Δύο Χρυσά ο Άγγελος Βασιλείου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου/Τριάθλου

Δύο Χρυσά ο Άγγελος Βασιλείου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου/Τριάθλου

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Fitness

Ο αθλητής Άγγελος Βασιλείου,  επέστρεψε με δύο χρυσά μετάλλια στις αποσκευές του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  στη Γουατεμάλα.

Την πρώτη αγωνιστική ημέρα στο τρίαθλο πρώτευσε και στα τρία αγωνίσματα σκοποβολή με βολές, κολύμβηση 400μ. και δρόμο 3.200μ. συνολικά. ενώ τη δεύτερη μέρα κέρδισε το χρυσό στο δίαθλο. Ο Έλληνας αθλητής σημείωσε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών (κατηγορία εφήβων) στο Δίαθλο με χρόνο 10:37!

Συγχαρητήρια Άγγελε!

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ειδικών συνθέτων αγωνισμάτων, και συγκεκριμένα τριάθλου και διάθλου, οι αγώνες των οποίων διεξήχθησαν στην Γουατεμάλα υπήρξε νέο «πεδίον δόξης λαμπρόν» για τον πολυσύνθετο Άγγελο Βασιλείου, μαθητή του Κολλεγίου Αθηνών, που συνδυάζει ιδανικά σε πολύ υψηλό επίπεδο την μάθηση με την άθληση.

Ο Άγγελος Βασιλείου επέστρεψε με δύο χρυσά μετάλλια στις αποσκευές του. Την πρώτη αγωνιστική ημέρα στο τρίαθλο πρώτευσε και στα τρία αγωνίσματα σκοποβολή με βολές, κολύμβηση 400μ. και δρόμο 3.200μ. συνολικά. Ο Άγγελος επικράτησε με διαφορά ενός λεπτού και δεκατριών δευτερολέπτων από τον δεύτερο.

Η δεύτερη αγωνιστική ημέρα συνεχίσθηκε με το δίαθλο με κολύμβηση 200μ. και δρόμο 3.000μ. όπου κατάφερε να επιτύχει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία των εφήβων. Η πολύμηνη προετοιμασία αλλά και η αγωνιστικότητα και το πείσμα του τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις ιδιαίτερες δυσκολίες του τροπικού κλίματος με τη ζέστη και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας.

Ο Άγγελος, ο μόνος Έλληνας που συμμετείχε, έδωσε ίσως το δυσκολότερο έως τότε αγώνα της ζωής του, κατορθώνοντας να πρωτεύσει και να γίνει αιτία να ανακρουσθεί δυο φορές ο εθνικός ύμνος μας. Αν και μαθητής της τρίτης λυκείου φορτωμένος με το «βαρύ» πρόγραμμα προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ήταν πιστός στο ετήσιο «ραντεβού» του με τον αθλητισμό.

Την προηγούμενη χρονιά, στην αντίστοιχη διοργάνωση στην Κύπρο, είχε τερματίσει πρώτος και τρίτος στην κατηγορία των παίδων. Επίσης το 2013 είχε βραβευτεί από τον ΠΣΑΤ ως ο καλύτερος νέος αθλητής με υψηλές μαθητικές διακρίσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *