NRGFreshΕκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Κοιλιοκάκης

Εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Κοιλιοκάκης

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗΣ

Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης, Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Κοιλιοκάκη,

♣ Τo Δ.Σ. του Συλλόγου και η πρόεδρος Μπαρέρα Σοφία

Η Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης (ΕΕΚ) πραγματοποίησε μια σειρά από εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα τον φετινό Μάιο, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης. Οι εκδηλώσεις αυτές είχαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν το κοινό για την Κοιλιοκάκη και την ανάγκη για πρόληψη και αντιμετώπισή της.

Εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Κοιλιοκάκης

Εδώ και πολλά χρόνια, τα μέλη του Πανευρωπαϊκού Συλλόγου ατόμων με Κοιλιοκάκη (AOECS) (Association of European Coeliac Societies – AOECS) αναγνωρίζουν τη 16η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Κοιλιοκάκης.

Σε πολλές περιοχές του κόσμου, οι Σύλλογοι πασχόντων από Κοιλιοκάκη ενώνουν τις δυνάμεις τους γύρω από αυτήν την ημέρα για να μοιραστούν εμπειρίες, δραστηριότητες και εργαλεία σχετικά με το πώς είναι η ζωή με Κοιλιοκάκη, αλλά και να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση για το τι χρειάζεται για να ζήσεις χωρίς γλουτένη.

Η Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης οργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την κοιλιοκάκη.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα εξής:

Ημερίδα με Θέμα “Κοιλιοκάκη: Η ζωή μετά τη διάγνωση”

Πραγματοποίησε στο Ηράκλειο της Κρήτης Ημερίδα με Θέμα “Κοιλιοκάκη: Η ζωή μετά τη διάγνωση”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και ώρα 10:30π.μ. στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Μικρό Θέατρο (Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49, Ηράκλειο, 712 01). Ειδικοί και επιστήμονες παρουσίασαν τις τελευταίες έρευνες και μεθόδους θεραπείας, καθώς και συμβουλές για την πρόληψη της πάθησης.

Διαβάστε ακόμα ⇒ Κοιλιοκάκη: Τι πρέπει να ξέρουμε;

Πάνω από 100 άτομα παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση. Οι ομιλήτριες της εκδήλωσης κα Ιωάννα Χαρωνίτη MD,PhD Παιδίατρος / Παιδογαστρεντερολόγος,, Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Αγγελική Φωτάκη, Ψυχολόγος BSc., Ψυχολόγος Υγείας MSc., Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια (C.) και η κα Νικολία Σαλίαϊ, Τεχνολόγος Τροφίμων, MSc κάλυψαν απόλυτα τα θέματα που ανέλαβαν και παρουσίασαν όλα τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα για τη νόσο και την αντιμετώπιση της.

Η εκδήλωση προβαλλόταν ταυτόχρονα και διαδικτυακά με πολύ μεγάλη διαδικτυακή συμμετοχή από όλη τη χώρα. Το βίντεο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ: https://youtu.be/EENY3uxB_m4

Εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Κοιλιοκάκης

4 πολύ ενδιαφέροντα διαδικτυακά σεμινάρια

Η ΕΕΚ στήριξε τις εκδηλώσεις του AOECS συμμετέχοντας στα 4 πολύ ενδιαφέροντα διαδικτυακά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν, προωθώντας την διαδικτυακή καμπάνια make some noiseμε εικόνες για χρήση στα social media, αλλά και την πολύ σημαντική δράση “shine a light on celiac” στην οποία συμμετείχαν αρκετοί δήμοι της χώρας μας φωτίζοντας σημαντικά κτίρια και μνημεία μπλε για την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης.

Εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Κοιλιοκάκης

Μαγειρικό εργαστήριο με θέμα “Φύλλο πίτας και ζύμες χωρίς γλουτένη

Τέλος οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με μια πολύ όμορφη εκδήλωση στις 27 Μαΐου 2023.

Σχεδόν 300 άτομα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 27 Μαΐου στο καφέ Θανόπουλος στη διεύθυνση Ελαιών 38, Κηφισιά 14564 σε ένα μαγειρικό εργαστήριο με θέμα “Φύλλο πίτας και ζύμες χωρίς γλουτένη”.

Εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Κοιλιοκάκης

Μαζί μας ήταν η αγαπημένη μας σεφ-τεχνολόγος τροφίμων Αθηνά Μαυροειδάκου (Athena Glutenfree) που μας μύησε στα μυστικά για το πως μπορούμε να ανοίξουμε το τέλειο φύλλο πίτας χωρίς γλουτένη για αλμυρές και γλυκές παρασκευές και μερικά ακόμα μυστικά για τη χρήση των αλεύρων χωρίς γλουτένη και τις ζύμες!

Όλες οι δημιουργίες έγιναν με τα άλευρα της εταιρείας Schar, που χρόνια τώρα είναι δίπλα στους πάσχοντες με Κοιλιοκάκη για να καλύπτει τις ανάγκες τους. Στη διάρκεια της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τα νέα προϊόντα της εταιρείας, που ήρθαν να ενισχύσουν την ήδη πολύ μεγάλη γκάμα της!

Εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Κοιλιοκάκης

Μαζί μας σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κυριακή Τσομπανίδου, nutrition specialist της εταιρείας Schar, για να λύσει όλες μας τις απορίες σχετικά με τη διατροφή χωρίς γλουτένη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν διαθέσιμα γρήγορα τεστ αυτοδιάγνωσης (αίματος) ανίχνευσης αντισωμάτων για Κοιλιοκάκη σε μη διαγνωσμένους τόσο στο κατάστημα όσο και στο café.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν το super market Θανόπουλος, η Schar και η Green Bay.

Η Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες και υποστήριξη σε ασθενείς με κοιλιοκάκη και στο ευρύτερο κοινό. Με αυτές τις εκδηλώσεις, η ΕΕΚ επιδιώκει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της Κοιλιοκάκης, προάγοντας την υγεία και την ευεξία στην ελληνική κοινωνία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης στον ακόλουθο διαδικτυακό τόπο: www.koiliokaki.com.

Τέλος, η ΕΕΚ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές, τους ειδικούς και τους συνεργάτες της για τη στήριξή τους και τη συνεισφορά τους στην επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων.

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code