Αρχική Editorials EDITORIAL: Χαρίστε χρόνο και μια τεράστια αγκαλιά!

EDITORIAL: Χαρίστε χρόνο και μια τεράστια αγκαλιά!

hristougenna-pedia-ouranos-elkithro

Και ενώ η χρονιά φθάνει στο τέλος της, με απόηχο πολλές περιβαλλοντικές καταστροφές, έφθασαν τα Χριστούγεννα, η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου…  Η γιορτή της αγάπης, της προσφοράς αλλά και της υπερκατανάλωσης.

♥ της Νάνσυς Τσιμπίδη

Ένας τεράστιος ανταγωνισμός μεταξύ πόλεων και δημάρχων. Ποιος θα φτιάξει την πιο φωταγωγημένη πόλη. Ποιος θα καταφέρει να ανάψει τα περισσότερα λαμπιόνια στο πιο μεγάλο δέντρο, θα φουσκώσει και θα μοιράσει τα περισσότερα μπαλόνια. Ποιος θα τυπώσει τις περισσότερες αφίσες και προγράμματα που θα πλημμυρίσουν την πόλη. Με δυο λόγια ποιος θα αφήσει το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτά τα Χριστούγεννα για να κερδίσει τις εντυπώσεις…

Είναι λυπηρό πόσο μας απασχολεί η εικόνα. Αναρωτιέμαι γιατί η σκοτεινή ζωή μας χρειάζεται τόσο τεχνητό φως για να φωτιστεί.

Στο πέρασμα των χρόνων χάσαμε την ουσία. Ναι τα Χριστούγεννα είναι χαρά, είναι φως. Να δώσουμε ότι περισσότερο μπορούμε αλλά να σκεφτούμε φέτος περισσότερο από ποτέ άλλοτε πόσο θα κοστίσει στο περιβάλλον μας όλο αυτό.

Να σκεφτούμε πριν δωρίσουμε κάτι, που ναι σίγουρα το κάνουμε μέσα από την καρδιά μας αλλά μπορεί και να μην είναι καθόλου χρήσιμο. Για άλλη μια φορά θα πω ότι ο χρόνος είναι η λέξη κλειδί για το πιο όμορφο δώρο. Ο χρόνος έχει τη μεγαλύτερη αξία. Δημιουργήστε δώρα και στιγμές που ο προσωπικός σας χρόνος θα πρωταγωνιστεί.

Μην το αφήνετε για την τελευταία στιγμή.

Να κάνετε τη λίστα των αγαπημένων σας έγκαιρα και οργανωθείτε ώστε να μπορείτε να χαρίσετε χρόνο αντί για άψυχα αντικείμενα που πιθανότατα θα καταλήξουν σε κάποια ντουλάπα. Μαγειρέψτε για αγαπημένους με αγαπημένους. Φτιάξτε γλυκά να μυρίσει το σπίτι, και στολίδια με τα χεράκια σας. Αξιοποιήστε για περιτυλίγματα χαρτιά και εφημερίδες που έχουν περισσέψει.

Αναλογιστείτε τι νόημα έχει για τη γιαγιά της οικογένειας, άλλη μια ζακέτα;

Πιστέψτε με δεν της λέει και πολλά που θα σκίσει ακριβά περιτυλίγματα για να αντικρύσει άλλο ένα σκούρο ρούχο. Λοιπόν πάρτε την από το χέρι και πηγαίνετε μαζί να δείτε μια ωραία Χριστουγεννιάτικη ταινία ή παράσταση.

Περπατήστε μαζί της στη γιορτινή πόλη για να δουν τα μάτια της εικόνες χριστουγεννιάτικες και τα αυτιά της να πλημμυρίσουν τραγούδια, μουσικές και κάλαντα. Κεράστε τη ένα ζεστό μυρωδάτο τσάι σε ένα ωραίο μαγαζάκι. Ακούστε τις ιστορίες της ξανά και ξανά και χαμογελάστε σαν να τις ακούτε για πρώτη φορά. Χαρίστε της το χρόνο σας και μια τεράστια αγκαλιά! Εκεί να δεις φως! Θα φωτίσει όλο της το είναι!

Και τα παιδιά… Αχ τα παιδιά!

Όχι άλλα ανούσια δώρα. Πείτε όχι στις οθόνες. Μην επιλέγετε βίαια παιχνίδια. Αποφύγετε το πλαστικό. Προτιμήστε βιβλία και διαβάστε μαζί τους. Χαρίστε τους ένα αδέσποτο σκυλάκι ή γατάκι και διδάξτε τους αγάπη. Προτιμήστε ταξίδια και δείξτε τους τον κόσμο. Χαρίστε τους εσάς. Εσάς που εργάζεστε σκληρά και τους λείπετε όλο το χρόνο για να τους παρέχετε αυτά που αγοράζονται. Τώρα είναι η ώρα να τους χαρίσετε αυτά που δεν αγοράζονται.

Διαβάστε ακόμα ⇒The Christmas Factory: Η Επέλαση των Ξωτικών

Και εσύ αγαπημένε μου αναγνώστη, αυτά τα Χριστούγεννα και τη χρονιά που έρχεται, μη ξεχάσεις, ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑ!

Πηγή: Natura nrg

Προηγούμενο άρθρο10 τροφές που περιέχουν φυσικά πεπτικά ένζυμα
Επόμενο άρθροΤην πρώτη Μονάδα Παραγωγής Μηχανημάτων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην Ελλάδα εγκαινίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης