ΕυεξίαBody and mindEarthing... ένα με τη γη!

Earthing… ένα με τη γη!

Earthing… ένα με τη γη! Καθ’ όλη την εξέλιξή τους οι άνθρωποι περπατούσαν ξυπόλυτοι λαμβάνοντας από τη Γη μια φυσική και ήπια ηλεκτρική ενέργεια. Είναι σίγουρο ότι κι εσείς οι ίδιοι την έχετε αισθανθεί πολλές φορές στη ζωή σας. Ίσως, στις διακοπές σας καθώς περπατούσατε με γυμνά πόδια στην αμμουδιά, αισθανθήκατε ένα γλυκό μούδιασμα ή μια ζεστασιά στα πόδια σας. Μια αίσθηση ευεξίας. Αυτή ακριβώς η αίσθηση είναι η ενέργεια του εδάφους που διαπερνά το σώμα, που ως καλός αγωγός, έρχεται σε επαφή με τη Γη, δημιουργώντας ένα είδος ηλεκτρικού κυκλώματος. Όμως, ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας απομακρύνει διαρκώς από αυτή τη ροή ενέργειας και ευεξίας. Έχετε σκεφτεί ότι αυτή η έλλειψη μπορεί να μας κάνει να υποφέρουμε;

της Μαρίας Γκέκα

woman, fall, leaves, treeΤο σώμα μας συνδέεται ενεργειακά με τη Γη. Κανείς δεν μας δίδαξε αυτή τη σύνδεση, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέπουμε ότι μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες οι άνθρωποι διατηρούσαν στενή επαφή με τη Γη, την οποία απαρνήθηκαν στο όνομα της προόδου, του πολιτισμού και της άνεσης. Σήμερα τα γυμνά μας πέλματα με τις δεκάδες νευρικές απολήξεις σπάνια πατούν στο έδαφος. Η ιδέα της γείωσης ή earthing, όρος ευρύτερα διαδεδομένος θεωρείται πλέον από μερίδα επιστημόνων μια από τις πιο ασφαλείς θεραπείες αντιγήρανσης, καθώς αξιοποιεί ένα πολύ απλό και αποδεκτό στοιχείο, το γεγονός ότι όταν το ανθρώπινο σώμα ακουμπά στο έδαφος, φορτίζεται με θετική ενέργεια.

Άφησε τη φύση να σου διώξει το στρες

Οι έρευνες αποκαλύπτουν τώρα πως αυτή η ενέργεια δημιουργεί μια ξεχωριστή και ευχάριστη αλλαγή στη φυσιολογία. Προάγει την υγεία, τη ζωτικότητα, προσφέρει καλύτερο ύπνο, εναρμονίζει και σταθεροποιεί τους βασικούς βιολογικούς ρυθμούς του σώματος, περιορίζει (και συχνά εξαφανίζει) χρόνιες φλεγμονές και ανακουφίζει από πόνους.

Η αποσύνδεση από αυτή τη φυσική πηγή ενέργειας που βρίσκεται κάτω απ’ τα πόδια μας, ενδέχεται να είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας πίσω από την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων των χρόνιων ασθενειών τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικότερα των φλεγμονωδών νοσημάτων. (Νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα, ψωρίαση, πολλαπλή σκλήρυνση κ.λπ.)

Αν πάσχετε από φλεγμονές και χρόνιους πόνους, βγείτε έξω και πατήστε ξυπόλυτοι πάνω στη γη έστω και για μία ώρα. Αρχικά θα νιώσετε την ενέργεια που αρχίζει να κυκλοφορεί από τη γη στο σώμα σας μέσα από τα πόδια. Μετά από μόλις μια ώρα θα αρχίσετε να αισθάνεστε σημαντική μείωση των πόνων στο σώμα σας. Θα εκπλαγείτε!!!

Γειωθείτε γιατί:

  • Τα καταγεγραμένα οφέλη της γείωσης είναι:
  • Ανακούφιση από τον πόνο και τη χρόνια φλεγμονή
  • Απαλλαγή από το άγχος και την ένταση των μυών
  • Βελτίωση του ύπνου και χαλάρωση
  • Βελτίωση της κυκλοφορίας
  • Βελτιωμένη αθλητική απόδοση
  • Βελτιωμένη συναισθηματική και πνευματική ισορροπία
  • Αποκατάσταση των φυσιολογικών βιολογικών ρυθμών

Φυσιολογική και Ψυχολογική Ισορροπία

Η άμεση επαφή με τη γη μάς συνδέει με μια απεριόριστη πηγή ηλεκτρονίων. Αυτά τα ηλεκτρόνια δρουν ως αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, που είναι η αιτία του πόνου των λοιμώξεων και της χρόνιας φλεγμονής. Δεν είναι τυχαίο ότι στις σύγχρονες κοινωνίες κατά τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα αϋπνιών, αλλεργιών, χρόνιων ασθενειών, αυτοάνοσων νοσημάτων.

Πού όμως οφείλεται αυτή η ραγδαία αύξηση; Από τη δεκαετία του 60 και με την είσοδο του πλαστικού στη ζωή μας, άρχισε η σταδιακή αποσύνδεσή μας από τον κυριότερο αντι-φλεγμονώδη παράγοντα-τη γη. Οι συνθετικές σόλες παπουτσιών  και τα μοντέρνα οικοδομικά υλικά, απομονώνουν τα σώματά μας από την άμεση επαφή με τη γη. Ομάδες επιστημόνων, μελετώντας τα φαινόμενα αυτά, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η άμυνα του οργανισμού μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έκθεσή μας στην ενέργεια της Γης.
Ακόμη, η επαφή των πελμάτων μας με το χώμα  συνδέει το σώμα με τους ρυθμικούς κύκλους του ενεργειακού πεδίου της γης. Οι κύκλοι αυτοί έχουν τεράστια σημασία στη ρύθμιση των βιολογικών μας ρολογιών, των ορμονικών κύκλων και των φυσιολογικών ρυθμών. Η γείωση μας βοηθάει να διατηρούμε ψυχολογική και φυσιολογική ισορροπία.

Γειωθείτε για καλύτερο ύπνο

Η επαφή με τη γη βελτιώνει πολλές παραμέτρους του ύπνου. Αρχικά προκαλεί σχεδόν άμεση χαλάρωση των μυών, βαθύτερες αναπνοές, και μια γενικότερη αίσθηση χαλάρωσης. Έρευνες για τον ύπνο δείχνουν ότι η υψηλή ποιότητα ύπνου: αυξάνει τη διάρκεια του ύπνου, μειώνει το χρόνο αφύπνισης και βελτιώνει την κατάσταση ύπνου REM. Η σημασία του καλού ύπνου είναι τεράστια.  Ο βαθύς ύπνος ξεκουράζει, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη μνήμη, αυξάνει τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα. Έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου έχει ορμονικές και μεταβολικές αλλαγές ανάλογες της γήρανσης. Με άλλα λόγια, αν δεν κάνουμε καλό ύπνο, καμιά διατροφή και καμία γυμναστική δε μπορεί να μας κάνει υγιείς.

Συνδεθείτε με τη γη

Στη σημερινή εποχή, η επανασύνδεσή μας με τη γη ίσως είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που χρειάζεται να κάνουμε για την καλή μας υγεία και ψυχική ισορροπία! Βγείτε έξω και περπατήστε ξυπόλυτοι ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ μπορείτε! Βάλτε λοιπόν το earthing στην καθημερινότητά σας. Μην ξεχνάτε ότι η επαφή με τη Γη είναι μια απλή και, επιπλέον, μια δωρεάν θεραπεία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακουμπήσετε τα γυμνά σας πέλματα στο έδαφος.

Πηγή: NaturaNrg #41

 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης