ΒιβλίοΕκπαιδευτικά παιχνίδια με τη μέθοδο Μοντεσσόρι

Εκπαιδευτικά παιχνίδια με τη μέθοδο Μοντεσσόρι

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε οδηγίες για να φτιάξετε εκπαιδευτικό υλικό, εμπνευσμένο από τη μέθοδο της Μοντεσσόρι και για να δείξετε τις σχετικές δραστηριότητες στα παιδιά.

Τα παιδιά, όταν μαθαίνουν κάτι, έχουν ανάγκη να τα ενθαρρύνουμε και να τα συντροφεύουμε με καλοπροαίρετο τρόπο. Η παιδαγωγική της Μοντεσσόρι είναι προσιτή σε όλους και συ­νεισφέρει ουσιαστικά στη μάθηση των παιδιών.

«Αφού ολοκλήρωσα ένα πρόγραμμα κατάρτισης στην παιδαγωγική της Μοντεσσόρι, έστησα εργαστήρια για τα παιδιά μου στο σπίτι, καθώς και για παιδιά με ειδικές ανάγκες στα σχολεία όπου εργαζόμουν. Στη συνέχεια, δημιούργησα τις «Νεράιδες πασχαλίτσες» («Les Fées Coccinelles»), έναν χώρο απασχόλησης ανοιχτό σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά. Σε αυτό τον χώρο, μέσα σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο χρώματα, τα παιδιά από 2 χρονών και πάνω μπορούν να χειριστούν υλικά και να τα εξερευνήσουν ελεύθερα, κάτι που τους επιτρέπει να μάθουν και να αναπτυχθούν. Οι «Νεράιδες πασχαλίτσες» αποτελούν επίσης έναν χώρο συζητήσεων, ανταλλαγής απόψεων και κατάρτισης για τους ενήλικες. Ξεκίνησα να καταγράφω κάθε βήμα στην κατασκευή των παιχνιδιών Μοντεσσόρι που χρησιμοποίησα με τα παιδιά αντλώντας ιδέες από τα σχετικά βιβλία και από τις δικές μου έρευνες και κυρίως παρατηρώντας καθημερινά τα παιδιά. Κύριος στόχος μου ήταν, σεβόμενη πάντα την παιδαγωγική της Μαρίας Μοντεσσόρι, να προσαρ­μόσω το υλικό έτσι ώστε να είναι προσιτό και εύκολο στην κατασκευή του και να προσφέρεται για καθημερινή χρήση».

Εκδόσεις Πεδίο Α.Ε., τηλ: 210-3390204-6, www.e-pediobooks.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code