρώπου ακόμα και των συναισθημάτων.

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η 5η ΓΕΝΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 

Η τεχνολογία 5G ή πέμπτης γενιάς δεν είναι μια συνέχεια της 3G ή 4G αλλά μια αρκετά διαφορετική τεχνολογία που αλλάζει όλες τις βασικούς παραμέτρους της ασύρματης επικοινωνίας με πρώτη αυτήν των υψηλών συχνοτήτων αφού από τα 2,4 GHz που υιοθετεί η 4G θα ανέβουμε στα 60 GHz (βλέπε Wuhan) αλλά και μέχρι τα 100GHz. Οι κεραίες υιοθετούν μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία με μαζικές εκπομπές κατευθυνόμενου σήματος που εστιάζει και παρακολουθεί τον χρήστη. (ΜΙΜΟ και Beam forming). Ανάλογη τεχνολογία ακολουθούν και τα κινητά τηλέφωνα 5G smart phones με πολλαπλές κεραίες.

Η τεχνολογία 5G υπόσχεται υψηλές ταχύτητες και μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων με ασύρματη επικοινωνία αλλά την ταχύτητα αυτή και ένα μεγάλο όγκο δεδομένων μπορούμε να την εξασφαλίσουμε και με σταθερή σύνδεση μέσω οπτικών ινών.

Οι ιδιότητες αυτές της 5G δεν εξυπηρετούν ειδικά τις ανάγκες του χρήστη, όπως πολύ έντεχνα προβάλλονται από τα ΜΜΕ αλλά περισσότερο τις ανάγκες της πολιτείας και της εξουσίας αφού αυτές οι ιδιότητες της τεχνολογίας 5G δίνουν τη δυνατότητα συλλογής μεγάλου όγκου πληροφοριών σε real time που εξυπηρετεί ταυτόχρονη συλλογή και παρακολούθηση άπειρων σημείων με στόχο τον μαζικό έλεγχο, (θα ήταν ψέματα αν δεν πω) “του πολίτη”.

Ο απλός χρήστης και μάλιστα εν κινήσει (on the go) δεν χρειάζεται και δεν θα χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ την ταχύτητα και τον όγκο των δεδομένων που του παρέχει η 5G και επομένως θα χαρακτήριζα το πρωτόκολλο της ασύρματης επικοινωνίας 5G πιο απαραίτητο και πολύ πιο χρήσιμο για την πολιτεία, ή την εξουσία, παρά για τον χρήστη.

5g-diktio-kiniti-tilefonia-aktinovolia

Πράγματι οι βιολογικές επιπτώσεις στον άνθρωπο είναι πολλαπλές και σοβαρές. Είναι γνωστές από την δεκαετία του 60 με μελέτες του Αμερικανικού Ναυτικού (US Nany) και της Αμερικανικής Αεροπορίας (US Air Force) που εστιάζουν στα βιολογικά προβλήματα από την χρήση της ασύρματης επικοινωνίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά και στην χρήση των Radar.

Παράλληλες μελέτες και πορίσματα υπάρχουν και σε ρώσικες μελέτες από στις αρχές του 1970. Πολύ ενημερωτικό για τις βιο-ηλεκτρικές ιδιότητες του άνθρωπου είναι το Βιβλίο του Robert Ο Becker με τίτλο “The Body Electric” μία εργασία που τον έφερε δύο φορές πολύ κοντά στο βραβείο NOBEL αλλά και τις δύο φορές η υποψηφιότητα του απορρίφθηκε.

 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Πρόσφατα (2019) ο Ερευνητής Ronald Kostoff του Georgia Institute of Technology, ΗΠΑ συγκέντρωσε και αρχειοθέτησε 5400 δημοσιευμένες μελέτες με τις βιολογικές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο, σύμφωνα με την Ιατρική τους ονομασία (MeSH–Medical Subject Heading) και περιλαμβάνουν τις κατηγορίες:

Καρκινικά συμπτώματα – Νευρολογικά – Γενετικά και αναπαραγωγής – Προβλήματα Όρασης – Καρδιακά και Κυκλοφορικά νοσήματα – Επιπτώσεις στον αδένα Pineal – Οξειδωτικό stress – Προβλήματα DNA – Απόπτωση / καταστροφή των κυττάρων – Προβλήματα του ανοσοποιητικού – Θέματα διαπερατότητας όπως αυτά του αιματο-εγκεφαλικού φραγμού – Φλεγμονές, αλλά και διάφορα άλλα συμπτώματα όπως η Ηλεκτρική υπερευαισθησία, ύπνος, ζάλη και διαταραχές του εγκεφάλου.

ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Στο πρόσφατο βιβλίο του, o Καθηγητής Martin L. Pall του Washington state University με τίτλο 5G: Great risks for EU,US. and International Health! Compelling Evidence for Eight Distinct Types of Great Harm caused by Electromagnetic Fields. Exposures and the Mechanisms that Causes Them, δίδει 8 διαφορετικές κατηγορίες βιολογικών επιπτώσεων.

Αυτές είναι:
  1. Βλάβες – καταστροφή της αλυσίδας του DNA
  2. Μειωμένη γονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες
  3. Νευρολογικές και Νευροψυχιατρικές επιπτώσεις
  4. Κυτταρική καταστροφή
  5. Οξειδωτικό στρες και δημιουργία φλεγμονών και ελευθέρων ριζών
  6. Ενδοκρινικές και Ορμονικές διαταραχές
  7. Βλάβη στην διακίνηση ιόντων ασβεστίου (Increased Intercellular Calcium)
  8. Νεοπλασίες – Καρκίνοι

Το σύνολο των δημοσιευμένων επιστημονικών συγγραμμάτων ξεπερνά τα 10.000 και δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε και τις 1800 μελέτες που επεξεργάστηκαν οι 29 ειδικοί και κατέληξαν στα άκρως αποκαλυπτικά πορίσματα του Bioinitiative Report του 2012.

Ας σημειωθεί ότι όλες οι ανωτέρω μελέτες και συγγράμματα αφορούν Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία από συστήματα GSM, G3 και G4 με χαμηλές συχνότητες και σήμα με σαφώς πιο μειωμένη δυναμική (παλμικότητα και πολικότητα) από αυτό που προβλέπεται στην τεχνολογία 5G.

Τα πειράματα του αμερικανικού προγράμματος NTP και τα πορίσματα του Διεθνούς φήμης Ramazzini Institute της Ιταλίας συνηγορούν με όλα τα ανωτέρω συμπληρώνοντας την μακριά και ανησυχητική λίστα των βιολογικών επιπτώσεων στον άνθρωπο.

⇒ Σας ενδιαφέρει: Κινητά και ανδρική υπογονιμότητα

♦ ♦ ΑNAΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ενδιαφέρον είναι ότι πρόσφατες μελέτες και επιστημονικές ανακοινώσεις με αναφορά στην πανδημία του Covid-19 εντοπίζουν σαν βασικό σύμπτωμα την “Hypoxia” δηλαδή την στέρηση οξυγόνου από τον οργανισμό είτε λόγω απόστασης από την επιφάνεια της γης είτε λόγω μιας άλλης αιτίας που μπορεί να προκαλέσει η στέρηση οξυγόνου O2 (Oxygen starvation), όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει σε Video ο εντατικολόγος γιατρός Dr. Kameron Kyle-Sidell που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μάχης με τo Covid-19 στην Νέα Υόρκη.

Σήμερα όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την μαζική εγκατάσταση της 5ης γενιάς ασύρματης επικοινωνίας 5G όπου οι συχνότητες των 60 GHz όμοιες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στην Wuhan και περιέργως και στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess είναι γνωστό ότι απορροφώνται από το Οξυγόνο αλλάζοντας την κατάσταση των μορίων του και το καθιστούν εντελώς ακατάλληλο για να καλύψει τις αναπνευστικές ανάγκες του ανθρώπου και την οξυγόνωση του αίματος.

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κινητή τηλεφωνία έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα του πολίτη και αυτή η τεχνολογία ήρθε και θα μείνει. Δεν μπορούμε να αποχωριστούμε σήμερα την ασύρματη επικοινωνία, μπορούμε όμως εύκολα να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες και να προστατευθούμε από μια υπέρμετρη ακτινοβολία που υπάρχει γύρω μας.

Η διαφορά μεταξύ χρήσης και κατάχρησης μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας και μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τουλάχιστον στην χώρα μας, οδηγίες χρήσης αυτής της τεχνολογίας από κάποιον υπεύθυνο φορέα αλλά ούτε ποτέ το υπουργείο Υγείας έλαβε τον κόπο να προειδοποιήσει για τα συμπτώματα και τις ασθένειες που μπορεί να προκύψουν βάσει των χιλιάδων δημοσιευμένων επιστημονικών συγγραμμάτων.

Σήμερα είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε και να κάνουμε χρήση της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας με ισχύοντα όρια επικινδυνότητας κυριολεκτικά “ληγμένα” από το 2000. Όρια που αναφέρονται σε νούμερα που έχει υποδείξει μια MKO τo 1998, χωρίς έρευνα και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση. Ακόμα και ένας μη ειδικός καταλαβαίνει ότι τα όρια του 1998 αφορούν μια άλλη τεχνολογία και όχι την τεχνολογία 5G με ένα σήμα που χαρακτηρίζεται από έντονη παλμικότητα, πολικότητα και εντελώς διαφορετικά δυναμικά χαρακτηριστικά από αυτά της τεχνολογίας GSM του 1998.


Εξαφανίζονται οι μέλισσες…

Μετά τις ΗΠΑ ήρθε και στην Ευρώπη η «Διαταραχή Κατάρρευσης Αποικίας. Πρόκειται για την μαζική απονέκρωση των μελισσών που οφείλεται, σύμφωνα με έρευνες, στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία υψηλής τάσης που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

stop 5g- lene-oi-melisses


 ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ

Είναι εμφανές ότι σύντομα ο άνθρωπος θα πρέπει να ανταγωνισθεί την (ΑΙ) τεχνητή νοημοσύνη και αν τυχόν δεν τα καταφέρει ίσως αναγκασθεί και να υποταχθεί.

Μπορεί υπό αυτό το καθεστώς οι πόλεις του και τα σπίτια του αναμφισβήτητα να είναι smart, αλλά ο ίδιος δε θα είναι smart αφού κινδυνεύει να χάσει κάθε πρωτοβουλία. Ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος και συγκεκριμένα ενώ η τεχνητή νοημοσύνη θα εξελίσσεται, τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας θα μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς τη νοημοσύνη του ανθρώπου μεγαλώνοντας έτσι το χάσμα μεταξύ αυτού και της τεχνητής νοημοσύνης και τελικά ο άνθρωπος να βρεθεί δέσμιος αυτού που ο ίδιος κατασκεύασε.

Smart θα είναι αν λάβουμε υπ’ όψιν τις χιλιάδες επιστημονικές μελέτες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία και να κάνουμε χρήση και όχι κατάχρηση της ασύρματης επικοινωνίας μέσα από κανόνες και οδηγίες που θα προστατεύουν τον άνθρωπο με σαφή ανακατάταξη των προτεραιοτήτων όπου ο άνθρωπος και οι ανθρώπινες αξίες θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τα τεχνολογικά επιτεύγματα και το οικονομικό όφελος.

Θα πρέπει η διαχωριστική γραμμή να είναι σαφής και απαραβίαστη ώστε η τεχνολογία να παραμένει προς όφελος του ανθρώπου και να αποκλεισθεί κάθε δυνατότητα να τον επηρεάσει δυσμενώς ή να τον προσπεράσει. Θα πρέπει να γίνει μια αφύπνιση τόσο των αρχών όσο και των πολιτών ώστε η τεχνολογία να παραμένει αποκλειστικά στην υπηρεσία του ανθρώπου.


5g-diktio-metsisWHO IS WHO

* Ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης είναι Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος, ειδικός σε θέματα περιβαλλοντικά και ηλεκτρορρύπανσης. Έλαβε το διδακτορικό του πτυχίο το 1973 από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ τρία χρόνια νωρίτερα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εργάστηκε σε διάφορες υψηλές θέσεις στη Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα και Μέση Ανατολή από το 1969. Ειδικά πεδία ενδιαφέροντος είναι τα κτίρια με χαμηλό EMR και μειωμένος ‘βρώμικος ηλεκτρισμός’ που οδηγούν σε ένα ‘ασφαλές – υγιές σπίτι’ και χωρίς ακτινοβολία. Ασχολείται με ειδικές δραστηριότητες κατάρτισης και εκπαίδευσης σε σχέση με την έκθεση στην ανθρώπινη υγεία τόσο στον ελεύθερο χρόνο όσο και στην εργασία.

Είναι συγγραφέας δύο σημαντικών βιβλίων: «Η ακτινοβολία της τεχνολογίας» και «Παίζοντας παιχνίδια με την υγεία σας» που εκδόθηκαν την τελευταία πενταετία.

Πηγή: www.naturanrg.gr, Natura Nrg #113

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης