Αρχική Παιδί Εκπαίδευση σε ανθρωπιστικές αποστολές

Εκπαίδευση σε ανθρωπιστικές αποστολές

60
food-force
food-force

Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό βιντεοπαιχνίδι, με ανθρωπιστικές προεκτάσεις και τίτλο «Food Force», θα διανεμηθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την επόμενη σχολική χρονιά.

Το παιχνίδι αυτό έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του Ο.Η.Ε. και έχει θέμα το πρόβλημα της πείνας ανά τον κόσμο. Στόχος του είναι η εκπαίδευση μικρών μαθητών ηλικίας 8 έως 13 ετών ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες παρόμοιες με αυτές που αντιμετώπισαν οι ανθρωπιστικές αποστολές στην Αϊτή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν προσομειωτή δύσκολων καταστάσεων όπως π.χ. φυσικές καταστροφές.

Και αν αναρωτιέστε πώς θα παίζεται το παιχνίδι, οι μικροί μαθητές θα καλούνται να δώσουν λύση σε 6 δοκιμασίες ή αποστολές όπως π.χ. να μεταφέρουν τρόφιμα στους κατοίκους, να βρουν τη συντομότερη διαδρομή για τη μεταφορά τους, να εντοπίσουν τους υποσιτισμένους, να δημιουργήσουν υποδομές κ.λπ.

Το βιντεοπαιχνίδι «Food Force» έχει εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως παιδαγωγικά κατάλληλο για να αξιοποιηθεί στα Σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης, ως βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό σε προγράμματα Αγωγής Υγείας, καθώς και σε άλλα μαθήματα.

Πηγή: NaturaNrg #04

Προηγούμενο άρθροΑσωπός. Εκεί που το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι
Επόμενο άρθροΠώς τα καταφέρνουν όσοι αδυνατίζουν;