Εat less sugar

H ζάχαρη μας γλυκαίνει, αλλά στην πραγματικότητα μας δηλητηριάζει! Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η αλόγιστη κατανάλωσή της είναι τόσο επιβλαβής για τον οργανισμό όσο το αλκοόλ, η καφεΐνη και το αλάτι.

Η ζάχαρη και τα άλλα πρόσθετα σάκχαρα των επεξεργασμένων τροφών που κατακλύζουν τη διατροφή μας σήμερα μπορεί να είναι τόσο τοξικά όσο το τσιγάρο και το αλκοόλ, προκαλώντας καρδιοπάθειες και καρκίνους, σύμφωνα με νέες επιστημονικές απόψεις. Οι ερευνητές Ρόμπερτ Λάστιγκ, Λόρα Σμιντ και Κλερ Μπρίντις του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας- Σαν Φρανσίσκο σε άρθρο τους με τίτλο «Η τοξική αλήθεια για τη ζάχαρη» στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nature», αναφέρουν πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία και εθιστική για τον οργανισμό.

Ποια είναι η αλήθεια για τη ζάχαρη;

Συγκεκριμένα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερβολική κατανάλωση της ζάχαρης, η οποία έχει τριπλασιαστεί διεθνώς κατά τα τελευταία 50 χρόνια, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της παχυσαρκίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης, του διαβήτη και του λεγόμενου μεταβολικού συνδρόμου. Προκαταρκτικές μελέτες έχουν επίσης συσχετίσει τη μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης με τον καρκίνο, την πρόωρη γήρανση και την εγκεφαλική άνοια. Ακόμη, θεωρείται εξίσου τοξική για το ήπαρ όπως το αλκοόλ.

Είναι υπεύθυνη για την επιδημία παχυσαρκίας και διαβήτη στον δυτικό κόσμο, καθώς και για αρκετές άλλες χρόνιες ασθένειες, όπως η καρδιοπάθεια και αρκετές κοινές μορφές καρκίνου.

Πηγή: Naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code